News

Ramona Mănescu nu își dă demisia de la Ministrul de externe: „Va suporta consecințele/ Îmi asum să pierd politic” Update

26.08.2019 | 19:19
Ramona Manescu nu isi da demisia de la Ministrul de externe Va suporta consecintele Imi asum sa pierd politic Update

ALDE s-a despărțit de PSD după doi ani și jumătate în care cele două partide s-au aflat împreună la guvernare. Astfel, președintele partidului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat că își va da demisia din funcția de președinte al Senatului, în timp ce toți miniștrii pe care îi dă ALDE în guvernul Dăncilă vor renunța la portofolii începând chiar de marți. Singurul ministru care pare să facă notă discordantă este cel al Externelor, Ramona Mănescu.


UPDATE, ora 19:00 Ramona Mănescu a confirmat pentru Digi 24 Tv faptul că nu își va da demisia:

„Vestea aceasta am primit-o în timpul unei discuții cu ministrul de Externe al Moldovei, mai am întâlniri cu ministrul de externe al Bulgariei și cu Mogherini. Eu am acceptat această onoare de a fi ministru de externe și cred că diplomația României este foarte importantă. Eu am înțeles poziția ALDE și o respect, dar România să dea semne că e neserioasă în politică externă este un lucru dăunător. De aceea pentru moment încă nu am luat o decizie să îmi dau demisia. Îmi asum eu să pierd politic în interior, dar nu vreau să piardă România în termen lung”, a spus ministrul de Externe.


Ramona Mănescu trădează ALDE și nu își dă demisia

Potrivit Digi 24 Tv, ministrul Externelor Ramona Mănescu ar fi decisă să nu asculte de opinia colegilor de partid și ar refuza să își dea demisia din funcția de ministru de Externe, portofoliu pe care l-a ocupat după ce l-a înlocuit pe Teodor Meleșcanu în urmă scandalului privind votul în diaspora la alegerile europarlamentare din 26 mai.

Întrebat cu privire la posibila trădare a Ramonei Mănescu, președintele ALDE a spus că nu a auzit nimic despre acest lucru: „Dacă se va întâmpla, atunci va suporta consecințele și anume excluderea din partid”, a spus Tăriceanu, la finalul biroului politic al ALDE care a decis ruperea alianței cu PSD.

Ramona Mănescu nu își dă demisia de la Ministerul de Externe
Ramona Mănescu nu își dă demisia de la Ministerul de Externe *foto: Mediafax

Cine este Ramona Mănescu, ministrul de externe al guvernului Dăncilă

Ramona Mănescus-a mutat de curând în ALDE, după ce nu a prins un loc pe lista celor de la PNL pentru alegerile europarlamentare. Mănescu a fost în Parlamentul European între 2014 și 2019, în timp ce în 2013 și-a dat demisia de la Transporturi, în urma scandalului după incidentul din Apuseni. Soțul Ramonei este fostul primar liberal al sectorului 6, Rareș Mănescu.

Dacă Ramona Mănescu nu decide să își dea demisia din guvern, ceilalți trei miniștri ALDE își vor depune demisia din Executiv. Este vorba de vicepremierul și ministrul Mediului Grațiela Gavrilescu, ministrul Energiei Anton Anton și ministrul pentru Relația cu Parlamentul, Viorel Ilie.