Stiri sportive

11 jucători cu coronavirus la o echipă din Ligue 1 / Surpriză în Cupa Germaniei: Bayern Munchen, eliminată de Kiel

Coronavirusul a lovit puternic o echipă din campionatul francez, acolo unde nu mai puțin de 11 jucători au fost depistați pozitiv.
14.01.2021 | 08:46
11 jucatori cu coronavirus la o echipa din Ligue 1  Surpriza in Cupa Germaniei Bayern Munchen eliminata de Kiel
Nu mai puțin de 11 jucători de la o echipă din Ligue 1 suferă de Covid-19. Sursa foto: EPA-EFE/YOAN VALAT.
ADVERTISEMENT

FANATIK îți prezintă în fiecare zi un LIVE BLOG cu știrile sportive de ultimă oră, informații noi din sportul românesc și cel mondial.

Rezultate din fotbal, tenis, baschet, handbal sau din orice altă competiție sportivă le puteți afla accesând LIVE BLOG-ul cu informații de ultimă oră.

ADVERTISEMENT

De asemenea, tot aici găsiți și cele mai noi informații despre vedetele sportului românesc și internațional, transferuri de ultimă oră, declarații surprinzătoare sau polemici iscate între antrenori, sportivi sau conducători.

Lorient are 11 jucători pozitivi la Covid-19

UPDATE, 14 ianuarie, ora 08:47 / Clubul Lorient a anunțat pe site-ul oficial că are încă patru jucători depistați pozitiv cu coronavirus, numărul total al fotbaliștilor infectați ajungând la 11.

ADVERTISEMENT

Aceștia au intrat în izolare și nu vor putea fi folosiți în partida cu Dijon, programată duminică, 17 ianuarie, de la ora 16:00, în etapa a 20-a din Ligue 1. Întâlnirea ar putea să fie amânată, deoarece protocolul prevede ca o echipă să aibă cel puțin 20 de jucători cu teste negative din cei 30 trimiși în lista oficială la Liga Franceză, iar Lorient nu mai are decât 19 disponibili la acest moment.


Bayern Munchen a fost eliminată de Kiel în Cupa Germaniei

UPDATE, 13 ianuarie, ora 00:32 / Surpriză uriaşă în Cupa Germaniei. Bayern Munchen a fost eliminată de Kiel, echipă din 2.Bundesliga, după loviturile de la 11 metri. Bavarezii părăsesc competiţia în 16-imile de finală, după trei sezoane consecutive în care au jucat final.

ADVERTISEMENT

După primele 90 de minute, cele două echipe se aflau egalitate, scor 2-2, după ce Kiel a marcat golul care a împins meciul în prelungiri în minutul 90+5. La loviturile de departajare, Marc Roca a fost singurul jucător care a ratat, iar Kiel s-a impus cu 6-5 la penalty-uri.


Supercupa Franţei, cucerită de PSG

UPDATE, 13 ianuarie, ora 23:58 / PSG a câştigat Supercupa Franţei, după 2-1 cu Marseille. Formaţia antrenată de Mauricio Pochettino a marcat golurile victoriei prin Mauro Icardi (39) şi Neymar (85-penalty). Dimitri Payet a înscris golul de onoare al lui OM în ultimul minut de joc.

ADVERTISEMENT

Este primul trofeu câştigat de Mauricio Pochettino în cariera de antrenor, după ce anterior pierduse Cupa Ligii Angliei în 2015 şi Liga Campionilor în 2019, ambele cu Tottenham.


Gaziantep a pierdut primul meci după demiterea lui Şumudică

UPDATE, 13 ianuarie, ora 16:42 / Gaziantep, fosta formaţie a lui Marius Şumudică, a pierdut primul meci jucat după demiterea antrenorului român. În optimile Cupei Turciei, formaţia la care evoluează Alin Toşca şi Alex Maxim a fost eliminată de Konyaspor, cu scorul de 2-1. Partida s-a jucat la Konya, iar gazdele au deschis scorul în minutul 11, după care şi-a mărit avantajul înainte de pauză. Pentru Gaziantep, a marcat Demir în 90+4, prea târziu. Toşca şi Junior Moraes au fost integralişti, iar Maxim a intrat la pauză.

Înfrângerea contra celor de la Konyaspor este prima pentru Gaziantep, după o serie de 17 partide de invincibilitate sub comanda lui Marius Şumudică, antrenorul român reuşind să ducă echipa, la un moment dat, până pe primul loc în campionatul turc.


