Sport

Știrile zilei din sport, duminică, 21 noiembrie. Randers a făcut instrucție cu fosta echipă a lui Costel Gâlcă. Urmează duelul cu CFR Cluj

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de duminică, 21 noiembrie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport
21.11.2021 | 15:35
Stirile zilei din sport duminica 21 noiembrie Randers a facut instructie cu fosta echipa a lui Costel Galca Urmeaza duelul cu CFR Cluj
ADVERTISEMENT
21-11-2021
18:26

Alexander Zverev câștigă Turneul Campionilor pentru a doua oară. În finală, 6-4, 6-4 cu deținătorul trofeului, Daniil Medvedev

Deja câștigător al Turneului Campionilor ATP în 2018, Alexander Zverev și-a trecut în palmares al doilea succes din carieră în această competiție. Germanul a dispus cu 6-4, 6-4 de rusul Daniil Medvedev, deținătorul trofeului.

Demn de remarcat este faptul că pentru Zverev a fost primul succes din acest an în fața lui Medvedev. Rusul câștigase cele trei partide disputate în circuitul ATP în cursul anului 2021. Ultima, în faza grupelor la Turneul Campionilor. Atunci când rusul s-a impus în trei seturi, scor 6-3, 6-7 (3), 7-6 (3).

În plus, Zverev, care a câștigat aurul olimpic la Tokyo, este al patrulea jucător din istorie care reușește să-i învingă pe principalii favoriți la Turneul Campionilor în semifinale și în finală. Performanța fusese reușită anterior de Ivan Lendl, Stefan Edberg și Andre Agassi.

21-11-2021
18:01

Stanciu o răzbună pe CFR. A fost la originea primelor două goluri în Slavia - Jablonec (3-0 la pauză)

Slavia Praga conduce cu 3-0 după primele 45 de minute în jocul cu Jablonec, echipa care este adversarul lui CFR Cluj în UEFA Conference League. Și care s-a impus în meciul direct cu 1-0, returul fiind programat pe 9 decembrie.

Meciul Slavia – Jablonec se dispută în runda cu numărul 15 din prima ligă cehă. Iar succesul o duce pe Slavia la 3 puncte de Slovacko și Plzen, urmăritoarele sale.

Internaționalul român Nicolae Stanciu a fost la originea primelor două goluri marcate de gazde. La primul, în minutul 15, a ”deschis” jocul pe banda stângă, la Dorley. Iar centrarea acestuia a fost reluată în poartă, cu latul, din careul mic, de Olayinka. 

Apoi, în minutul 33, după o pasă de peste 30 de metri a lui Stanciu, care l-a lăsat singur cu portarul, Kuchta a dublat avantajul. Scorul pauzei a fost stabilit de Bah, în minutul 40. Acesta a reluat cu capul o minge centrată de Holes.

21-11-2021
17:02

Randers, victorie la scor în campionat înaintea duelului cu CFR Cluj

Danezii de la Randers sunt într-o formă de zile mari înaintea duelului cu CFR Cluj din grupele Conference League. Tocmai au făcut instrucție în campionat, scor 4-1, cu Vejle, echipă antrenată până în primăvara acestui an de românul Costel Gâlcă.

Dacă la pauză a fost 1-1, după golurile marcate de Kamara (37) și Hansson (45), în repriza secundă elevii lui Thomas Thomasberg au controlat autoritar jocul și au reușit să înscrie de alte trei ori, prin același Kamara (49), Ankersen (51) și Piesinger (66). În Conference Legue, Randers se află pe poziția a treia și are nevoie de o victorie în fața campioanei României pentru a păstra intactele șansele la primăvara europeană.

Partida este programată joi, 25 noiembrie, la ora 22:00, pe „AutoC  Park Arena”. În manșa tur, cele două echipe au încheiat la egalitate, scor 1-1, după golurile reușite de Kamara (41) și Petrila (68).

21-11-2021
16:23

Sebastien Ogier a cucerit cel de-al optulea titlu mondial la Raliuri

Pilotul Sebastien Ogier și copilotul său, Julien Ingrassia (n.r. ambii francezi) au câștigat Campionatul Mondial de Raliuri, după o victorie fără emoții în ultima etapă din acest sezon, desfășurată la Monza.

A fost un sezon incredibil”, au reacționat cei doi, imediat după finalul cursei. Aceștia au mai triumfat de șapte ori de-a lungul carierei, în 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018 și 2020. În plus, Ogier a devenit astfel al doilea cel mai de succes pilot din istoria raliurilor, după compatriotul Sebastian Loeb, care are în palmares nouă titluri mondiale.

21-11-2021
15:52

Hamilton a profitat de penalizarea liderului F1, Verstappen, și s-a impus în Marele Premiu al Qatarului. Alonso, podium după peste 7 ani!

Lewis Hamilton a profitat de penalizarea primită de Max Verstappen, liderul clasamentului general în Formula 1, și și-a adjudecat victoria la Losail. Britanicul, campion în exercițiu, îți trece în cont astfel succesul în prima ediție a Marelui Premiu al Qatarului.

Verstappen, plecat de pe poziția a șaptea, a terminat al doilea, la o distanță de 25.743 secunde. Aceasta și pentru că în final a trecut pe la boxe pentru a schimba pneurile în încercarea de a obține punctul suplimentar pentru cel mai rapid tur de circuit. Strategie câștigătoare.

Astfel, cu două curse înainte de finalul sezonului, Max Verstappen rămâne lider, cu un total de 351,5 puncte. Lewis Hamilton are cu 8 puncte mai puțin 343, 5. Valtteri Bottas, care a abandonat din motive tehnice spre final, este al treilea, cu 203 puncte.

Locul al treilea la Losail i-a revenit fostului campion mondial Fernando Alonso. A fost prima sa clasare pe podium pentru Alpine, cea dintâi de la revenirea în Marele Circ și întâiul din 1994 încoace. Ultima performanță de gen era obținută în Ungaria, în 2014, pentru Ferrari. În întreaga carieră spaniolul a urcat de 98 de ori pe podium.

În clasamentul constructorilor, diferența dintre Mercedes și Red Bull s-a redus la numai cinci puncte (546,5 față de 541,5). Ferrari este pe 3, cu 297,5 puncte. 

Următoarea etapă este programată pe 5 decembrie, pe circuitul stradal Jeddah, din Arabia Saudită.

21-11-2021
13:58

Liderul clasamentului mondial în F1, Max Verstappen pornește de pe poziția a 7-a în Marele Premiu al Qatarului

Max Verstappen, pilotul echipei Red Bull Racing și liderul clasamentului mondial în Formula 1, va porni al 7-lea în Marele Premiu al Qatarului. Și Valtteri Bottas de la Mrcedes a fost penalizat.

Federația Internațională a Automobilului i-a penalizat  cu 5, respectiv 3 poziții pe grila de start în cursa din Qatar, pe Verstappen și pe Bottas.

Cei doi piloți nu au respectat regulamentul și nu au încetinit viteza în sesiunea a 3-a a calificărilor de sâmbătă, în ultimul tur cronometrat. Verstappen nu a încetinit sub dublu steag galben și a fost penalizat 5 poziții (de pe 2 pe 7), iar Bottas a fost penalizat cu 3 poziții pe grilă (de pe 3 pe 6).

21-11-2021
08:30

Irina Bara adună trofeu după trofeu în circuitul mondial de tenis

Jucătoarea română de tenis Irina Bara, alături de partenera ei Ekaterine Gorgodze din Georgia, s-a impus, sâmbătă noaptea, în finala turneului WTA 125 de la Montevideo, în proba de dublu.

Considerate favorite numărul 1, Bara și Gorgodze și-au respectat statutul și s-au impus cu scorul de 6-4, 6-3 în fața perechii formată din brazilianca Carolina Meligeni Rodriguez și spanioloaica Marina Bassols Ribera.

Pentru Irina Bara și Ekaterine Gorgodze este al patrulea trofeu cucerit anul acesta în circuitul WTA după cele de la Karlsruhe (Germania), Transylvania Open de la Cluj și s-au mai impus la competiția WTA 125 de la Buenos Aires (Argentina).

Cele două sportive au primit din partea organizatorilor câte un cec în valoare de 2.500 de dolari și 160 de puncte WTA. În urma acestui succes Irina Bara a făcut un salt de cinci poziții în clasamentul mondial al probei de dublu, până pe locul 84.

”Stejarii” au încheiat anul cu o victorie de palmares 32-20 cu Tonga

Echipa națională de rugby a României a câștigat cu scorul de 32-20 meciul cu Tonga, ultimul din acest an pentru ”stejari”. Partida amicală disputată la București, pe Stadionul Național ”Acrul de Triumf”, a fost a patra întâlnire dintre cele două reprezentative de-a lungul timpului.

Tudor Butnariu, în minutul 12 și Florin Surugiu (49) au înscris câte un eseu pentru România. Celelalte puncte au fost aduse de Tudor Boldor, două lovituri de pedeapsă și două transformări, și de Daniel Plai (4 lovituri de pedeapsă).

ADVERTISEMENT

”Stejarii” au câștigat astfel, toate cele trei meciuri disputate în noiembrie, 29-14 cu Uruguay (amical disputat în Italia), respectiv 56-15 cu Olanda, la Bucureşti, în Rugby Europe Championship 2021.