Fotbal intern

Rapid, 94 de ani de istorie! Cinci inimi “alb-vişinii” la oficiala din Giuleşti

Manifestarea organizată de clubul Rapid cu ocazia împlinirii a 94 de ani de la înfiinţarea clubului a adunat la arena din Giuleşti toţi oamenii de fotbal care au fost de-a lungul timpului...
26.06.2017 | 13:16

Manifestarea organizată de clubul Rapid cu ocazia împlinirii a 94 de ani de la înfiinţarea clubului a adunat la arena din Giuleşti toţi oamenii de fotbal care au fost de-a lungul timpului lângă culorile “alb-vişinii”. Fotbalişti, conducători, scriitori, actori sau simpli fani s-au bucurat împreună de regăsirea farmecului acestei echipe de tradiţie care, din păcate, nu mai există.

Circa 3.000 de suporteri au ţinut să participe la eveniment, în cadrul festivităţii desfăşurându-se şi un turneu old boys la care au participat formaţiile Rapid Bucureşti, Craiova Maxima, Petrolul Ploieşti şi Progresul Bucureşti. Turneul a fost câştigat de Rapid, cu două victorii (3-2 cu Progresul şi 1-0 cu Petrolul) şi un egal (1-1 cu Craiova Maxima).

Clubul Sportiv Rapid şi-a premiat cu această ocazie fostele glorii, dar şi echipa feminină de handbal, lotul de karate, lotul de haltere şi echipa de polo feminin. Preşedintele grupării feroviare, Valentina Caciureac, a oferit sportivilor medalii, diplome şi trofee inscripţionate cu mesajul “Rapid — 94 de ani de existenţă”. În tribune au fost prezenţi Gabriela Szabo, Violeta Beclea Szekely, Marcel Puşcaş, Ilie Balaci sau Mircea Pascu.

Cu atâtea vedete în tribune, nu se putea să nu fie realizată o fotografie şi pentru istorie, cinci vechi rapidişti fiind surprinşi la oficiala stadionul Giuleşti-Valentin Stănescu. Este vorba despre Mircea Rădulescu, Marcel Puşcaş, poetul George Stanca, Mircea Pascu (fost preşedinte la Rapid) şi actorul Ion Dichiseanu. Cei cinci au putut urmări ultimele meciuri pe vechea arenă, aceasta urmând să intre în programul de reabilitare pentru EURO 2020.

poya