Rică Răducanu, internat după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19

UPDATE, 13 ianuarie, ora 15:40 / Fostul portar Rică Răducanu, este internat după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19. Anunțul a fost făcut de clubul Rapid printr-un comunicat. „Suntem lângă legenda noastră Rică Răducanu, cel care este internat în spital alături de soţia sa, ambii având Covid-19”, au anunțat rapidiștii. Fosta legendă din Giulești are 74 de ani.


România joacă la Ploiești și pe Arena Națională în debutul preliminariilor CM 2022

UPDATE, 13 ianuarie, ora 14:00 / Echipa națională a României va disputa pe teren propriu primele două partide din grupa de calificare la CM 2022 din Qatar, evenimentele fiind programate în luna martie la Ploiești și București.

Potrivit frf.ro, tricolorii vor disputa prima partidă din grupa preliminară pe teren propriu, contra Macedoniei de Nord, meci care se va juca în 25 martie, de la ora 21:45, pe Stadionul Ilie Oană din Ploieşti. Ulterior, la 28 martie, de la aceeaşi oră 21:45, România va întâlni Germania, pe Arena Naţională din Bucureşti.


Aryna Sabalenka a câștigat turneul de la Abu Dhabi

UPDATE, 13 ianuarie, ora 11:48 / Aryna Sabalenka din Belarus, locul 10 WTA şi cap de serie numărul 4, a câştigat turneul WTA 500 de la Abu Dhabi, prima competiţie a anului.

Sabalenka a învins-o, în finală, cu scorul de 6-2, 6-2, pe rusoaica Veronika Kudermetova, locul 46 WTA, după un meci de o oră şi cinci minute. În cadrul acestui turneu, Sabalenka a cedat doar un set, în meciul din sferuri cu Elena Rîbakina din Kazahstan.

Jucătoarea din Belarus, în vârstă de 22 de ani, cucereşte, astfel, al nouălea titlu WTA din carieră, al treilea consecutiv şi urcă până pe locul 7 WTA, cel mai bun din carieră. Ea va primi un premiu de 68.570 de dolari şi 470 de puncte WTA pentru victoria din Emiratele Arabe Unite.

Kudermetova, în vârstă de 23 de ani, va fi recompensată cu un premiu de 50.130 de dolari şi cu 305 puncte WTA. Şi ea va înregistra cea mai bună clasare din carieră, locul 36 mondial.


Luka Jovic se întoarce la Eintracht Frankfurt

UPDATE, 13 ianuarie, ora 10:14 / Atacantul sârb Luka Jovic, care a părăsit Eintracht Frankfurt pentru Real Madrid în 2019, se va întoarce sub formă de împrumut la clubul german.

Directorul sportiv al grupării din Bundesliga, Fredi Bobic, a confirmat mutarea. ”Luka Jovici ne va fi împrumutat până în vară. Încă trebuie să stabilim câteva detalii, cum ar fi examenul medical. Dacă totul va merge bine, se va întoarce acasă foarte curând”, a declarat Bobic, congorm site-ului goal.com.

În vârstă de 23 de ani, Jovic nu a confirmat la Real Madrid, care a plătit 60 de milioane de euro pentru aducerea sa și i-a oferit un contract până în vara lui 2025. În acest sezon, sârbul nu a marcat niciun gol în cele cinci meciuri jucate, dintre care trei ca titular. Jovic a marcat două goluri şi a oferit două pase decisive în 32 de meciuri în toate competiţiile, de la sosirea sa pe Santiago Bernabeu.


Atletico Madrid a învins Sevilla cu 2-0 într-o restanță din campionatul Spaniei

UPDATE, 13 ianuarie, ora 7:56 / Atletico Madrid a câștigat marți seara, cu 2-0, restanța cu FC Sevilla, care conta pentru etapa 1 a campionatului Spaniei. Golurile echipei antrenată de Diego Simeone au fost marcate de Correa (17) și Saul (76). În urma acestei victorii, Atletico s-a distanțat în clasament la 4 puncte de Real Madrid și la 7 de Barcelona, deși are cu două jocuri mai puțin disputate decât cele doouă.

Tot marți, într-un alt meci restant contând pentru etapa a 4-a, Granada a învins Osasuna cu 2-0, goluri Suarez (22) și Herrera (45+1 aut.).


Antrenori demişi de la Deportivo Alaves şi Huesca

UPDATE, 12 ianuarie, ora 16:42 / Antrenorii echipelor Deportivo Alaves, Pablo Machin, şi Huesca, Michel Sanchez, au fost demiși de la conducerea celor două formații din La Liga.

De la începutul sezonului, în La Liga au mai fost demişi tehnicienii Gaizka Garitano (Athletic Bilbao) şi Oscar Garcia (Celta Vigo).


Gabi Torje a semnat cu Bandirmaspor, din liga a doua turcă

UPDATE, 12 ianuarie, ora 12:58 / Gabriel Torje și-a găsit echipă după despărțirea de formația greacă AEL Larissa, survenită la începutul lui decembrie 2020.

În vârstă de 31 de ani, fostul internațional (57 de selecții) a semnat un contract cu Royal Hastanesi Bandırmaspor, echipă ce ocupă momentan locul 10 în liga secundă din Turcia. Bandırmaspor va fi a cincea echipă din Turcia la care va evolua Torje, după Konyaspor, Osmanlispor, Karabukspor și Sivasspor. Aici, el va fi coleg cu Lacina Traore, fostul atacant al lui CFR Cluj.


Sepsi OSK are un caz de coronavirus

UPDATE, 12 ianuarie, ora 11:17 / Gruparea Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a anunţat că un membru al staff-ului tehnic a fost testat pozitiv pentru Covid-19, acesta intrând în izolare.

”Din păcate, un membru al staff-ului echipei noastre, a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus. Imediat după primirea rezultatului testului, el a intrat în izolare, starea lui fiind una bună”, a precizat clubul din Sfântu Gheorghe.

Sepsi joacă marți, de la ora 19.45, cu Universitatea Craiova, în etapa a 16-a a Ligii I.


Sezonul 2021 din Formula 1 începe pe 28 martie, în Bahrain

UPDATE, 12 ianuarie, ora 10:33 / Sezonul 2021 din Formula 1 începe cu o schimbare: va debuta pe 28 martie, dar nu în Australia, la Melboune, așa cum eram obișnuiți până acum, ci în Bahrain.

Modificarea a fost cauzată de pandemia de coronavirus, cursa de la Antipozi fiind mutată în acest an spre finalul sezonului, pe 21 noiembrie. De asemenea, Marele Premiu al Chinei, programat pentru 11 aprilie, nu se va mai ține la data stabilită inițial și va mai fi păstrat în Calendarul sezonului 2021 doar dacă va fi anulat un alt Mare Premiu.

În aceste condiții, a doua etapă a Marelui Circ va fi la Imola, pe 18 aprilie, în timp ce etapele a 3-a și a 4-a ar urma să fie găzduite de Portugalia (Portimaio, 2 mai) și Spania (Barcelona, 9 mai).

Ultima etapă a sezonului 2021 din Formula 1 este programată la Abu Dhabi, pe 12 decembrie.


Ruben de la Barrera, favorit să o preia pe La Coruna

UPDATE, 12 ianuarie, ora 10:10 / Fostul antrenor al echipei FC Viitorul, Ruben de la Barrera, este principalul favorit să preia formația Deportivo la Coruna, ajunsă în liga a treia spaniolă.

Fosta câștigătoare a campionatului Spaniei l-au demis pe Fernando Vazquez după un început de sezon nesatisfăcător, iar publicația La Voz de Galicia anunță că Barrera are cele mai mari șanse să ajungă pe banca tehnică.

Ruben de la Barrera, care va împlini 36 de ani la începutul săptămânii viitoare, va deveni cel mai tânăr antrenor al lui Deportivo La Coruna din 1977, atunci când Jose Lopez a pregătit echipa timp de trei etape.


Academica Clinceni – Hermannstadt va avea loc la Călărași

UPDATE, 12 ianuarie, ora 08:39 / Meciul Academica Clinceni – FC Hermannstadt, contând pentru etapa a 17-a în Liga 1, se va disputa pe stadionul Ion Comşa din Călăraşi.

Partida este programată, duminică, 17 ianuarie, cu începere de la ora 14:30.


Duel de seamă în 16-imile FA Cup: Manchester United – Liverpool

UPDATE, 11 ianuarie, ora 21:38 / S-au tras la sorți 16-imile Cupei Angliei, iar duelul care șochează este cel dintre Manchester United și Liverpool. Cele două echipe se vor întâlni și în Premier League duminică, 17 ianuarie, pe terenul „cormoranilor”. După doar o săptămână, Klopp și Solskjaer vor da piept și în FA Cup, în weekendul 22-25 ianuarie, la Manchester! În turul următor, câștigătoarea va da piept cu Stockport County, West Ham sau Doncaster Rovers.


Programul etapelor 18 – 22 din Liga 1

UPDATE, 11 ianuarie, ora 20:12 / Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat pe site-ul oficial programul etapelor 18 – 22 din Liga 1. Pentru etapa a 18-a au fost stabilite și orele de disputare ale partidelor, în timp ce pentru etapele 19 – 22 acesta va fi stabilit ulterior.

Etapa a 18-a

Vineri, 22 ianuarie

Ora 17.00 Chindia Târgoviște – Academica Clinceni

Ora 20.00 FCSB – FC Voluntari

Sâmbătă, 23 ianuarie

Ora 12.30 Sepsi OSK Sf. Gheorghe – Astra Giurgiu

Ora 14.45 UTA Arad – FC Argeș

Ora 21.00 Universitatea Craiova – FC Viitorul Constanța

Duminică, 24 ianuarie

Ora 18.00 Gaz Metan Mediaș – Politehnica Iași

Ora 20.00 FC Botoșani – Dinamo

Luni, 25 ianuarie

Ora 20.30 FC Hermannstadt – CFR Cluj

Etapa a 19-a

Marți, 26 ianuarie

FC Viitorul Constanța – Sepsi OSK Sf. Gheorghe

FC Voluntari – Universitatea Craiova

FC Argeș – FCSB

Miercuri, 27 ianuarie

Academica Clinceni – FC Botoșani

Politehnica Iași – UTA Arad

Dinamo – Gaz Metan Mediaș

Joi, 28 ianuarie

FC Hermannstadt – Chindia Târgoviște

CFR Cluj – Astra Giurgiu

Etapa a 20-a

Vineri, 29 ianuarie

Universitatea Craiova – FC Argeș

Sâmbătă, 30 ianuarie

Sepsi OSK Sf. Gheorghe – FC Voluntari

Gaz Metan Mediaș – Academica Clinceni

FCSB – Politehnica Iași

Duminică, 31 ianuarie

FC Botoșani – FC Hermannstadt

Astra Giurgiu – FC Viitorul Constanța

UTA Arad – Dinamo

Luni, 1 februarie

Chindia Târgoviște – CFR Cluj

Etapa a 21-a

Marți, 2 februarie

FC Argeș – Sepsi OSK Sf. Gheorghe

Politehnica Iași – Universitatea Craiova

Miercuri, 3 februarie

FC Hermannstadt – Gaz Metan Mediaș

FC Voluntari – Astra Giurgiu

Dinamo – FCSB

Joi, 4 februarie

Academica Clinceni – UTA Arad

Chindia Târgoviște – FC Botoșani

CFR Cluj – FC Viitorul Constanța

Etapa a 22-a

Vineri, 5 februarie

Sepsi OSK Sf. Gheorghe – Politehnica Iași

Sâmbătă, 6 februarie

Astra Giurgiu – FC Argeș

NOTĂ: meciul se poate disputa duminică, 7 februarie, în funcție de programul Cupei României.

Universitatea Craiova – Dinamo

Duminică, 7 februarie

UTA Arad – FC Hermannstadt

Gaz Metan Mediaș – Chindia Târgoviște

FCSB – Academica Clinceni

Luni, 8 februarie

FC Viitorul Constanța – FC Voluntari

FC Botoșani – CFR Cluj

NOTĂ: Orele de disputare ale meciurilor programate în etapele 19-22 vor fi comunicate ulterior.


Echipa lui Cosmin Olăroiu și-a schimbat numele

UPDATE, 11 ianuarie, ora 19:25 / Formația pe care Cosmin Olăroiu a transfromat-o în campioana Chinei și-a schimbat numele. Jiagnsu Suning se numește, acum, Jiangsu FC! Asta deoarece federația din China nu mai acceptă denumirile sponsorilor în titulatura cluburilor.


Coronavirus dă peste cap fotbalul din Premier League

UPDATE, 11 ianuarie, ora 16:35 / La mijlocul săptămânii trebuia să aibă loc partida dintre Aston Villa și Tottenham Hotspur. Numai că la gruparea din Birmingham au apărut foarte multe cazuri de COVID-19, iar carantinarea a fost decizia firească. În aceste condiții, oficialii Premier League au decis amânarea meciului care trebuia să se dispute miercuri. Pentru a profita de fereastra apărută, Tottenham va găzdui duelul restant cu Fulham, care trebuia să aibă loc pe 30 decembrie. Și acel duel a fost amânat tot din cauza coronavirus, la Fulham fiind înregistrate multe cazuri atunci. Ca urmare a programării acestui duel pentru miercuri, se amână meciul dintre Fulham și Chelsea, care era programat pentru vineri. Partida se va disputa sâmbătă, de la 19:30. Și meciul Aston Villa – Everton s-a mutat de sâmbătă, duminică, de la 14:00.


Alex Maxim, şocat de demiterea lui Şumudică

UPDATE, 11 ianuarie, ora 10:40. Alex Maxim a fost surprins de demiterea lui Marius Şumudică de la Gaziantep: ”

„Abia am aflat şi eu, încă nu am apucat să discut cu staff-ul. Aştept să mă vad mâine cu ei la stadion, să aflu mai multe. Normal că m-a surprins. Echipa merge foarte bine, nu mă aşteptam la lucrul acesta acum.

Aveam o relaţie excelentă cu Şumudică şi cu întreg staff-ul, e normal să-mi pară rău pentru ce s-a întâmplat. Sper să lucrez din nou cu Şumudica si sper ca asta să se întâmple cât mai curând”, a spus Alexandru Maxim.


Hubert Autiol, câștigător al Raliului Dakar, a murit la 68 de ani

UPDATE, 10 ianuarie, ora 16:16 / Fostul câștigător al Raliului Dakar atât în competiţia moto (1981 și 1983), cât şi în acea auto (1992), Hubert Auriol, a murit la vârsta de 68 de ani.

”Hubert Auriol a murit duminică în urma unui accident cardiovascular, după o lungă bătălie cu boala”, a anunțat familia pilotului francez, conform L’Equipe.

Auriol s-a născut în 1952 în Senegal și era poreclit ”Africanul” pentru legătura sa strânsă cu Raliul Dakar. Pe lângă faptul că a fost concurent, francezul a fost și directorul cursei pentru o perioadă.


Rapid l-a transferat pe Luca Florică

UPDATE, 10 ianuarie, ora 12:50 / Rapid a făcut un nou transfer. Giuleștenii l-au achiziționat pe Luca Florică, un fundaș stânga în vârstă de 18 ani. Crescut de Regal București și fost jucător la Rapid U17, fiul afaceristului Claudiu Florică s-a întors liber de contract în Giulești după ce a evoluat în ultimii doi ani la Amiens și Hermannstadt.

Rapid l-a transferat pe Luca Florică (18), acesta revenind după doi ani în care a jucat la Amiens (Franța) și…

Publicată de FC Rapid 1923 pe Duminică, 10 ianuarie 2021

„Mă simt foarte bine că am revenit, mai ales că știu ce înseamnă Rapid, îmi doresc foarte mult să promovăm. Sper să joc cât mai mult, iar prin evoluțiile mele să ajut la cât mai multe victorii. Sunt aici să dau totul pentru Rapid, iar la vară să promovăm împreună”, a declarat Luca Florică, conform fcrapid.ro.


Schiorul american Tommy Ford, accident groaznic la Adelboden

UPDATE, 9 ianuarie, ora 17:23 / Schiorul american Tommy Ford a fost protagonistul unui accident terifiant în cursa de la Adelboden și a fost transportat de urgență cu elicopterul la spital.

Ford a căzut cu puțin înainte de linia de sosire și după ce s-a dat peste cap s-a oprit în gardul protector de pe margine. Americanul și-a pierdut cunoștința după ce s-a lovit la cap, dar și-a revenit la scurt timp. Schiorului i-a fost pus un guler cervical și apoi a fost transportat la spital.

Din primele informații, Tommy Ford are un picior rupt, ligamentele afectate și urmează să fie supus unui RMN pentru a se vedea dacă există vătămări și la nivelul capului.


Două tragedii în două zile. Un baschetbalist și un fotbalist au decedat pe terenul de joc

UPDATE, 9 ianuarie, ora 14:57 / Sportul portughez a avut parte de două tragedii în startul lui 2021. Un fotbalist (24 de ani) și un baschetbalist (35 de ani) au murit pe teren.

Paulo Diamantino este numele baschetbalistului care s-a stins din viaţă în timpul unui meci din Portugalia. Tragicul eveniment a avut loc vineri, 8 decembrie, cu doar o zi înainte ca acesta să împlinească 36 de ani. La pauză, jucătorul a spus că nu se simte bine, iar apoi a căzut din picioare.

Diamantino a murit chiar sub privirile fratelui său geamăn. Baschetbalistul evolua în partida Mirandela Basquetebol Clube – Juventude Pacense, din liga a patra, jucată la Paços de Ferreira. „Se afla în stop cardiorespirator”, au declarat reprezentanţii serviciului de urgenţe, conform Record. Paulo Diamantino era fost internațional de tineret și avea în palmares trei Cupe, cu FC Porto.

