Life

Ramona Păuleanu și-a spus drama vieții la tv. De câte ori era să moară fiul ei născut prematur: “I-am dus o cruciuliță și a urmat un miracol”

După nașterea prematură a copiilor săi, Ramona Păuleanu a apărut pentru prima dată la televizor și a vorbit despre clipele de coșmar prin care a trecut în ultimul an.
14.02.2022 | 15:41
Ramona Pauleanu sia spus drama vietii la tv De cate ori era sa moara fiul ei nascut prematur Iam dus o cruciulita si a urmat un miracol
Ramona Păuleanu, pentru prima dată la televizor după 10 luni. Sursa: Captură Pro Tv
ADVERTISEMENT

Ramona Păuleanu a trecut prin momente dificile după nașterea prematură a gemenilor săi. Pentru prima dată în cele 10 luni de când a devenit mamă, vedeta Pro Tv a apărut la televizor și a povestit drama prin care a trecut.

În emisiunea lui Cătălin Măruță, fosta prezentatoare tv a făcut dezvăluiri despre sarcina dificilă, clipele de coșmar în care fiul său a fost pe punctul de a-și pierde viața, dar și ce a ajutat-o să rămână puternică.

ADVERTISEMENT

Ramona Păuleanu: „E foarte greu să descrii ceea ce simți în momentul acela”

Ramona Păuleanu a declarat că este dificil să vorbească despre ceea ce ea și soțul său au trăit. Alexandra și Luca, gemenii lor, s-au născut prematur, la doar 29 de săptămâni.

Băiețelul a trebuit să urmeze un tratament care i-a scăzut imunitatea și astfel a ajuns să se infecteze cu o bacterie care i-ar fi putut fi fatală.

ADVERTISEMENT

„E foarte greu să descrii ceea ce simți în momentul acela. Am avut o sarcină extrem de dificilă. Am născut la doar 29 de săptămâni. Am stat doar în pat. Băiatul a fost mai firav pentru  că a avut o suferință totală, dar își reveniseră.

Acel tratament i-a scăzut foarte mult imunitatea și a contactat o bacterie din spital. Era în stare critică. Respira doar cu aparat de oxigen.”, a povestit Ramona Păuleanu.

ADVERTISEMENT

Prezentatoarea și-a pus speranța în Dumnezeu și spune că atunci când era pe punctul de a-și pierde copilul, l-a botezat și i-a dus la spital o cruciuliță, despre care consideră că i-a salvat viața micuțului.

„A fost un miracol că am reușit să fac lucrul ăsta. Medicii încercau să-mi spună pe ocolite. Ca să deschidă plămânul  ei trebuiau să bage o presiune. Exista riscul să se spargă plămânul și să moară.

ADVERTISEMENT

L-am botezat exact când a intrat în stare critică. Nu cu sentimentul că-l pierd și că-l va ajuta și va putea să treacă peste. Noi ne-am rugat foarte mult la Sf. Luca, i-am dus o cruciuliță specială la spital și  băiatul a avut o schimbare fulminantă. Și în 3 săptămâni l-am luat acasă. Medicii spun că a fost un miracol. Nu le vine să creadă.”, a adăugat vedeta.

Care este acum starea de sănătate a băiatului Ramonei Păuleanu?

Ramona Păuleanu a dezvăluit faptul că Luca nu a rămas cu probleme neurologice sau locomotorii după cele 8 luni și jumătate petrecute în incubator. Singura diferență dintre el și sora lui este că nu poate sta în poziția de șezut de unul singur.

„El are mult de recuperat pentru că a stat 8 luni și jumătate într-un incubator și 5 luni a fost intubat și sedat. Are de recuperat fizic, dar cel mai important este că poate. Nu a rămas cu sechele. Nu se poartă ca un copil de 10 luni, nu stă în funduleț, în rest e foarte activ, nu ai zice că a trecut prin ce a trecut.”, a spus prezentatoarea meteo.

„Alexandra a fost salvarea mea”

Cea care i-a dat putere Ramonei Păuleanu să meargă mai departe și să nu cedeze a fost chiar fiica ei, Alexandra. Faptul că avea un copil sănătos acasă a ajutat foarte mult, pentru că s-a putut concentra și pe altceva.

„În primul rând, Alexandra a fost salvarea mea. Dacă nu o aveam pe ea acasă, nu știu ce se alegea de mine. Mă mai înveselea, ea a fost cea care m-a ținut aici. În rest simțeam că sunt peste tot și niciunde.”, a dezvăluit Ramona Păuleanu.

Ramona Păuleanu le-a impus reguli stricte vizitatorilor

Vedeta Pro Tv a mărturisit că, pentru a-l proteja pe Luca, nu iese din casă decât atunci când este absolut necesar. De asemenea, atunci când cunoscuții sunt primiți în vizită, aceștia trebuie să facă mai întâi două teste pentru Covid-19.

„Eu nu am viață socială, nu ies, nu primesc vizite, nu merg în locuri aglomerate. E bine și așa, important e să fie ei sănătoși. Mai ales el, pulmonar, astfel încât o boală de acest gen să nu-l afecteze. Dacă vine cineva la mine, vine cu test Covid. Am cutii întregi.”, a declarat proaspăta mămică.

Ramona Păuleanu a dat în judecată spitalul unde s-a născut fiul său

Într-un interviu acordat de Adrian Cuculis pentru Acces Direct, acesta a dezvăluit că el și Ramona Păuleanu au dat în judecată Spitalul Filantropia din București și cer daune morale de un milion de euro.

Fosta prezentatoare meteo spune că au luat această decizie pentru că sistemul medical din România are nevoie de o schimbare.

„Eu am considerat că așa trebuie să fac. Să mergem în instanță. Cred că avem termen luna asta și o să vedem dacă au fost ei de vină sau nu. Eu așa consider, că ce s-a întâmplat a fost din cauza spitalului, a sistemului. Trebuie făcut ceva, nu se poate așa ceva.”, a spus Ramona Păuleanu.

ADVERTISEMENT