Stiri sportive

ULTIMATUM lui Massone: “Marţi să vii cu 200.000 €!”

Rapid este la un pas să bifeze al treilea patron în ultimul an. După George Copos şi Adrian Zamfir, clubul giuleştean este aproape să intre sub domnia lui Angelo Massone, un om de afaceri din...
07.07.2014 | 00:05
ULTIMATUM lui Massone Marti sa vii cu 200000 E

Rapid este la un pas să bifeze al treilea patron în ultimul an. După George Copos şi Adrian Zamfir, clubul giuleştean este aproape să intre sub domnia lui Angelo Massone, un om de afaceri din Italia, care, de altfel, a fost prezent la finalul săptămînii trecute în România pentru a pune la punct datele tranzacţiei. Acesta s-a întîlnit cu actualul proprietar al giuleştenilor, i-a cunoscut pe jucători şi şi-a luat angajamentul să rezolve problemele financiare ale clubului. Însă, cum startul sezonului 2014-2015 bate la uşă, conducătorii din Grant i-au transmis lui Massone că trebuie să se hotărască pînă cel tîrziu marţi dacă va achiziţiona pachetul majoritar de acţiuni al Rapidului.

I s-a cerut o garanţie bancară

De altfel, Zamfir i-a cerut omului de afaceri italian o scrisoare de garanţie bancară în valoare de 1 milion de euro, dorind să afle, cu această ocazie, cît de serioase sînt intenţiile lui Massone privind Rapidul. “În cîteva zile începe campionatul, avem nevoie de antrenor, de jucători. Nu ne putem lungi cu negocierile. Moldovan a plecat, iar eu nu mă pot risca să numesc un tehnician pe care tu să-l schimbi după cîteva zile. Prezintă-ne garanţia bancară şi batem palma”, i-a transmis Zamfir lui Massone pe parcursul negocierilor.

Obligat să aducă cash-ul pînă marţi

Imediat, Massone s-a angajat să aducă antrenor şi jucători, însă a precizat că mai are nevoie de timp pentru a discuta şi cu partenerii din Italia care sînt interesaţi să vină alături de el să investească la Rapid. De altfel, tocmai din acest motiv omul de afaceri a părăsit România la finalul săptămînii trecute. “Mai aşteaptă-mă puţin, trebuie să mă întîlnesc cu partenerii mei şi să le prezint situaţia clubului. Pînă marţi, cel tîrziu, vei avea un răspuns ferm de la mine. Şi, referitor la scrisoarea de garanţie bancară, nu ţi-o pot prezenta imediat. Este nevoie de timp, băncile lucrează mai greu în Italia”, a spus Massone. “Atunci, pînă marţi să te prezinţi cu 200.000 de euro! Avem nevoie de aceşti bani urgent”, a replicat Zamfir.

“Lăsaţi vrăjeala, cînd ne daţi banii?”

Angelo Massone, Renzo Rossi, Cristina Andronache şi Nicolae Manea au fost prezenţi vinerea trecută la Mogoşoaia, în cantonamentul Rapidului. În afara negocierilor propriu-zise, italianul a dorit să-i cunoască pe jucătorii şi să ţină un scurt discurs în faţa lor. “Vreau să fac o echipă mare aici, care să se lupte pentru titlu. Am înţeles că sînteţi luptători, dar şi că nu aţi mai primit bani de luni bune. Situaţia se va rezolva, aveţi încredere!”, le-a transmis Massone fotbaliştilor din Grant. Sătui de promisiuni, rapidiştii au luat atitudine şi i-au transmis italianului că vor fapte, nu vorbe. “Aşa am fost duşi cu vorba şi sezonul trecut, motiv pentru care nu mai credem nimic. Veniţi cu banii, plătiţi-ne şi apoi mai vorbim, lasaţi vrăjeala că sîntem sătui de promisiuni”, a sunat replica fotbaliştilor, care i-a smuls un zîmbet forţat  lui Massone. În prezent, Martin şi compania se antrenează sub comanda lui Florică Drăghici, antrenorul de la echipa secundă a clubului, după programul întocmit de Viorel Moldovan.

Rossi confirmă: “Are întîlniri în Italia cu diverşi oameni de afaceri”

FANATIK.RO a stat de vorbă cu Renzo Rossi, cel care i-a propus lui Angelo Massonne să cumpere Rapidul. Fostul manager sportiv al giuleştenilor susţine că omul de afaceri italian va sosi curînd la Bucureşti pentru a definitiva tranzacţia. “Săptămîna aceasta se va semna, sînt foarte încrezător. Doamna Andronache a început să lucreze la acte, în timp ce Angelo se află în Italia, unde are mai multe întîlniri cu oameni de afaceri care vor să vină alături de el la Rapid. Vom aduce antrenor şi jucători, este timp”, a spus Rossi.

Ultimatum de la acţionarii-suporteri: “Pînă vineri trebuie să semneze!”

Adrian Zamfir a primit vineri o împuternicire din partea celor patru acţionari-suporteri, care deţin 80 % din club, pentru a purta negocierile cu Angelo Massone. Totuşi, fanii au precizat că italianul are la dispoziţie o săptămînă pentru a cumpăra Rapidul. “Respectiva împuternicire este strict pentru discuţii, Zamfir nu poate semna nimic. Noi, acţionarii, ne-am rezervat acest drept de a semna orice act juridic. Acest act are valabilitate o săptămînă. Clubul se va vinde numai după ce investitorul ne va garanta că este solvabil”, a spus Adrian Matei, unul dintre cei patru acţionari-suporteri.

3.5 milioane de euro este datoria totală a Rapidului care, odată plătită, scoate clubul din insolvenţă

10 zile mai sînt pînă la primul meci oficial al Rapidului, 16 iulie, în Cupa Ligii, cu CS Universitatea Craiova

P: Înregistreaza-te acum la Sportingbet si primesti un Free Bet de 400 lei!

Tags: