Sport

Rămânerea lui Edi Iordănescu la naționala României naște discuții contradictorii: ”Nu îl comparați cu Hagi și Lucescu” / ”A descoperit și el câțiva jucători”

Ion Crăciunescu și Narcis Răducan au avut o discuție aprinsă cu privire la necesitatea păstrării lui Edi Iordănescu pe banca tehnică a naționalei României.
28.09.2022 | 18:42
Ramanerea lui Edi Iordanescu la nationala Romaniei naste discutii contradictorii Nu il comparati cu Hagi si Lucescu  A descoperit si el cativa jucatori
Ion Crăciunescu și Narcis Răducan au avut o discuție aprinsă cu privire la necesitatea păstrării lui Edi Iordănescu pe banca tehnică a naționalei României. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunțat că va propune ca selecționerul să-și continue munca la prima reprezentativă, în ciuda faptului că ”tricolorii” au terminat pe ultimul loc în grupa din Liga Națiunilor și au retrogradat în Divizia C.

Discuții aprinse pe tema păstrării lui Edi Iordănescu la națională

Hotărârea federalilor de a-l păstra în funcție pe Edi Iordănescu a dat tonul unor discuții în contradictoriu, iar fostul mare arbitru Ion Crăciunescu este de părere că actualul selecționer nu este persoana potrivită pentru acest post.

ADVERTISEMENT

În apărarea tehnicianului a sărit Narcis Răducan, iar de aici a ieșit un dialog încins între cei doi. ”Când vii la echipa națională nu vii să înveți, vii deja pregătit, trebuie să ai experiență. Eu cred în învățăturile lui, că este capabil să învețe, dar învățăturile nu se fac la echipa națională.

Se fac la echipa de club, pe urmă vii la echipa națională. Din punctul meu de vedere, nu are pregătirea necesară din punctul de vedere al experienței. Dacă îmi dați un exemplu…”, a declarat Crăciunescu, la emisiunea Fotbal Club de la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Crăciunescu vorbește despre presiuni pentru susținerea lui Iordănescu jr.

”Vă dau eu. Lucescu, Hagi, Contra”, a fost răspunsul lui Narcis Răducan. ”Haideți că ați luat-o…”, a susținut fostul arbitru pe un ton apăsat, dar fostul mijlocaș și-a continuat expunerea: ”Toți sunt exemple de mari fotbaliști care au venit nepregătiți la echipa națională”.

A fost momentul în care Ion Crăciunescu s-a enervat și a afirmat că au existat presiuni pentru ca Edi Iordănescu să aibă parte de o presă pozitivă: ”Lăsați-mă, nu îi comparați pe Hagi și Lucescu cu ăsta… Vreau să spun ceva. Eu știu ce lobby se face, lăsați-ne cu astea. Că au încercat și la mine… Să avem o anumită susținere. Mă abțin aici”.

ADVERTISEMENT

Însă, Narcis Răducan și-a susținut până la capăt punctul de vedere și de ce consideră că Edi Iordănescu ar fi bine să continue la echipa națională: ”Și Edi are 12 ani de antrenorat, a făcut din nimic în anumite situații. A descoperit și el câțiva jucători. Eu nu-l compar acum cu Lucescu”.

Mesajul lui Răzvan Burleanu privind rămânerea lui Edi Iordănescu la echipa națioanală a României a fost aspru criticat de mulți foști fotbaliști, aceștia considerând că șefii de la Casa Fotbalului nu înțeleg importanța Ligii Națiunilor.

ADVERTISEMENT