Sport

Rapid a achitat suma uriașă către Julio Cesar! Când va fi ridicată interdicția la transferuri

Rapid a plătit suma de 600.000 de euro către brazilianul Julio Cesar, însă „giuleștenii” vor merge la TAS chiar dacă interdicția la transferuri va fi în sfârșit ridicată.
11.07.2022 | 11:53
Rapid a achitat suma uriasa catre Julio Cesar Cand va fi ridicata interdictia la transferuri
Julio Cesar a jucat pentru Rapid în perioada 2008-2009
ADVERTISEMENT

Clubul Rapid București a anunțat oficial că a plătit despăgubirile pentru fostul jucător al „alb-vișiniilor”, brazilianul Julio Cesar.

Anunțul oficial al Rapidului: „Conducerea împreună cu acționarii au decis să nu mai lase activitatea sportivă să fie afectată”

Deși consideră nedreaptă această decizie, Rapid a luat decizia să achite banii către Julio Cesar, care a dat în judecată clubul la FIFA:

ADVERTISEMENT

„RAPID A PLĂTIT BANII CĂTRE JULIO CESAR Demersurile clubului nostru din fața Tribunalului Federal Elvețian, având ca scop anularea deciziei TAS din cauza Julio Cesar, continuă”.

Decizia a fost luată deoarece clubul risca să nu poată soluționa în timp util acest litigiu și să rămână cu interdicția la transferuri: „Însă, deoarece soluționarea acestei căi de atac nu se mai poate face până la începerea campionatului, conducerea împreună cu acționarii au decis să nu mai lase activitatea sportivă din cadrul clubului să fie afectată de această problemă exclusiv juridică”.

ADVERTISEMENT

Rapid a achitat deja de câteva zile banii, iar interdicția la transferuri va fi ridicată cât de curând: „Astfel, în cursul zilei de vineri au fost achitate datoriile fostului club Rapid către Julio Cesar, FIFA acordând un termen scurt pentru confirmarea plăților, urmând a ridica interdicția de a legitima jucători în cursul acestei săptămâni.

Odată cu definitivarea legitimării noilor jucători, clubul nostru nu va mai face alte comentarii pe această temă, decât după soluționarea definitivă a cauzei”, a fost comunicatul oficial al clubului.

ADVERTISEMENT

Explicații ale conducerii clubului cu privire la cazul Julio Cesar

„Astfel, în decembrie 2012, FIFA a obligat vechea societate Rapid, în prezent în faliment, să îl despăgubească pe Júlio César cu suma de 400.000 EUR.

În luna octombrie 2020, la cererea jucătorului, FIFA a pus în executare hotărârea din 2012 și față de noua societate Rapid, obligându-ne la plata sumei de 400.000 EUR către jucător, în caz contrar urmând a fi sancționați cu interzicerea dreptului de a legitima noi jucători.

ADVERTISEMENT

În luna noiembrie 2020, clubul Rapid a formulat apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne împotriva deciziei FIFA din octombrie 2020. Acest apel a fost judecat în aprilie 2021, dar hotărârea nu a fost pronunțată și comunicată decât un an mai târziu, în luna aprilie 2022.

Decizia Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a fost atacată la Tribunalul Federal Elvețian (instanța supremă din Elveția), conform procedurii de drept comun din Elveția. Deoarece acest dosar este încă pe rolul instanței, nu vom face precizări vizavi de motivele de recurs”.

ADVERTISEMENT