Fotbal international

Rangers are bani să-l cumpere pe Ianis Hagi. A semnat un contract-record de sponsorizare

16.05.2020 | 21:23
Rangers are bani sal cumpere pe Ianis Hagi A semnat un contractrecord de sponsorizare
ADVERTISEMENT

Glasgow Rangers, formaţia la care evoluează Ianis Hagi, a semnat cu un nou sponsor tehnic. Firma care va asigura noile echipamente se numeşte Castore şi va lua locul celor de la Hummel.

Rangers, contract cu sponsor tehnic nou: 20 de milioane de lire sterline. Ianis, doar 5 milioane de euro

Valoarea noului contract semnat de cei de la Glasgow Rangers este de 20 de milioane de lire sterline. Noua înţelegere se întinde pe o perioadă de 5 ani.

ADVERTISEMENT

Surse de pe Ibrox Park au dezvăluit pentru „Football Insider” că, deşi totul este parafat şi semnat, anunţul oficial se va face spre sfârşitul acestei luni.

Cu o medie de 4 milioane de lire sterline pe an, adică apoximativ 4,5 milioane de euro, Rangers are acum suficientă stabilitate financiară pentru a activa clauza de cumpărare a lui Ianis Hagi, situată la 5 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul român aparţine în acest moment lui Gent, din Belgia, dar este împrumutat la trupa lui Steven Gerrard. Managerul englez, împreună cu toţi cei din conducere, trebuie să ia o decizie rapid dacă activează clauza exclusivă de cumpărare în schimbul a 5 milioane de euro.

Cu ocazia noii înţelegeri, protestanţii din Glasgow micşorează ecartul faţă de catolicii de la Celtic, eternii rivali, care anunţaseră în martie un contract-record pentru fotbalul scoţian, de circa 30.000.000 de lire pe 5 ani cu gigantul Adidas.

ADVERTISEMENT

Pentru a le face loc celor de la Castore, Rangers a rupt parteneriatul început în 2018 cu Hummel şi Elite. Acesta ar fi trebuit să dureze 3 ani, dar a căzut cu un an înainte de termen.

Din cauza nerespectării termenelor iniţiale, clubul de pe Ibrox va fi nevoit să plătească penalizări. Cu toate acestea, noua înţelegere este atât de avantajoasă financiar încât nu au existat ezitări.

ADVERTISEMENT

Rangers aspiră la statutul pe care îl avea în fotbalul scoţian înainte de falimentul şi retrogradarea din 2012. În ascensiune continuă, echipa lui Ianis Hagi nu are încă forţa de a i se opune lui Celtic. Conform aceluiaşi Football Insider, campionatul scoţian va fi oprit şi Celtic va fi declarată campioană. Chiar şi Hearts, şi Rangers, cele mai aprige contestatare ale acestei deciziei au votat pentru.

  • 3 goluri în 12 partide a marcat Ianis Hagi pentru Rangers. Două dintre ele au fost în cupele europene
  • 21 de ani are şeptarul de la Rangers. Va împlini 22 de ani pe 22 octombrie
ADVERTISEMENT
Tags: