Sport

CSM București și Minaur, singurele echipe neînvinse în Liga Florilor! Rezultatele și clasamentul

03.11.2020 | 21:27
CSM Bucuresti si Minaur singurele echipe neinvinse in Liga Florilor Rezultatele si clasamentul
ADVERTISEMENT

Al doilea mini-turneu din Liga Națională de handbal stă să înceapă la Sf. Gheorghe. Între 29 octombrie și 3 noiembrie se vor disputa patru etape de campionat, iar cele două echipe creditate cu șanse la titlu au probleme de efectiv.


UPDATE, 3 noiembrie, ora 21:27. CSM București și Minaur Baia Mare sunt singurele echipe neînvinse în Liga Florilor, după disputarea primelor cinci etape. Echipa lui Adi Vasile rămâne singura cu victorii pe linie.

ADVERTISEMENT

În acest an se va mai disputa o singură etapă, miercuri și joi (11 și 12 noiembrie), într-un turneu programat la București. CSM București va evolua în Liga Campionilor sâmbătă, în deplasare la Ljublajana, împotriva lui Krim. SCM Râmnicu Vâlcea ar fi trebuit să joace cu Buducnost, dar meciul a fost amânat.

Rezultatele etapei a 5-a: 

 

Clasament după primele 5 etape din Liga Florilor:


UPDATE, ora 21:00. CSM București a câștigat fără emoții duelul cu HC Zalău, scor 28-21 și rămâne singura formație cu maximum de puncte în Liga Florilor. Ultimele meciuri ale etapei au fost pe muchie de cuțit. Rapid a pierdut cu 21-22 în fața Dunării Brăila, în timp ce Gloria Buzău a învins SCM Craiova cu 25-24.

ADVERTISEMENT

Rezultatele etapei a 4-a din Liga Florilor: 

Clasament


UPDATE, ora 12:43. Minaur Baia Mare se impune cu 32-31 în fața lui SCM Râmnicu Vâlcea la capătul unui meci spectaculos, dar dominat de maramureșence pe aproape toată perioada. Elevele lui Florentin Pera au forțat revenirea pe final de meci, însă o aruncare de la 7 metri ratată în urmă cu două minute înainte de final a năruit șansele vâlcencelor. În ciuda problemelor cu noul coronavirus, Minaur își continuă seria bună, fiind neînvinsă după trei etape în care a adunat 7 puncte.

În celălalt meci disputat la ora 11:00, Măgura Cisnădie a învins CSM Galați cu 27-19.


UPDATE, 1 noiembrie, ora 11:00. După o zi de pauză, mini-turneul de la Sfântu Gheorghe merge mai departe cu etapa a treia. Capul de afiș e meciul dintre SCM Râmnicu Vâlcea și Minaur Baia Mare, însă acest duel este știrbit de COVID-19, ambele echipe având mai multe jucătoare infectate și nu vor putea alinia cea mai bună echipă.

ADVERTISEMENT

Programul zilei

CS Măgura Cisnădie – CSM Galați
SCM Rm. Vâlcea – CS Minaur Baia Mare
CSU Cluj Napoca -CS Activ Prahova Ploiești
CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud – CSM Slatina
ACS Crișul Chișineu Criș – CS Dacia Mioveni 2012
CSM București – HC Zalău
SCM Craiova – SCM Gloria Bistrița
HC Dunărea Brăila – CS Rapid


UPDATE 30 octombrie. Rezultatele etapei a 3-a din Liga Florilor, în mini-turneul care se desfăşoară la Târgu Mureş:

ADVERTISEMENT

Doar CSM Bucureşti, SCM Râmnicu Vâlcea şi Gloria Bistriţa au maximum de puncte după 3 etape. Clasament după primele trei etape:


UPDATE, ora 22:00. CSM Bucureşti a început cu dreptul turneul de la Sf. Gheorghe reuşind să învingă Activ Prahova Ploieşti clar. Gloria Bistriţa a învins pe HC Zalău în timp ce Rapid şi Minaur Baia Mare au remizat în derby-ul rundei.

Rezultatele etapei a doua: 

U Cluj Napoca – CS Dacia Mioveni 25-32
SCM Rm. Vâlcea – CSM Slatina 28-25
CS Măgura Cisnădie – SCM Gloria Buzău 20-25
HC Dunărea Brăila – CSM Galați 22-17
CSM București – CS Activ Prahova Ploiești 34-22
CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud – HC Zalău 24-19
CS Minaur Baia Mare – CS Rapid 26-26
SCM Craiova – ACS Crișul Chișineu Criș 30-19

Vineri va avea loc etapa a treia din Liga Naţională care va programa următoarele meciuri:

CS Activ Prahova Ploiești – CS Măgura Cisnădie
SCM Gloria Buzău – CSU Cluj Napoca
CSM Galați – CSM București
CS Dacia Mioveni 2012 – SCM Craiova
HC Zalău – HC Dunărea Brăila
ACS Crișul Chișineu Criș – SCM Rm. Vâlcea
CS Rapid – CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud
CSM Slatina – CS Minaur Baia Mare


UPDATE, ora 16:05. SCM Râmnicu Vâlcea a început cu dreptul “cursa supravieţuirii” de la Sf. Gheorghe. După ce 9 jucătoare au fost depistate pozitiv cu COVID-19, Florentin Pera a avut la dispoziţie doar 9 jucătoare şi pe ultima sută de metri a adus două junioare: Corina Lupei şi Andreea Ţîrle. SCM Râmnicu Vâlcea a câştigat cu 28-25 în meciul cu CSM Slatina.

Rezultatul şi programul etapei: 

U Cluj Napoca – CS Dacia Mioveni 25-32
SCM Rm. Vâlcea – CSM Slatina 28-25
CS Măgura Cisnădie – SCM Gloria Buzău 20-25
HC Dunărea Brăila – CSM Galați 22-17
CSM București – CS Activ Prahova Ploiești, ora 16:30
CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud – HC Zalău, ora 16:30
CS Minaur Baia Mare – CS Rapid, ora 18:30
SCM Craiova – ACS Crișul Chișineu Criș, ora 19:15


SCM Râmnicu Vâlcea este decimată de COVID-19. La testul de marți, au mai fost depistate pozitiv alte șase jucătoare din echipa lui Florentin Pera, astfel că SCM va aborda cele patru jocuri de campionat fără 9 jucătoare.

Mai mult, după cele trei cazuri depistate înaintea meciului cu Borussia Dortmund din Liga Campionilor, SCM Râmnicu Vâlcea nu a efectuat niciun antrenament. Astfel, vâlcencele vor ajunge în Ardeal fără antrenament de sâmbătă.

Râmnicu Vâlcea și CSM București, probleme înaintea turneului de la Sf. Gheorghe! SCM, fără 9 jucătoare

Florentin Pera spunea într-un interviu FANATIK acordat la începutul săptămânii că nu știe care va fi lotul cu care va aborda turneul și speră doar să poată alinia o echipă competitivă în cele patru meciuri de campionat:

“Am luat decizia de a anula antrenamentele după ultimele patru cazuri pozitive, trei jucătoare și un membru din staff. Este o situație foarte dificilă pentru noi, încă nu știm cu ce lot vom putea juca la Sf. Gheorghe.

Pentru noi este un adevărat coșmar cu acest virus. Încă de la început am avut probleme. Doar turneul Final Four din Cupa României am putut să îl pregătim în liniște. Dar acum vreau doar să aliniem o echipă competitivă, să putem să jucăm de la egal la egal cu adversarele la Sf. Gheorghe”, a povestit Pera.

Cristina Neagu nu joacă în campionat pentru CSM

Situația este critică la echipa vâlceană, Florentin Pera având doar 9 jucătoare la dispoziție pentru turneul de la Sf. Gheorghe, cel care va programa 4 etape în 6 zile. Singurele posturi pe care există dubluri sunt cele de portar (Marta Batinovici, Sara Rus), interi dreapta (Mireya Gonzalez, Daria Bucur) și centri (Fraga Fernandez, Kristina Liscevici). În schimb, nu este validă nicio extremă dreapta.

Nici CSM București nu este lipsită de probleme. Dar, de această dată nu este vorba de COVID-19. Cristina Neagu s-a accidentat la un antrenament înainte de meciul cu Bietigheim și va rata cele patru meciuri de campionat pe care le are de disputat CSM București:

” Cristina urmează un program de recuperare, nu avem temeri în privința întoarcerii ei pe teren în scurt timp. Dar, ca să o protejăm, am decis să nu vină la turneul de la Sfântul Gheorghe, să nu sărim niște etape, mai ales că ea a stat și două săptămâni acasă având coronavirus. Ar fi o decizie greșită să forțăm revenirea ei acum. Ea va urma protocolul de recuperare și va relua progresiv antrenamentele”, a spus antrenorul Adi Vasile.

Și HC Zalău este o echipă lovită de cazurile COVID-19 care încearcă să își revină. Gheorghe Tadici a avut și el de suferit din cauza virusului și este în recuperare. Rămâne de văzut dacă va face sau nu deplasarea în turneul de la Sf. Gheorghe.

Programul celor patru etape:

Etapa a II – a – Joi, 29 octombrie

  • CSU Cluj Napoca – CS Dacia Mioveni 2012
  • SCM Rm. Vâlcea – CSM Slatina
  • CS Măgura Cisnădie – SCM Gloria Bistrița
  • HC Dunărea Brăila – CSM Galați
  • CSM București – CS Activ Prahova Ploiești
  • CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud – HC Zalău
  • CS Minaur Baia Mare – CS Rapid
  • SCM Craiova – ACS Crișul Chișineu Criș

Etapa a III a – Vineri, 30 octombrie

  • CS Activ Prahova Ploiești – CS Măgura Cisnădie
  • SCM Gloria Buzău – CSU Cluj Napoca
  • CSM Galați – CSM București
  • CS Dacia Mioveni 2012 – SCM Craiova
  • HC Zalău – HC Dunărea Brăila
  • ACS Crișul Chișineu Criș – SCM Rm. Vâlcea
  • CS Rapid – CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud
  • CSM Slatina – CS Minaur Baia Mare

Etapa a IV a – Duminică, 1 noiembrie

  • CS Măgura Cisnădie – CSM Galați
  • SCM Rm. Vâlcea – CS Minaur Baia Mare
  • CSU Cluj Napoca -CS Activ Prahova Ploiești
  • CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud – CSM Slatina
  • ACS Crișul Chișineu Criș – CS Dacia Mioveni 2012
  • CSM București – HC Zalău
  • SCM Craiova – SCM Gloria Bistrița
  • HC Dunărea Brăila – CS Rapid

Etapa a V-a – Marți, 3 noiembrie

  • CS Activ Prahova Ploiești – SCM Craiova
  • CS Dacia Mioveni 2012 – SCM Rm. Vâlcea
  • HC Zalău – CS Măgura Cisnădie
  • SCM Gloria Buzău – ACS Crișul Chișineu Criș
  • CSM Slatina – HC Dunărea Brăila
  • CS Rapid – CSM București
  • CS Minaur Baia Mare – CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud
  • CSM Galați – CSU Cluj Napoca

”Direcția noastră este să câștigăm toate cele patru meciuri  Nu vom subestima adversarul, nici o echipă nu a câștigat un meci dinainte, au fost multe favorite care au pierdut jocurile. Lumea așteaptă mereu victorii de la noi, este o normalitate pentru mine și mă bucur că există o astfel de normalitate, căci este apanajul unei echipe câștigătoare”, Adi Vasile, antrenor CSM București

Acest sezon este unul de tranziție pentru toată lumea. Trebuie să ne adaptăm și să sperăm că totul va fi bine. Să sperăm că vom putea să jucăm fără probleme cele patru meciuri de campionat de la Sf. Gheorghe”, Florentin Pera, antrenor SCM Râmnicu Vâlcea

ADVERTISEMENT