Sport

Rangers vrea să aducă un internaţional român lângă Ianis Hagi: „Poate fi o achiziţie excelentă“

Darius Olaru (24 de ani) este unul dintre cei mai râvniți fotbaliști din SuperLiga. Metronomul FCSB-ului ar putea pleca în străinătate chiar în această vară, la Rangers, echipa colegului de națională Ianis Hagi.
16.08.2022 | 10:01
Rangers vrea sa aduca un international roman langa Ianis Hagi Poate fi o achizitie excelenta
Rangers vrea să aducă un internaţional român lângă Ianis Hagi: „Poate fi o achiziţie excelentă“. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Darius Olaru s-ar putea despărți după doar doi ani și jumătate de FCSB. Mai multe echipe din străinătate îl urmăresc pe mijlocașul în vârstă de 24 de ani, printre care și Rangers, vicecampioana Scoției.

Darius Olaru ar putea fi coleg la Rangers cu Ianis Hagi

Jurnaliștii britanici anunță că echipa antrenată de Giovanni van Bronckhorst vrea să renunțe la serviciile lui Fashion Sakala (25 de ani), fotbalist cotat la 4,5 milioane de euro, și să îl cumpere pe Darius Olaru.

ADVERTISEMENT

Vârful zambian ar putea ajunge în Anglia, la Burnley, formație proaspăt retrogradată în Championship. Gruparea de pe Turf Moor vrea să plătească 6 milioane de euro în schimbul lui Sakala, sumă pe care Rangers își dorește să o reinvestească în transferul lui Olaru.

În această vară mijlocașul născut la Mediaș a fost dorit și în Golf, dar FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că acesta nu are de gând să meargă să joace acolo.

ADVERTISEMENT

„Darius Olaru a avut un start greoi în 2022/2023, cu o singură pasă decisivă în 5 meciuri de campionat, dar cifrele sale din sezonul trecut arată că are potențialul de a fi o achiziție excelentă.

Precum De Bruyne, care are 123 de pase decisive în 309 de meciuri pentru Manchester City, Olaru este un mijlocaș care are calitatea de a crea ocazii. În sezonul trecut, internaționalul român a marcat 6 goluri și a oferit 12 pase decisive pentru FCSB, în toate competițiile, demonstrând că poate avea un impact decisiv în ultima treime.

ADVERTISEMENT

Olaru are potențialul de a veni pe Ibrox și de a fi o adevărată amenințare în ofensivă. Astfel, plecarea lui Sakala nu ar lăsa o ‘gaură’ în atac”, scrie presa din Marea Britanie.

Ratarea campionatului în meciul cu Chindia

În SuperLiga, FCSB a bifat prima victorie a sezonului în meciul din etapa a 5-a, cu Chindia Târgoviște, scor 3-2. Putea fi 4-2 dacă Olaru nu era protagonistul ratării campionatului în al patrulea minut de prelungiri.

ADVERTISEMENT

Octavian Popescu și Darius Olaru au scăpat singuri cu Cătălin Căbuz. „Decarul” roș-albaștrilor i-a pasat mingea în dreapta lui Olaru, care a rămas singur, cu poarta goală, pe 6 metri, dar a dat pe lângă bară. La final, mijlocașul a explicat ce s-a întâmplat.

„Nu prea mă așteptam să primesc mingea, după am fost sigur pe mine și am deschis prea mult latul”, a declarat Darius Olaru, după FCSB – Chindia 3-2.

  • 5,5 milioane de euro este cota de piață a lui Darius Olaru, conform transfermarkt.com

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 1,78 este cota pentru „1 solist” la FCSB – Viking. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT