News

Ramona Mănescu, favorită să îi ia locul Rovanei Plumb la nominalizarea pentru funcția de comisar european pentru Transporturi

26.09.2019 | 14:21
Ramona Manescu favorita sa ii ia locul Rovanei Plumb la nominalizarea pentru functia de comisar european pentru Transporturi

Rovana Plumb a fost respinsă la vot din motive de integritate în Parlamentul European și nu va putea fi numită în funcția de comisar european pentru Transporturi. Astfel, drumul fostului ministru este blocat și România va trebui să numească pe altcineva pentru acest post. Potrivit celor de la stiripesurse.ro, actualul ministru al Externelor, Ramona Mănescu, ar fi favorită să preia rolul pe care ar fi trebuit să îl ocupe Plumb.

Ramona Mănescu, favorită la funcția de comisar pentru Transporturi, în locul Rovanei Plumb

Ramona Mănescu este varianta vehiculată tot mai puternic în cercurile de la Bruxelles, dar și de la Palatul Victoria, pentru a o înlocui pe Rovana Plumb în ceea ce privește nominalizarea în funcția de comisar european pentru Transporturi. Printre atuurile Ramonei Mănescu se numără faptul că a fost membru PPE, în perioada în care a fost europarlamentar PNL, faptul că are în CV funcția de ministru al Transporturilor dar și că a activat în comisia pentru transport a Parlamentului European.

Rovana Plumb a fost respinsă cu 15 voturi împotrivă de către Comisia Juridică a Parlamentului European pentru funcția de comisar european pentru Transporturi. Europarlamentarul PSD a obținut doar 7 voturi favorabile. Rovana Plumb nu a putut justificaanumite nereguli constatate în declarația de avere, căci a depus două documente diferite la alegerile europarlamentare și în Parlamentul European.

Ramona Mănescu, posibil înlocuitor pentru Rovana Plumb în cursa pentru funcția de comisar european
Ramona Mănescu, posibil înlocuitor pentru Rovana Plumb în cursa pentru funcția de comisar european *foto: hepta.ro

Cine este Ramona Mănescu, persoana aflată în pole-position să o înlocuiască pe Rovana Plumb

Ramona Mănescu se află în aceste zile în SUA, acolo unde a plecat în delegație alături de premierul Viorica Dăncilă și alți membri ai Guvernului. Ea a fost prezentă la o întâlnire cu secretarul de stat pentru Energie, Rick Perry, alături de care a stat și Dăncilă, după ce a fost refuzată de vicepreședintele american, Mike Pence.

Ramona Mănescu a fost numită în funcție de ministru de Externe după ce l-a înlocuit pe Teodor Meleșanu. Mănescu a rămas în guvern chiar și după destrămarea coaliției PSD – ALDE. Ea a fost exclusă din partidul lui Tăriceanu, în care intrase de puțin timp, după ce nu a fost propusă pe lista PNL la europarlamentare.