"Blestemul" lui Aaron Ramsey loveşte din nou. A murit cel mai bătrân om din lume

Fotbalistul galez Aaron Ramsey a devenit cu câţiva ani în urmă subiect de glumă, deoarece după fiecare gol înscris, o personalitate mondială deceda. Astfel, s-a ajuns la "blestemul" lui Ramsey, iar acesta a lovit din nou. Galezul a înscris în prima etapă din Premier League, contra lui Leicester (4-3), iar în aceeaşi zi şi-a pierdut viaţa cel mai bătrân om de pe Planetă. Yisrael Kristal a murit la 113 ani şi 330 de zile. Născut în Polonia, în 1905, Kristal a scăpat şi din lagărul de exterminare la de Auschwitz, acolo unde prima sa soţie şi doi copii au fost ucişi de nazişti.

Lista începe pe 16 octombrie 2009, când Ramsey marca primul gol ca internaţional galez, contra reprezentativei Liechteinshtein, iar două zile mai târziu murea cunoscutul ziarist sportiv spaniol Andres Montes. Apoi, la câteva ore după golul său de pe 16 noiembrie, contra Scoţiei, a murit Antonio de Nigris, internaţional mexican. În 2011, Osama bin Laden, Steve Jobs, Muamar Al-Gaddfi, au încetat din viaţă la o zi după reuşite ale lui Ramsey, în 2012 Whitney Houston, fostul boxer Ken Norton şi actorul Paul Walker, în 2014 Rubin Hurricane Carter şi Robin Williams.

Ramsey blestem. A scăpat de Holocaust, dar nu şi de Ramsey

În 2016, Ramsey a marcat pe 9 ianuarie în meciul de cupă cu Sunderland, iar o zi mai târziu a decedat legendarul David Bowie. Pe 13 ianuarie, un gol de-al lui înscris cu Liverpool a coincis cu decesul lui Alan Rickman. Nancy Reagen a murit pe 6 martie 2016, cu o zi după ce Aaron înscrisese cu Tottenham. Pe internet se vorbeşte intens de câţiva ani despre "Blestemul lui Aaron Ramsey", o coincidenţă stranie care face ca, de fiecare dată când fotbalistul lui Arsenal marchează, viaţa unei celebrităţi să fie în pericol.

Deşi "blestemul" a apărut iniţial ca o glumă a fanilor lui Arsenal, care erau exasperaţi de faptul că jucătorul marca extrem de puţin şi irosea numeroase faze ideale de poartă, de fiecare dată când Ramsey înscrie un nou gol presa şi microbiştii aşteaptă să vadă pe cine va mai lovi "The Curse of Aaron Ramsey". Mijlocaşul galez a declarat în mai multe interviuri că este deranjat de ştirile pe această temă şi nu găseşte situaţia deloc amuzantă, considerând că este vorba doar de "zvonuri prosteşti". Însa, in meciul de deschidere al acestui sezon, Ramsey a marcat în victoria superbă cu Leicester (4-3), iar lumea pune deja pe seama golului său decesul lui Yisrael Kristal, un fost afacerist israelian şi supravieţuitor al Holocaustului, cel care a deţinut un an şi jumătate recordul mondial de cel mai vârstnic om în viaţă. Acesta a decedat pe 11 august 2017, la vârsta de 113 ani şi 330 de zile.

viewscnt
OraPostulSportEveniment
18:30
Liga Nationala ASC Corona Brasov - SCM Craiova
1 EUR4.6573 lei-0,0026
1 USD3.8067 lei-0,0115
1 XAU163.7883 lei+0,1902