Fotbal intern

BOMBĂ! FIFA apără Rapidul la TAS! Cînd au loc audierile

Săptămîna aceasta este decisivă pentru viitorul Rapidului! În insolvenţă şi fără licenţă de Liga 1, giuleştenii îşi caută dreptatea la Lausanne şi speră să obţină colacul de...
24.06.2014 | 12:00

Săptămîna aceasta este decisivă pentru viitorul Rapidului! În insolvenţă şi fără licenţă de Liga 1, giuleştenii îşi caută dreptatea la Lausanne şi speră să obţină colacul de salvare şi să evite desfiinţarea, la TAS!

Miercuri au loc audierile la Lausanne

Aşa cum FANATIK.RO a anunţat de săptămîna trecută, Rapid a solicitat ca dosarul său să fie judecat de TAS în regim de urgenţă, pentru a obţine o decizie înainte de începerea noului sezon din Liga 1! Judecătorii Tribunalului de la Lausanne au admis cererea giuleştenilor, astfel că audierile au fost programate pentru miercuri, 25 iunie, ambele părţi din proces fiind anunţate de acest fapt în cursul zilei de luni! În acest fel, decizia TAS cu privire la licenţa Rapidului va fi dată în cursul săptămînii viitoare. 

FRF nu se apără, Rapid e reprezentat de un oficial FIFA!

Ultimele noutăţi par a fi de bun augur pentru fanii giuleşteni! Astfel, Federaţia Română de Fotbal a decis ca nici un reprezentant al său să meargă miercuri în Elveţia, singurele apărări ale FRF fiind cele transmise în scris deja, conform procedurii! În contrapartidă, Rapid a reuşit să angajeze un avocat de renume din Elveţia, care este oficial al FIFA: Thomas Grimm!

Grimm este fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal a Elveţiei, timp de 2 ani şi jumătate, pînă în 2011, iar actualmente are calitatea de vicepreşedinte al Camerei de Soluţionare a Litigiilor din cadrul FIFA, comisia care soluţionează litigiile dintre jucători şi cluburi din ţări diferite, unicul for care emite cărţi verzi provizorii fotbaliştilor din întreaga lume, atunci cînd aceştia îşi caută dreptatea la FIFA! Grimm a fost ales în noiembrie 2013 în această funcţie şi are un mandat de 4 ani! De asemenea, Thomas Grimm a făcut parte în trecut din Comisia Juridică a FIFA, dar a fost şi şeful Departamentului Juridic al UEFA! “Ne costă scump, dar nu avem de ales, trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a ne apăra la cel mai înalt nivel la TAS şi să ne salvăm! Dacă nu obţinem licenţa la TAS, viitorul se anunţă unul extrem de sumbru”, a precizat un angajat al clubului pentru FANATIK.RO.

900.000 de euro ar încasa Rapid din drepturile TV dacă va cîştiga procesul la TAS

120.000 de euro este datoria giuleştenilor, plătibilă în următorii 3 ani

1 iulie 2014 este data la care se aşteaptă decizia finală a TAS în cazul Rapid

grimmmm

Thomas Grimm (în dreapta) va apăra Rapidul la TAS

P: Pariaza la Cupa din 2014 cu Unibet! Bonus de 150 RON la inregistrare!