Fotbal intern

FARMECUL VIEŢII se destramă RAPID în haos. Reunire fără preşedinte şi fără antrenor

Rapid a pus primii cărbuni în "cazan" în această după-amiază, la ora 17:30, la baza ProRapid. Porţile închise presei au ascuns o situaţie care dacă n-ar fi dramatică, ar fi de tot rîsul....
20.07.2015 | 20:40
FARMECUL VIETII se destrama RAPID in haos Reunire fara presedinte si fara antrenor

Rapid a pus primii cărbuni în “cazan” în această după-amiază, la ora 17:30, la baza ProRapid. Porţile închise presei au ascuns o situaţie care dacă n-ar fi dramatică, ar fi de tot rîsul. Au venit în jur de 30 de jucători, dar n-a venit antrenorul sau preşedintele! Patronul, da! Primii doi nu se ştiu, ultimul nu se ştie ce va face. Dacă va mai face oarece la Rapid. Pentru că pînă acum haosul a fost patron la Rapid. Antrenorii pleacă mai repede decît vin la primele negocieri. Jucători vin, dar n-au cu cine vorbi, cu cine se antrena.

Vrei să vezi pe viu Bayern Munchen şi Real Madrid? Aici ai totul GRATIS: cazare, transport, bilete la meci!

În absenţa unui “principal”, prima şedinţă de pregătire a fost condusă de Mihai Ianovschi. Nici el nu ştie în ce calitate. Antrenor, director sportiv, manager, maseur, medic, director tehnic? Ce ştia era că ar urma să ocupe funcţia de director tehnic, dar deocamdată numirea sa nu a fost oficializată.

5 vechi, 6 stranieri, restul copii

La reunire au fost prezenţi 5 dintre jucătorii care au evoluat sezonul trecut pentru formaţia giuleşteană: Daniel Pancu, Nicolae Vasile, Mădălin Martin, Andrei Cerlincă şi Virgil Drăghia. Alături de aceştia au fost şi 6 jucători străini transferaţi în această pauză competiţională: Pulpo Romero, Miquel Robuste, Miguel Angel Luque, Dani Tortolero, Wilfred Moke şi Jose Embalo. Ceilalţi jucători sînt fotbalişti tineri, de la 17 la 20 de ani, selecţionaţi în urma trialurilor efectuate în această vară. Prezent şi el la baza ProRapid, patronul Valerii Moraru a refuzat să facă declaraţii.

“Linişte la Rapid nu este”

Maihai Ianovschi, în schimb, a vorbit. Cît a putut, cît a ştiut.

“Linişte la Rapid nu este acum, din păcate. Vreau să lămuresc anumite lucruri, pentru că la club, după ce echipa a retrogradat, nu am mai rămas decît eu şi familia Moraru. Practic, din vechiul lot ne mai putem baza doar pe cinci jucători, pentru că atîţia mai erau sub contract. De aceea am făcut trialuri, pentru a găsi jucători tineri, între 17 şi 20 de ani, din care antrenorul principal, indiferent care era el, urma să aleagă. Domnul Moraru a mai adus şase jucători străini, în total avem acum 30 de fotbalişti în lot.

Coşmarul campioanei ia TOT! Varela şi Chipciu, pe LISTĂ! 

Nu domnul Moraru şi Ianovschi au făcut lotul. Antrenorul principal care ar veni poate să aleagă dintre aceştia cîţi doreşte. Noi am vrut să evităm situaţia din iarnă când la reunire am început pregătirea cu nouă fotbalişti. Situaţia este destul de tensionată la Rapid, deoarece nu există nici antrenor, nici preşedinte, nici manager”, a spus Ianovschi la un post de televiziune.

“Nu se pune problema ca eu să preiau echipa în acest moment”. Şi atunci?!

Mihai Ianovschi a afirmat că nu se pune problema ca el să preia funcţia de antrenor principal: “Nu se pune problema ca eu să preiau echipa în acest moment, pentru că eu nu am experienţă, iar domnul Moraru doreşte un antrenor cu experienţă. Dacă se dorea ca eu să fiu antrenor principal, eram pus de acum două luni cînd v-am spus rămăsesem doar eu şi familia Moraru la club. Valerii Moraru caută antrenor. Îmi doresc ca în seara asta să se găsească o soluţie, iar de mîine Rapid să aibă antrenor principal la echipă. Din păcate, Iencsi m-a sunat astăzi pe la ora 12:00 şi mi-a zis că nu mai poate să vină. Nu mi-a explicat de ce. Eu însă cred că varianta Iencsi mai este de actualitate. Rămîne ca el să zică dacă decizia pe care a luat-o este finală sau nu”.

Moraru nu pleacă: “Cine ar lăsa un club după ce a băgat atîţia bani într-un business?!”

Referitor la zvonurile potrivit cărora acţionarul majoritar Valerii Moraru doreşte să renunţe la Rapid, Ianovschi nu crede că acesta va pleca de la farmecul vieţii giuleştene: “Nu am discutat cu dînsul dacă vrea să plece sau nu, am discutat doar despre lucruri organizatorice. Dar ţinînd cont de investiţiile pe care le-a făcut aici în ultimele şase luni, nu cred că va renunţa. Cine ar lăsa un club după ce a băgat atîţia bani într-un business?!”.

Pancu jucător, nu preşedinte

Mihai Ianovschi a declarat că Daniel Pancu îşi doreşte să mai joace şi din această cauză nu poate fi preşedinte: “Cu Pancu am discutat şi mi-a zis clar că vrea să mai joace. Nu poate să fie şi preşedinte, şi jucător. E complicat, cred că această variantă ca el să fie preşedinte cade”.

AUDI răsplăteşte cititorii FANATIK.RO cu o invitaţie dublă la Audi Cup 2015! Înscrie-te AICI

Echipa se va pregăti la baza ProRapid pînă la 27 iulie, urmează apoi un stagiu montan pînă la 7 august. Din 9 august lotul va efectua un nou cantonament, cel mai probabil în străinătate, iar în 29 august este programată prima etapă a Ligii a II-a.

 

Tags: