Fotbal intern

Rapid în COLAPS, Zamfir la DUBAI! “Şi-a luat VACANŢĂ!”

După cum şi-a obişnuit fanii în ultimii ani, Rapid nu-şi poate obţine licenţa de club profesionist decît cu ajutorul unor hîrtii prin care creditorii să accepte amînarea datoriilor. Al...
25.04.2014 | 15:19
Rapid in COLAPS Zamfir la DUBAI Sia luat VACANTA

După cum şi-a obişnuit fanii în ultimii ani, Rapid nu-şi poate obţine licenţa de club profesionist decît cu ajutorul unor hîrtii prin care creditorii să accepte amînarea datoriilor. Al căror cuantum parcă e din Dosarele X, nimeni nu le dă de capăt. Nici acest an nu este diferit.

Responsabil cu “milogeala” în faţa fotbaliştilor, “mai aveţi răbdare, o să rezolvăm, dar acum nu avem, mai aşteptaţi un pic, o să… o să… şi o să…”, bla, bla, bla… nu a mai fost George Copos, ci Adrian Zamfir, patron în Giuleşti de aproximativ zece luni. Nu direct, ci prin intermediul Cristinei Andronache, administratorul judiciar. Care, împreună cu eternul rapidist Nae Manea, a încercat să-i convingă pe jucătorii lui Viorel Moldovan să semneze actele prin care să fie de acord cu amînarea salariilor. A câta oară, numai ei ştiu… “Surpriza” acum vine: toată această tevatură în timp ce acţionarul giuleştean se află în… vacanţă!! În Dubai!!! “Şi-a luat vacanţă pînă la finalul lunii, este extenuat!”, au comentat, ironic, oameni din anturajul acţionarului majoritar.

Dat dispărut de-o săptămînă!

La începutul săptămînii, la Pro Rapid, Nicolae Manea şi Cristina Andronache s-au întîlnit cu jucătorii giuleşteni pentru a-i convinge să semneze cîte o hîrtie prin care să fie de acord cu reeşalonarea datoriilor. Mai mulţi dintre fotbalişti nu au fost de acord şi au cerut, de urgenţă, o întrevedere cu Adrian Zamfir, însă acesta nici măcar nu a răspuns la telefon. Conform fotbaliştilor,  chiar dacă aceştia îl dau dispărut doar de o săptămînă, ultima  discuţie a acţionarului majoritar cu jucătorii s-a “reuşit” cu multe luni în urmă. “Nu mai ştiu cînd am avut ultima discuţie cu domnul Zamfir. Ultima dată l-am văzut cu mult timp înaintea meciului cu Iaşi”, a recunoscut Pancu într-un interviu acordat pentru FANATIK.RO (vezi detalii).

Jucătorii cu nervii, patronul cu vacanţa

Chiar dacă au sperat că a doua zi se vor întîlni sau măcar se vor auzi la telefon, jucătorii clubului feroviar au aşteptat în van. Zamfir n-a apărut nici a doua zi la întîlnire, fiind, în continuare, de negăsit. Fotbaliştii au luat foc, mai ales că termenul-limită privind semnarea actului pentru obţinerea licenţei se apropia vertiginos. Înţelegători cum au fost pe tot parcursul sezonului, Pancu & comp. au acceptat şi de această dată să semneze amînarea plăţii salariilor şi să meargă pe promisiunile oficialilor din club. Mai dureros pentru fanii giuleşteni este, însă, faptul că Adrian Zamfir se afla, în timp ce Nicolae Manea se chinuia să convingă jucătorii să semneze actele,  în vacanţă! Nu oriunde, ci, conform surselor FANATIK.RO, în Dubai! Într-una dintre cele mai exclusiviste şi ultra moderne staţiuni din lume. Contactat de FANATIK.RO pentru a lămuri situaţia licenţierii, acţionarul Rapidului a confirmat că este plecat din ţară. “Nu ştiu nimic, nu vă pot oferi detalii, sînt plecat în străinătate cu treabă!”, s-a rezumat să spună Zamfir.

Cum a încercat să dezbine vestiarul

Aşa cum FANATIK.RO v-a anunţat, iniţial, doar o parte dintre jucători a acceptat să semneze actele referitoare la amînarea salariilor. Ceilalţi jucători s-au ţinut tare pînă în ultima clipă, însă, pentru binele clubului au acceptat, încă o dată, promisiunile neonorate ale lui Zamfir. Însă, Cristina Andronache, la sugestia administratorului special, a venit în faţa “greviştilor” cu o propunere-şoc. “Cei care nu vreţi să fiţi de acord cu amînarea salariilor, vă dăm acţiuni în contul datoriei. Este acelaşi lucru! Şi totul va fi în regulă, băieţi, mai deveniţi şi acţionarii clubului”, le-a transmis administratorul judiciar “revoluţionarilor”. “Cum? Păi şi noi, care am semnat, ce facem? Noi nu ne alegem cu nimic, în afara unei promisiuni care, mai mult ca sigur, nu va fi onorată că ne vom lua banii. Nu sîntem de acord”, a sunat replica jucătorilor care fuseseră de accord cu amînarea salariilor. Văzînd că vestiarul este pe cale să se dezbine, fotbaliştii au căzut de comun acord să respingă propunerea Cristinei Andronache de a primi acţiuni în contul restanţelor salariale.

Poveşti cu “huliganul” Zamfir!

Managmentul defectuos de care a avut parte Rapid în perioada scursă de la venirea lui Adrian Zamfir s-a resimţit acut în rîndul angajaţilor grupării feroviare. Un episod petrecut la victoria în faţa Ceahlăului din Cupa României (3-1), scoate la iveală evenimente halucinante. Conform surselor din cadrul clubului, amenda primită de Rapid după incidentele de la Tribuna O, cînd giuleştenii au aruncat cu suc şi pahare în Vasile Miriuţă, a fost orchestrată de Adrian Zamfir, care era la meci alături de apropiaţi! “Cei care au trecut peste apostrofările verbale şi au aruncat în teren cu diverse obiecte au fost Adrian Zamfir şi prietenii săi. Chiar el s-a lăudat prin club cu acest lucru”, dezvăluiau, la momentul respectiv, surse din cadrul clubului.

P: Pariaza LIVE cu Unibet. Bonus de 150 ron la înregistrare! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags: