Fotbal intern

Dragomir, la un pas să o SALVEZE pe RAPID! Piedică din INTERIOR!

Rapid riscă să dispară. Lucrurile nu ar mai fi stat astfel dacă Dumitru Dragomir prelua clubul în 2014. Suporterii nu au fost, însă, de acord......
09.09.2016 | 16:16
Dragomir la un pas sa o SALVEZE pe RAPID Piedica din INTERIOR

Rapid riscă să dispară. Lucrurile nu ar mai fi stat astfel dacă Dumitru Dragomir prelua clubul în 2014. Suporterii nu au fost, însă, de acord…

REMEMBER. După un sezon în liga secundă, Rapid reuşea să promoveze la finalul campionatului 2013-2014. Destinele clubului se aflau, la momentul respectiv, în mîinile lui Nicolae Cristescu şi Adrian Zamfir. Un cîrciumar şi un patron de bar de noapte. Care, imediat, au realizat că nu pot susţine o echipă de talia Rapidului în Liga 1. Şi au ales să cedeze acţiunile. Gratis! Însă cine prelua clubul o făcea cu tot cu datorii. O „moştenire” de cîteva milioane de euro. Nimeni nu s-a arătat interesat, în adevăratul sens al cuvîntului, de pachetul majoritar de acţiuni. Toţi fugeau de la masa negocierilor în momentul în care aflau datoriile reale ale Rapidului. Startul sezonului în Liga 1 se apropia. Iar panica se instala şi mai mult în Giuleşti. Lotul era subţire, nu existau bani în conturi, utilităţile de la baza de la Străuleşti erau oprite.

Şedinţă cu fanii la stadion

A fost momentul în care Cristescu şi Zamfir, acuzaţi de suporteri că, de fapt, nu vor să cedeze acţiunile şi că vor să încaseze banii din drepturile TV după care să dispară, i-au convocat pe contestatari la o şedinţă la stadionul din Giuleşti. Au participat aproximativ 100 de suporteri, atît de la Peluză, cît şi de la Tribuna a II-a. Deja nu mai este o noutate faptul că între cele două grupuri există un conflict vechi, care s-a lăsat de multe ori cu încăierări în urma cărora a curs mult sînge. Din fericire, la respectiva întîlnire, lucurile nu au degenerat. Cristescu şi Zamfir le-au transmis fanilor că sînt gata să cedeze acţiunile gratis oricărei persoane interesate. Li s-a precizat, totodată, că nici un om de afaceri nu s-a prezentat cu un proiect serios. Toţi căutau imagine şi îşi doreau ca, măcar pentru cîteva zile, numele lor să fie asociat prin presă cu dorinţa de cumpărare a Rapidului.

„Dragomir ne poate salva!”

La şedinţă a fost prezent şi Gheorghe Răducanu, alias Gigi Corsicanu’, fost şef de galerie timp de foarte mulţi ani. A luat cuvîntul în faţa celor prezenţi. „Cu toţii vrem ca Rapid să fie salvat! Oamenii ăştia (n.a. – Cristescu şi Zamfir) nu au putut face mai mult. Acum sînt gata să cedeze acţiunile. Dar nimeni nu vine, sînt datorii mari din urmă. Toţi vor să preia un club curat. Însă am eu o propunere. Dumitru Dragomir, împreună cu un om de afaceri cu foarte mulţi bani, nu îi ştiu numele, vrea să vină la Rapid. Ştiu că mulţi nu-l suportaţi, dar omul ăsta ne poate salva. Eu am mare încredere în el. Are relaţii, cunoaşte fotbalul românesc, ne poate aduce sponsori. Vă garantez că nu este vrăjeală, omul ăsta chiar vrea să vină la noi. Eu zic să îi dăm o şansă! Ce spuneţi?”, a fost discursul fostului lider de galerie al Rapidului.

„Va ieşi revoluţie! Nu are ce căuta aici!”

De-a lungul timpului, Dragomir a fost o persoană puternic contestată de suporterii giuleşteni. Asta deşi fostul şef al LPF a ajutat în repetate rînduri pe Rapid. A împrumutat clubul cînd a avut nevoie şi i-a luat apărarea cînd a fost cazul. Însă galeria l-a perceput, şi îl percepe, ca un dinamovist pur-sînge şi îl consideră principalul vinovat pentru etapele de suspendare ale terenului propriu primite de Rapid în sezoanele precedente. Astfel că o parte a suporterilor, mai exact cei de la Tribuna a II-a, au luat foc în momentul în care au auzit că Dragomir ar putea deveni patron în Giuleşti. „Poftim??? Ce să caute miliţianul ăsta la noi? Aţi uitat cît rău ne-a făcut în toţi aceşti ani? Mai mult, este şi dinamovist! Nu are ce căuta aici! Va ieşi revoluţie! Mai bine o luăm din liga a patra în loc să-l avem patron pe Dragomir!”, a fost răspunsul ferm al fanilor de la Tribuna a II-a.

Patru fani au preluat acţiunile

Gigi Corsicanu’ a luat din nou cuvîntul: „Am înţeles perfect. Foarte bine! Dragomir nu o să vină dacă nu-l vrem cu toţii. Păi şi ce ne facem atunci? Oamenii ăştia (n.a. – Cristescu şi Zamfir) vor să plece. Cui lăsăm acţiunile, cine se va ocupa de club? Peste cîteva zile începe Liga 1. Veniţi voi cu o soluţie!”. Răspunsul fanilor de la Tribuna a II-a nu a întîrziat: „Preluăm noi acţiunile! Şi găsim noi un investitor care să ne salveze. Va exista comunicare, transparenţă totală, ne vom sfătui între noi. Nu vom ceda acţiunile oricui, vom analiza pe oricine cu mare atenţie”. Zis şi făcut. Patru suporteri de la Tribuna a II-a au intrat în posesia acţiunilor. Şi, cînd totul a devenit oficial, au anunţat că sînt dispuşi să negocieze cedarea pachetului majoritar, gratis, către orice om de afaceri serios şi interesat.

S-au păcălit cu Moraru

Angelo Massone şi Valerii Moraru s-au luptat din greu să pună mîna pe pachetul majo30ritar de acţiuni. Cîştig de cauză a avut, în cele din urmă, moldoveanul. Care i-a convins pe cei patru suporteri că este cea mai potrivită persoană să preia Rapidul. Timpul avea să dovedească, din păcate pentru giuleşteni, tocmai contrariul. Clubul a intrat în faliment şi are şanse minime să se mai salveze. Moraru are ocazia să intre în istoria fotbalului românesc ca fiind omul sub domnia căruia un club cu o istorie de 93 de ani s-a stins. Acum, Dragomir este, cu siguranţă, regretat. Fanii sînt conştienţi că fostul şef al LPF ar fi salvat Rapidul. Însă au primat alte interese, nu binele clubului. Iar acum este prea tîrziu să se mai poată face ceva…

4.5 milioane de euro este suma de care Rapid are nevoie pentru a ieşi din faliment

„Am dorit să preiau Rapidul împreună cu un om de afaceri putred de bogat. Nu pot să vă dau numele lui. Aş fi făcut o echipă trăznet. Dar nu s-a putut” (Dumitru Dragomir)