News

Ramzan Kadîrov, adevărul despre negocierile de pace: “Dacă credeţi că Putin va renunţa la ceea ce a început, nu este adevărat”

Ramzan Kadîrov, șeful cecenilor care luptă în Ucraina, contrazice afirmațiile făcute de ruși la negocierile de pace. Acesta este sigur că Putin nu va pune capăt conflictului armat
31.03.2022 | 10:23
Ramzan Kadirov adevarul despre negocierile de pace Daca credeti ca Putin va renunta la ceea ce a inceput nu este adevarat
ADVERTISEMENT

Negocierile de pace între Rusia și Ucraina sunt privite cu scepticism din cauza repetatelor promisiuni încălcate de Vladimir Putin. Liderul cecenilor, Ramzan Kadîrov, pune și mai mult sub semnul întrebării intențiile președintelui rus, după ce a afirmat că acesta nu va renunța la ceea ce a început.

Ramzan Kadîrov spune adevărul despre negocierile de pace

Liderul cecenilor care luptă în Ucraina de partea Rusiei, Ramzan Kadîrov, a făcut noi dezvăluiri care ar putea periclita evoluția negocierilor de pace. Acesta este sigur că Vladimir Putin va continua războiul și că Rusia nu va face nicio concesie.

ADVERTISEMENT

“Nu vom face nicio concesie…Medinsky a greşit, a făcut o formulare incorectă…Şi dacă credeţi că Putin va renunţa la ceea ce a început, aşa cum ne este prezentat astăzi, acest lucru nu este adevărat”, a declarat șeful republicii ruse Cecenia, scrie Adevărul.

Indignat de ce a spus Vladimir Medinsky, negociatorul-şef al Rusiei, în urma discuţiilor cu Ucraina de marţi, că Moscova ia măsuri pentru a detensiona conflictul, inclusiv prin reducerea activităţii militare în jurul Kievului, liderul cecen a reacționat printr-un comentariu pe Telegram.

ADVERTISEMENT

Un analist politic a comentat pe Telegram toată situația, spunând că declarațiile lui Ramzan Kadîrov ar putea periclita încercările Rusiei de a face pace.

“Desigur, aceasta ar putea fi o problemă serioasă pentru Putin”, a precizat Tatiana Stanovaya, potrivit sursei menționate anterior.

ADVERTISEMENT

Soldații ruși au refuzat să execute ordinele

Serviciile de spionaj britanic au informații conform cărora unii soldați ruși trimiși să lupte în Ucraina au moralul la pământ și refuză să execute ordinele.

Şeful Comandamentului guvernamental pentru comunicaţii, Jeremy Fleming, a declarat că preşedintele Vladimir Putin a judecat greşit capacităţile forţelor armate ale Rusiei, care au fost cândva puternice.

ADVERTISEMENT

“Am văzut soldaţi ruşi – lipsiţi de arme şi de moral – refuzând să execute ordinele, sabotându-şi propriul echipament şi chiar doborându-şi din greşeală propriile avioane”, a precizat acesta, scrie Mediafax.ro.

Jeremy Fleming consideră că Rusia a subestimat atât rezistenţa poporului ucrainean, cât şi hotărârea Occidentului, care a pedepsit Moscova cu multiple sancţiuni.

ADVERTISEMENT