Fotbal international

Ramsey, oficial coleg cu Cristiano Ronaldo la Juventus. Pe câți ani a semnat fostul jucător al lui Arsenal

12.02.2019 | 11:14
Aaron Ramsey la JuventusContract pe patru ani, până în vara lui 2023

Internaționalul galez Aaron James Ramsey, aflat în ultimele șase luni de contract cu Arsenal, a devenit oficial coleg cu Cristiano Ronaldo la Juventus Torino. Ceea ce s-a scris de multă vreme a devenit realitate luni, 11 februarie. Clubul torinez a făcut acest anunț, precizând și durata contractului mijlocașului care a evoluat 11 sezoane în tricoul tunarilor, câștigând trei Cupe ale Angliei și patru Supercupe.

Contractul lui Aaron Ramsey se întinde pe durata a patru ani, cu drept de prelungire, dacă se va socoti că este cazul, adică între 1 iulie 2019 și 30 iunie 2023, când galezul va avea 32 de ani. Ramsey nu și-a ascuns de mult dorința de a pleca de la Arsenal nu pentru că nu s-ar fi simțit bine pe Emirates, ci pentru că dorește să câștige cât mai multe trofee, inclusiv Champions League.

Aaron Ramsey vine și cu celebra coincidență de la golurile sale

Și Juventus este foarte mulțumită de această operațiune, care îi aduce în lot unul dintre cei mai buni și mai polivalenți mijlocași din Premier League. Cu acest prilej Ramsey sosește în Italia și cu celebra sa coincidență, frecvent întâlnită după unul dintre rarele goluri marcate în carieră, ca la scurt timp de la înscrierea golului să moară o personalitate.

Torinezii demonstrează o abilitate de marketing și de mercato absolut remarcabilă, pentru că Aaron Ramsey este al doisprezecelea jucător de mare valoare sosit la Juventus la parametri zero. Celeltalte lovituri reușite de-a lungul ultimilor ani de bianconeri au fost: Paul Pogba, Andrea Pirlo, Kingley Coman, Dani Alves, Sami Khedira, Neto, Fernando Llorente, Luca Toni, Lucio, Fabio Cannavaro, Nicholas Anelka.

Un unsprezece al jucătorilor sosiți la parametri zero la Juventus

Mai mult, Juventus a ieșit în mare profit de pe urma revânzării lor, 137 milioane euro, dintre care Pogba a fost singur 105 milioane din partea lui Manchester United, în 2016, devenind atunci cel mai scump transfer din istorie. Se poate face și un unsprezece deloc rău ca valoare: Neto – Dani Alves, Fabio Cannavaro, Lucio – Coman, Khedira, Pogba, Pirlo, Ramsey – Toni, Anelka, Rezervă Fernando Llorente.

Paul Pogba Juventus. Cea mai mare afacere a torinezilor. Luat gratis de la Manchester United în 2012, revândut la englezi cu 105 milioane în 2016
Paul Pogba Juventus. Cea mai mare afacere a torinezilor. Luat gratis de la Manchester United în 2012, revândut la englezi cu 105 milioane în 2016
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri