News

Ramzan Kadîrov, mesaj contradictoriu despre război. Critică armata rusă, dar spune că situația pe front e bună

Liderul prorus al Ceceniei critică armata rusă pentru retragerea din regiunea Harkov, dar susține că Rusia va câștiga.
12.09.2022 | 10:23
Ramzan Kadirov mesaj contradictoriu despre razboi Critica armata rusa dar spune ca situatia pe front e buna
Liderul cecen este unul dintre cei mai fervenți susținători ai lui Putin Foto: Chingis Kondarov/Reuters
ADVERTISEMENT

Pe măsură ce contraofensiva Ucrainei respinge trupele invadatoare, panica publică printre susținătorii războiului Rusiei a devenit mai puternică.

Ramzan Kadîrov, mesaj contradictoriu despre război

Duminică, 11 septembrie, liderul cecen Ramzan Kadîrov și-a adăugat vocea acestui cor, criticând Ministerul rus al Apărării pentru retragerea forțelor de ocupație din orașele Izium, Kupiansk și Balaklia din regiunea Harkov.

ADVERTISEMENT

Într-un videoclip distribuit pe canalul său Telegram, Ramzan Kadîrov a avertizat că va fi „obligat” să contacteze armata și liderii naționali ai Rusiei „pentru a explica situația”, dacă nu se fac schimbări imediate în strategia invaziei.

Kadîrov a mai sugerat că Vladimir Putin ar putea să nu fie la curent cu starea reală a lucrurilor.

ADVERTISEMENT

„Au făcut greșeli și cred că vor trage concluziile necesare”, a spus liderul cecen. „Dacă astăzi sau mâine nu se vor face schimbări de strategie, voi fi obligat să vorbesc cu conducerea Ministerului Apărării și conducerea țării pentru a le explica situația reală de pe teren. Este o situație foarte interesantă. Este uluitor, aș spune”, a mai spus el.

Situația de pe front este bună

Conducătorul cecen s-a plâns, de asemenea, că Ministerul rus al Apărării nu a înfruntat deschis contraofensiva ucraineană „chiar dacă au urmărit totul”.

ADVERTISEMENT

„Dacă Rusia ar fi vrut, [liderii] ar fi putut ordona nici un pas înapoi. Deci, trebuie să explice de ce au făcut ceea ce au făcut. Pentru ceea ce s-a întâmplat, văd că oamenii lor erau nepregătiți. Întotdeauna arătăm cum tragem, cum capturam și cum distrugem. Trebuie să arătăm și cealaltă parte”, a spus Kadîrov, citat de publicația Meduza.

În același timp, Kadîrov a promis că Rusia va recâștiga orașele eliberate și, în acest scop, a promis ajutorul a mii de soldați din Cecenia. „Și vom ajunge la Odesa în viitorul apropiat”, a proclamat el.

ADVERTISEMENT

Totuși, Kadîrov consideră că situația de pe front este bună. Liderul cecen susține că ofensiva trupelor de ocupație continuă și nu poate învinovăți pe nimeni pentru predarea mai multor orașe ucrainene, întrucât nu cunoaște adevărata strategie de război a Ministerului Apărării.

„Rusia va câștiga, iar diavolii NATO vor pierde”, este convins Ramzan Kadîrov.

ADVERTISEMENT