Fotbal international

Afacerea Raphael Varane. Vrea cu adevărat jucătorul să plece de la Real Madrid?

12.04.2019 | 15:32
Afacerea Raphael Varane Vrea cu adevarat jucatorul sa plece de la Real Madrid

Presa spaniolă, respectiv cotidianul As, una dintre publicațiile de casă ale lui Real Madrid, pun pe tapet sub toate aspectele afacerea Raphael Varane, problema plecării campionului mondial de pe Santiago Bernabeu în această vară. Întrebarea care se pune este dacă într-adevăr jucătorul e dornic să ajungă la PSG sau la Manchester United sau la mijloc este vorba de o lucrare a agenților internaționalului francez.

Raphael Varane forțează Real Madrid: salariu mărit sau dreptul de a pleca

Faptele stau cam așa. Raphael Varane, fundașul central al lui Real Madrid, al doilea produs de calitate lansat în fotbalul mare de Laszlo Boloni, după Cristiano Ronaldo, a anunțat conducerea lui Real Madrid că dorește să plece în vară. Problema este că jucătorul este sub contract cu Real pentru încă trei sezoane. Iar acest lucru înseamnă că nu poate pleca fără ca să aibă OK-ul clubului.

Însă Real Madrid nu dorește să se despartă de unul dintre cei mai importanți jucători din lot și dintre cei mai buni fundași centrali din lume. Sau dacă va fi nevoită să o facă atunci va pleca numai pe baza clauzei de eliberare. Ceea ce înseamnă practic faptul că nu va putea părăsi Madridul, pentru că are o clauză de 500 de milioane euro!

Raphael Varane are o mulțime de trofee cu Real Madrid
Raphael Varane are o mulțime de trofee cu Real Madrid

Francezul vrea salariu de 9 milioane euro

Revenirea lui Zinedine Zidane, un mare admirator al lui Varane, poate fi de folos atât lui Real Madrid cât și jucătorului. În sensul în care acesta a început să schimbe placa și să dea de înțeles faptul că mai degrabă ar vrea să plece pentru că e campion mondial, dar salariul de 6 milioane euro nu i s-a mărit și pentru că nu i s-o organizat nici o festivitate de prezentare pe Santiago Bernabeu după ce a câștigat titlul mondial, așa cum au avut parte alți francezi la cluburile lor.

Raphael Varane vrea un salariu de 9 milioane euro pentru a continua la Madrid, dar problema este că depinde doar de bunăvoința clubului, pentru că dacă Real nu e de acord nu are ce face, în condițiile în care nu poate pleca decât pe baza incredibilei clauze de eliberare. Ceea ce duce tot mai mult la ideea că de fapt Varane a făcut toată această tevatură cu iz de șantaj doar de a se plusa la salariu.