Fotbal intern

GATA! Stanciu a pus un NOU ANTRENOR! A fost prezentat AZI!

UPDATE / Florin Marin a fost prezentat oficial pe banca tehnică a nou promovatei ACS Poli Timişoara, acolo unde îl va avea secund pe Iosif Rotariu. Antrenorul a oferit primele declaraţii din...
25.08.2015 | 15:25
GATA Stanciu a pus un NOU ANTRENOR A fost prezentat AZI

UPDATE / Florin Marin a fost prezentat oficial pe banca tehnică a nou promovatei ACS Poli Timişoara, acolo unde îl va avea secund pe Iosif Rotariu. Antrenorul a oferit primele declaraţii din această postură:

”În primul rînd, îmi pare rău de Dan Alexa, pe care-l cunosc foarte bine, am colaborat foarte bine cînd era jucător, la Dinamo, Rocar şi Universitatea Craiova. A făcut performanţă la Timişoara, atît ca antrenor, cît şi ca jucător. Îi prevăd o carieră foarte frumoasă de antrenor, are un caracter deosebit, veţi vedea că va reuşi în această meserie, care nu e uşoară.

Sînt onorat că am posibilitatea să antrenez Poli Timişoara, o echipă de tradiţie din fotbalul românesc. Am fost impresionat de atmosfera de la Timişoara, şi ca jucător şi ca antrenor, fotbalul fiind mereu pe primul plan aici. Suporterii de aici sînt extraordinari, chiar îi rog să fie alături de echipă în aceste momente. Avem nevoie de sprijinul lor! În ceea ce priveşte echipa, pot să spun că are potenţial şi calitate, dar în primul rînd trebuie schimbată atitudinea. Trebuie ca jucătorii să aibă mai multă încredere în ei. Sînt încrezător că împreună cu ei vom reuşi să redresăm situaţia”, a spus Marin.

Şi Stanciu a comentat venirea lui Florin Marin:

”Avem un nou staff tehnic, condus de domnul Florin Marin. Este o alegere care ne aparţine 100% şi care credem că se pliază pe ceea ce vrem să facem în acest moment la Poli. Este un moment zero şi trebuie să aducem Poli acolo unde ne propusesem  în vară. Ştiţi foarte bine că Dan Alexa şi-a înaintat demisia imediat după meciul cu Viitorul. A luat decizia la cald, ne pare rău, cu toţii regretăm. Dan Alexa a fost pilonul a ceea ce a fost Poli în ultimul an şi jumătate. A reconstruit o echipă care a revenit în prima ligă, o formaţie puternică.

Din păcate, campionatul nu a început aşa cum am scontat. Continui să cred că împreună cu Dan Alexa puteam să redresăm această situaţie, dar a fost decizia lui 100%. Ne-am orientat spre Florin Marin fiindcă este un antrenor cu experienţă, un CV bogat, cu rezultate foarte bune. Să nu uităm de trecutul apropiat, Oţelul a fost una din revelaţiile returului din sezonul precedent. Era 99% retrogradată, dar a reuşit cîteva rezultate de senzaţie, să cîştige pe terenul Stelei plus acea victorie de la ASA din ultima etapă. Mă bucur că a acceptat să vină şi că din staff va face parte Iosif Rotariu, un nume mare al Timişoarei şi al fotbalului românesc”, a spus Daniel Stanciu, managerul sportiv al celor de la ACS Poli Timişoara.

***************************************************************************************

Lovitură primită de Valerii Moraru şi toţi fanii Rapidului cu cinci zile înainte de startul campionatului în eşalonul secund. Florin Marin a plecat din Giuleşti, iar sursele FANATIK.RO precizează că următoarea destinaţie a acestuia este ACS Poli Timişoara.

În cursul dimineţii de luni, Valerii Moraru a fost înştiinţat de către Florin Marin că demisionează, urmînd ca veteranul tehnician să preia banca tehnică a lui ACS Poli Timişoara.

“În momentul de faţă, ceea ce se ştie este că Florin Marin a dorit să pregătească o echipă din Liga 1, nu a invocat alte motive. Dar este evident că situaţia neplăcută în care se află Rapid a contat foarte mult în alegerea antreneorului”, au precizat sursele FANATIK.RO.

Vine Dan Alexa?

Valerii Moraru şi-a luat măsuri de precauţie, iar primul antrenor pe care finanţatorul Rapidului l-a sunat a fost Dan Alexa, fostul tehnician al echipei bănăţene.

“Dan Alexa se află în negocieri avansate cu patronul Rapidului pentru preluarea băncii tehnice. La cum se desfăşoară tratativele, <Chirurgul> va fi noul antrenor al formaţiei giuleştene”, au dezvăluit apropiaţii lui Moraru.

 

Tags: