News

Rămășițele unei femei, găsite la zece ani după tsunami-ul devastator din Japonia. Mii de oamenii sunt în continuare dispăruți

05.03.2021 | 16:51
Ramasitele unei femei gasite la zece ani dupa tsunamiul devastator din Japonia Mii de oamenii sunt in continuare disparuti
ADVERTISEMENT

Rămășițele unei victime a tsumani-ului devastator din Japonia din anul 2011 au fost găsite la aproape 10 ani de la tragedie. Mii de oamenii sunt în continuare dispăruți.

Părți din cadravrul femeii au fost descoperite pe o plajă din nord-estul țării. Purtătorul de cuvânt al Poliției a anunțat că identitatea femeii a fost stabilită.

ADVERTISEMENT

La data de 11 martie se vor împlini zece ani de la tripla catastrofă care a lovit Japonia. Cutremurul de o magnitudine de 9,1 care a durat în jur de șase minute a fost urmat de un tsunami de 40,5 metri înălțime. Ambele au dus la accidentul nuclear din Fukushima.

Rămășițele unei femei, găsite la zece ani după tsunami-ul devastator din Japonia. Mii de oamenii sunt în continuare dispăruți

„Părţi de schelet, inclusiv un craniu, au fost găsite la 17 februarie pe o plajă în departamentul Miyagi”, a anunțat Poliția, potrivit AFP, citat de Adevărul. Din testele ADN și analizele dentare, medicii legiști au demonstrat că este vorba de o bătrână de 61 de ani, Natsuko Okuyama, una dintre miile de persoane date dispărute.

ADVERTISEMENT

Rudele acesteia au fost anunțate. Fiul femeii a declarat că găsirea osemintelor mamei sale îl va ajuta să meargă înainte. El le-a mulțumit celor care au făcut descoperirea.

„Sunt extrem de fericit că mama mea a fost găsită în apropierea marcării a zece ani (n.r.- de la tragedie). Acest lucru mă va ajuta să fac ordine în emoţiile mele şi să merg înainte,” a declarat el pentru presa locală, potrivit sursei citate mai sus.

ADVERTISEMENT

Potrivit autorităților japoneze, la sfârșitul anului 2020, bilanțul victimelor este de 15.899 morți și 6.157 de răniți. În plus, peste 2500 de oameni sunt în continuare dați dispăruți.

Cutremurul din 10 martie 2011 a fost cel mai mare din istoria țării și a avut urmări dramatice. În afară de decesele cauzate de tragedia în sine, peste 4000 de oameni s-au sinucis sau au murit din cauza radiațiilor emise de distrugerea centralei nucleare.

ADVERTISEMENT

De asemenea, cea mai mare insulă japoneză, Honshu, s-a deplasat cu 2,4 metri, iar axa de rotație a plantei s-a schimbat cu 10 centimetri. Totodată, pierderile financiare de peste 300 de miliarde de dolari fac această catrastrofă naturală cea mai costisitoare din istoria omenirii.

ADVERTISEMENT
Tags: