News

Ramona Mănescu, lovitură sub centură! A demisionat din ALDE și s-ar putea înscrie în PSD

28.08.2019 | 09:57
Ramona Manescu lovitura sub centura A demisionat din ALDE si sar putea inscrie in PSD

Ramona Mănescu nu a ieșit de la guvernare alături de colegii din ALDE și le-a dat acestora și o lovitură sub centură! Ministrul de Externe, singurul care a rămas în Executiv, și-a dat acum demisia din partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu. Mai mult de atât, ca întregul scandal să capete amploare, Mănescu este așteptată ca în scurt timp să se înscris în PSD, fix gruparea politică pe care cei de la ALDE au abandonat-o.

Ramona Mănescu, lovitură sub centură!

Astfel, imediat după ce ALDE a stabilit ieșirea de la guvernare și alianța cu Pro România, Ramona Mănescu nu a ezitat și a anunțat că va rămâne ministru de Externe, chiar dacă partidul ei a decis să retragă toți miniștrii din Executiv. Totuși, Mănescu spunea la acea oră că nu va intra în PSD. La rândul său, Călin Popescu Tăriceanu, vizibil șocat de cele întâmplate, a afirmat că vede decizia Ramonei Mănescu de a rămâne în Executiv ca pe o greșeală politică.

Între timp, miniștrii ALDE Viorel Ilie, Grațiela Gavrilescu și Anton Anton au demisionat din funcție. Niculae Bădălău a fost propus interimar ministru al Energiei, Ioan Deneș interimar la Ministerul Mediului, iar Ștefan Radu Oprea ministru interimar pentru relația cu Parlamentul, propuneri pe care premierul Viorica Dăncilă le-a și transmis către Palatul Cotroceni, de unde se așteaptă acum un răspuns favorabil.

Ramona Mănescu, lovitură sub centură! Ramona Mănescu
Ramona Mănescu i-a abandonat pe cei din ALDE. Sursa foto – facebook

Minus un om important pentru ALDE

Vă reamintim că în momentul în care Ramona Mănescu a fost nominalizată pentru funcția de ministru al Externelor, cei din ALDE au garantat pentru un om politic de viitor. „Această propunere a fost, să zic așa, rezultatul unei decizii colective apărută la o evaluare la mai mulți membri ALDE cu experiență în politica externă. Ne-am oprit asupra doamnei Mănescu din mai multe considerente.

Doamna Mănescu este în același timp și reprezentantul al unei noi generații, este o prezență care ar putea să contribuie la ideea că ALDE are resurse suficiente pentru împrospătarea acțiunii sale”, declara Vosganian, la capătul unei ședințe ALDE.