Tragedia a avut loc la doar 24 de ore după ce un fotbalist brazilian a decedat în minutul 27 al partidei Alverca – Uniao de Almeirim. Alex Apolinario (24 de ani) a suferit și el un stop cardiorespirator, conform msn.com.


Caz șocant în Copa Libertadores

UPDATE, 8 ianuarie, ora 23:44 / Un scandal monstru s-a iscat în America de Sud, după ce portarul echipei Santos, John, a evoluat în meciul cu Boca Juniors din prima manșă a semifinalelor Copei Libertadores deși era infectat cu coronavirus.

Conducătorii clubului argentinian au anunțat că vor face o plângere oficială, considerând că brazilienii știau de această problemă și totuși au decis să-l folosească pe jucătorul infectat, punându-i în pericol pe toți cei aflați pe teren.

Ceea ce a dat de gândit a fost faptul că jucătorii echipei Santos au refuzat să intre la cabine în pauza meciului și au preferat să rămână în apropierea băncii tehnice. Portarul John a rămas la Buenos Aires după meci și așteaptă un zbor care să îl ducă în Brazilia.


Suporterii l-au întors din drum pe medicul Liviu Bătineanu

UPDATE, 8 ianuarie, ora 21:46 / Suporterii dinamoviști au reușit să-l convingă pe medicul Liviu Bătineanu să se întoarcă la echipă, promițându-i că vor face tot posibilul să rezolve problemele financiare, informează site-ul doardinamo.ro.

Doctorul plecase după ce promisiunile șefilor clubului că-i vor fi achitate restanțele salariale nu s-au concretizat. Fără o variantă viabilă pentru staff-ul medical, ”câinii” riscau să piardă la ”Masa verde” meciul cu FC Hermannstadt, din etapa a 16-a a Ligii 1.


Matthijs De Ligt are coronavirus

UPDATE, 8 ianuarie, ora 19:43 / Fundașul Matthijs De Ligt a fost depistat pozitiv la ultimele teste pentru coronavirus efectuate de lotul lui Juventus Torino. Olandezul a fost deja plasat în carantină la domiciliu și va rata cel puțin trei partide ale „Bătrânei Doamne”, printre care și derby-ul cu Inter de peste două etape.

Campioana Italiei a avut probleme de acest fel și înaintea partidei cu AC Milan, câștigată cu 3-1 pe San Siro, când au fost depistați pozitiv Alex Sando și Juan Cuadrado.


UTA, victorie categorică într-un meci amical

UPDATE, 8 ianuarie, ora 18:31 / Echipa UTA Arad a învins, cu scorul de 3-0, formația Csanad Grosics Akademia, din liga a doua maghiară, într-un meci amical disputat la Szeged.

Golurile arădenilor au fost marcate de brazilianul Roger, la debutul său în culorile ”Bătrânei Doamne”, Ioan Hora şi Ciprian Rus.

Antrenorul Laszlo Balint a început meciul în următoarea formulă de echipă: Iacob – Tomozei, Erico, Benga, Simo – Albu, Vorobjobas – Oroian, Roger, Rusu – Hora. În partea a doua, pentru arădeni au mai jucat Balauru, Mociu, Ilie, Roșu, Antal, Miculescu, Isac, Melinte, Hrezdac, Voinea, Rus și Bustea.


Emanuel Gyenes, locul 40 în etapa a şasea a Raliului Dakar, la clasa moto

UPDATE, 8 ianuarie, ora 18:29 / Pilotul Emanuel Gyenes a ocupat locul 40 la clasa moto în etapa a şasea a Raliului Dakar, desfăşurată pe distanţa de 448 de kilometri, pe traseul Al Qaisumah – Ha’il.

La Original by Motul – Malle Moto, Emanuel Gyenes a ocupat vineri locul 4. Etapa a şaptea va avea loc duminică, între Ha’il şi Sakaka, pe distanţa de 471 de kilometri.


Meciul Chindia – Poli Iași va avea loc la Buftea

UPDATE, 8 ianuarie, ora 16:27 / Oficialii clubului Chindia Târgoviște au anunțat că meciul cu Poli Iași, din etapa a 16-a a Ligii 1, se va disputa la Centrul Național de Fotbal Buftea.

Întâlnirea este programată pentru miercuri, 13 ianuarie, de la ora 17:00.


Petrolul a transferat un mijlocaș trecut pe la Inter Milano

UPDATE, 8 ianuarie, ora 15:08 / Clubul Petrolul Ploiești a anunțat pe site-ul oficial transferul sub formă de împrumut de la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a mijlocașului Vlad Nicolae Mitrea.

Jucătorul în vârstă de 19 ani, care și-a făcut junioratul la Inter Milano (Italia) și Lokeren (Belgia), a evoluat în șase meciuri în acest sezon de Liga 1 pentru Sepsi, în care a totalizat doar 134 de minute pe teren.

Vlad Mitrea este al treilea transfer perfectat de Petrolul în această iarnă, după mijlocașul Silviu Pană (29 de ani) și fundașul Ștefan Bărboianu (33 de ani), ambii aduși de la Turris Oltul Turnu Măgurele.


Claudiu Niculescu este noul antrenor al Concordiei Chiajna

UPDATE, 8 ianuarie, ora 14:03 / Claudiu Niculescu a fost prezentat oficial la Concordia Chiajna. Fostul atacant a semnat cu gruparea ilfoveană și va trebui să lupte pentru a-și readuce echipa în preajma locurilor de play-off. Chiajna este pe locul 17, cu 15 meciuri după tot atâtea partide disputate. Ultimul loc de play-off este ocupat în Liga 2 de Universitatea Cluj, care are 23 de puncte. La precedenta experiență ca antrenor, Claudiu Niculescu a fost aproape de promovare cu CS Mioveni, disputând barajul împotriva Chindiei Târgoviște. Fostul dinamovist va fi ajutat de Florin Matache, antrenor cu portarii, și Cornel Dobre și Viorel Ferfelea, antrenori secunzi. Reunirea lotului ilfovean va avea loc în data de 11 ianuarie.

Bun venit, CLAUDIU NICULESCU!

Clubul Sportiv Concordia Chiajna anunță că începând cu data de 07.01.2021, noul antrenor…

Publicată de C.S. Concordia Chiajna pe Vineri, 8 ianuarie 2021


Zinedine Zidane nu are coronavirus, dar nu știe dacă va putea sta pe bancă în weekend

UPDATE, 8 ianuarie, ora 11:10 / Antrenorul Realului, Zinedine Zidane, a fost testat după ce a intrat în contact cu o persoană depistată pozitiv cu noul coronavirus. Spaniolii de la Sport anunță că rezultatul testului a fost negativ, însă La Liga va trebui să decidă dacă antrenorul va putea sta pe banca tehnică a „galacticilor” la meciul cu Osasuna, programat pentru sâmbătă, de la ora 22:00. Forul spaniol ar putea solicita ca antrenorul să prezinte două teste negative pentru a putea fi din nou alături de fotbaliștii săi.


Un jucător din NBA a aflat în timpul meciului că este pozitiv la COVID-19

UPDATE, 8 ianuarie, ora 10:35 / Baschetbalistul Seth Curry, de la Philadelphia 76ers a aflat în timpul meciului cu Brooklyn Nets că este pozitiv la COVID-19. Fratele lui Steph Curry nu a jucat niciun minut în acest meci, însă a stat pe bancă lângă colegii săi. Când a venit testul pozitiv, medicii l-au luat pe Curry de pe bancă și l-au izolat într-o cameră. El a plecat de la arenă separat de colegii săi. Baschetbaliștii de la 76ers vor sta în carantină în New York până vor primi rezultatele noilor teste.


Zinedine Zidane a intrat în izolare

UPDATE, 7 ianuarie, ora 19:20 / Presa din Spania a anunţat că Zinedine Zidane a intrat în izolare după ce a intrat în contact cu o persoană depistată cu coronavirus. Antrenorul lui Real Madrid a făcut un test PCR şi aşteaptă rezultatul.

Francezul nu s-a prezentat la antrenamentul lui Real Madrid de joi şi ar putea să rateze următorul meci al campioanei Spaniei. Dacă rezultatul va fi unul negativ, oficialii La Liga vor anunţa, conform protocolului medical, dacă Zinedine Zidane va putea să fie banca “galacticilor” la meciul cu Osasuna de sâmbătă.


Sponsor nou la echipa feminină de handbal a clubului CSM București

UPDATE, 7 ianuarie, ora 17:59 / Clubul CSM București a anunțat pe site-ul oficial că echipa de handbal feminin va fi sponsorizată de firma DCNeu Retail SRL până la finalul sezonului 2020-2021.

”Am susținut mereu că orice sprijin acordat sportului, performanței este binevenit. Colaborarea dintre echipa feminină de handbal a Clubului Sportiv Municipal București și DCNeu Retail SRL dovedește că, în continuare, oamenii iubesc sportul și respectă performanța”, a spus Gabriela Szabo, directorul general al CSM București.


Emanuel Gyenes, locul 33 şi în etapa a cincea a Raliului Dakar, la clasa moto

UPDATE, 7 ianuarie, ora 17:57 / Pilotul Emanuel Gyenes a ocupat locul 33 la clasa moto în etapa a cincea a Raliului Dakar, desfăşurată între Riad şi Al Qaisumah, pe o distanţă de 456 de kilometri.

Gyenes s-a clasat al 33-lea şi în etapa a patra. La general, el este de asemenea pe poziţia 33. La Original by Motul – Malle Moto, Emanuel Gyenes a ocupat joi locul patru. Etapa a şasea va avea loc vineri, între Al Qaisumah şi Ha’il, pe distanţa de 448 de kilometri.


CFR Cluj – Gaz Metan 1-1 în primul amical al anului

UPDATE, 7 ianuarie, ora 17:20 / Campioana en-titre CFR Cluj a terminat la egalitate, pe teren propriu, scor 1-1, cu formația Gaz Metan Mediaș, în primul meci amical disputat în 2021.

Clujenii au deschis scorul prin Michael Pereira în minutul 56, dar oaspeții au egalat prin Sergiu Ciocan în minutul 89.


Valentin Mărgărit şi Ciprian Popescu au revenit la Rapid

UPDATE, 7 ianuarie, ora 16:33 / Clubul Rapid București a anunțat pe site-ul oficial că i-a readus la echipă pe jucătorii Valentin Mărgărit şi Ciprian Popescu, după ce în prima parte a sezonului au evoluat la FC Hermannstadt.

”Mă bucur că am reuşit să readucem la Rapid doi dintre tinerii de mare perspectivă ai României, ambii jucători de naţională, jucători ce ştiu spiritul giuleştean, ce vor creşte cu siguranţă în următorii ani şi sunt sigur că vor ajunge la prima echipă.

Cei doi vor evolua iniţial pentru formaţia secundă, însă ţinând cont că la Rapid se dă credit mult tinerilor din propria pepinieră, au şanse mari să promoveze sub comanda lui Grig. Ţine doar de ei, pentru că noi le oferim toate condiţiile şi sprijinul”, a spus Cristian Buturugă, directorul sportiv al centrului de juniori.

Ciprian Popescu (16 ani) este atacant şi evoluat în prima parte a sezonului pentru Hermannstadt II, având trei jocuri disputate în Liga 3, iar portarul Valentin Mărgărit (16 ani) a făcut parte din lotul mare al formaţiei sibiene, fiind de două ori pe bancă, în Liga 1. Ambii jucători sunt internaţionali U17.


S-a amânat Southampton – Shrewsbury, din turul 3 al Cupei Angliei

UPDATE, 7 ianuarie, ora 16:29 / Federația Engleză de Fotbal a anunțat că a amânat meciul Southampton – Shrewsbury, din turul 3 al Cupei Angliei, după ce formația din liga a treia a informat faptul că are mai multe cazuri de Covid-19 și nu poate alinia 11 jucători.

O decizie finală cu privire la această întâlnire se va lua săptămâna viitoare. Partida ar fi trebuit să aibă loc, sâmbătă, 9 ianuarie, de la ora 22:00.


Ruud van Nistelrooy devine antrenor principal în fotbalul profesionist

UPDATE, 7 ianuarie, ora 16:25 / Fostul mare atacant Ruud van Nistelrooy va antrena, din iulie, echipa a doua a clubului PSV Eindhoven, care evoluează în liga secundă din Olanda, aceasta fiind prima sa experiență ca tehnician în fotbalul profesionist.

Conform L’Equipe, fostul internațional batav a mai fost până acum antrenor secund la echipa naţională şi tehnician al formaţiei U19 a clubului PSV. ”Este timpul să trec la etapa următoare. Am ales în mod conştient să o iau treptat şi am observat că această meserie mi se potriveşte.

Îmi place să lucrez cu un grup de jucători şi să-mi comunic ideile despre fotbal. A sosit momentul ca eu să fac pasul către fotbalul profesionist. Obiectivul lui Jong PSV (n.r. – echipa U21 care joacă în liga a doua) este clar: să pregătesc cât mai mulţi jucători pentru echipa A. Abia aştept să pot contribui”, a spus Ruud van Nistelrooy, în vârstă de 44 de ani.

ADVERTISEMENT