Instanţa confirmă FANATIK! Planul de reorganizare nu a fost aprobat! “Vreau 30 la sută din datorii, mi-am plătit şi chiria din banii mei!”

UPDATE 18:00 / Călin Albuţ, actualul portar al Gloriei Bistriţa, nu a fost de acord ca planul de reorganizare propus de rapidişti să treacă, fapt pentru care, prin intermediul avocatului său,...
22.11.2013 | 12:40
Instanta confirma FANATIK Planul de reorganizare nu a fost aprobat Vreau 30 la suta din datorii miam platit si chiria din banii mei

UPDATE 18:00 / Călin Albuţ, actualul portar al Gloriei Bistriţa, nu a fost de acord ca planul de reorganizare propus de rapidişti să treacă, fapt pentru care, prin intermediul avocatului său, a depus contestaţie. Contactat de FANATIK, jucătorul şi-a explicat acţiunea: “Nu am fost acord de la început cu ceea ce se întîmplă, mai ales că nimeni nu m-a căutat să discutăm. Sînt convins că dacă vorbeam, ne înţelegeam fără probleme. Cum să accept 10 la sută din banii care mi se cuvin, cînd eu am primit doar un salariu şi jumătate în şase luni cît am stat în Giuleşti? În plus, şi o parte din chirie mi-am plătit-o singur. Nu îmi convine să rămîn în pagubă. Nu am pretenţii exagerate… Dacă mi-ar fi dat undeva la 30 la sută din ce am de luat, în mod sigur băteam palma!”.

UPDATE Ora 12:30 / Aşa cum FANATIK a anunţat de joi (vezi mai jos), planul de reorganizare al Rapidului nu a primit vineri girul Tribunalului Bucureşti! “Avînd în vedere că au fost depuse contestaţii la procesul verbal al Adunării Generale a Creditorilor din 18 noiembrie, discuţiile privind confirmarea planului de reorganizare le vom amîna şi acordînd termen 14 februarie 2014”, a notat în încheierea de şedinţă de vineri dimineaţă, judecătorul sindic care se ocupă de dosarul de insolvenţă al Rapidului!

UPDATE 10:10 Instanţa judecă acum planul de reorganizare. Judecata a început de la ora 9:00. Rămîneţi pe fanatik.ro pentru a afla în timp real ce decizie se va lua în cazul Rapidului.

–––––-

Rapid are din nou probleme! În principiu, clubul giuleştean părea să fi scăpat de orice problemă după ce trei dintre cele patru categorii de creditori au votat  pentru aprobarea planului. Cea mai delicată dintre toate, cea a salariaţilor, a votat cu 63 la sută pentru trecerea planului (vezi detalii), dar două contestaţii apărute în ultimele zile, fac imposibilă confirmarea planului de reorganizare la termenul stabilit iniţial, 22 noiembrie, pentru că înainte acestea trebuie soluţionate.

Codrea s-a răzgîndit!

Albuţ este unul dintre contestatari, fapt care nu surprinde în niciun fel din moment ce el a votat împotriva planului de la bun început. Surpriza vine însă din partea lui Paul Codrea, cel care iniţial îşi dăduse acordul verbal pentru ca planul să treacă. Ulterior însă, fostul mijlocaş a avut o discuţie cu apropiaţii din care a înţeles că ceea ce i-a propus Rapidul este jignitor, avînd în vedere condiţiile în care a fost nevoit să plece din Giuleşti. Problema este că 5,41 la sută din totalul creanţelor salariaţilor apar în dreptul său şi, în cazul în care contestaţia îi este aprobată, planul trebuie revotat!

Planul poate fi confirmat abia în 2014

Prin prisma celor 3 contestaţii înaintate pînă acum, dar şi posibil a altora ce ar putea să fie înaintate în termenul legal, judecătorul sindic care judecă dosarul de insolvenţă al Rapidului nu va putea pune în discuţie confirmarea planului pînă în momentul în care contestaţiile vor fi soluţionate! Termenele stabilite de instanţă sînt 22 noiembrie pentru Ciolacu, respectiv 17 ianuarie 2014 pentru Albuţ şi Codrea!

Tags: