Sport

Rapid a avut un gol anulat cu VAR în finalul meciului cu Farul! Verdictul specialistului. Video

Rapid a avut un gol anulat cu VAR în minutul 87 al partidei cu Farul, după ce Istvan Kovacs a fost chemat să revadă faza.
21.10.2022 | 23:42
Rapid a avut un gol anulat cu VAR in finalul meciului cu Farul Verdictul specialistului Video
Rapid a avut un gol anulat cu VAR la meciul cu Farul. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
21-10-2022
20:47

Fostul arbitru Marius Avram spune că decizia anulării golului rapidist este corectă

Rapid a marcat prin Emmers în minutul 87 al meciului, dar golul ce-i putea aduce cele trei puncte a fost anulat de arbitrul Istvan Kovacs pentru un henț la Albu dpă ce a fost atenționat din camera VAR și a vizionat faza pe monitor.

”E o jucare clară a mingii cu mâna, poziția mâinii e nenaturală, își mărește suprafața corpului. Mâna e ridicată, e în lateral, nu sunt dubii. Decizia e cea corectă. Mă bucur că Mladinovic (n.r. Horia Mladinovic, arbitrul VAR) a avut curajul să-l cheme pe Istvan Kovacs”, a declarat fostul arbitru Marius Avram în studioul Digisport.

Belgianul Emmers reușise să înscrie cu un șut deviat, însă un fundaș al Farului respinsese mingea în mâna lui Alexandru Albu, iar din mâna mijocașului giuleștenilor mingea a luat altă traiectorie, motiv pentru care golul a fost anulat.

Rapid a avut un gol anulat cu VAR la meciul cu Farul

Istvan Kovacs a avut un nou moment în care a fost salvat de videoarbitraj, de această dată în SuperLiga, la partida dintre Rapid și Farul. Giuleștenii reușiseră să marcheze spre finalul confruntării, iar golul lui Emmers fusese validat inițial.

ADVERTISEMENT

Ulterior, Istvan Kovacs a fost chemat la marginea terenului pentru a revedea faza, observând că mingea îl atinsese pe Alexandru Albu pe mână, luând o altă traiectorie și ajungând ulterior la mijlocașul belgian.

„Centralul” a revăzut faza și nu a stat prea mult pe gânduri, revenind asupra deciziei inițiale și anulând golul, explicându-le și rapidiștilor care a fost motivul anulării golului.

ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs continuă parcursul slab din ultima perioadă, iar după gafele pe care le-a făcut în meciul de Champions League dintre FC Porto și Bayer Leverkusen și meciul din campionat dintre CFR Cluj și Sepsi, nici în această seară nu a părut mai sigur.

În afară de faza golului doi al Rapidului, în prima repriză a fost un duel între Cristi Săpunaru și Denis Alibec, în care căpitanul giuleștenilor l-a blocat din alergare dur și intenționat de atacantul Farului, care nu se afla în posesia mingii.

ADVERTISEMENT

Pentru o astfel de fază, Cristi Săpunaru trebuia să primească un cartonaș galben, însă Istvan Kovacs l-a iertat pe acesta.

VEZI VIDEO CU FAZA AICI

Adrian Mutu își dorea o victorie în fața lui Gică Hagi

Înaintea confruntării dintre Rapid și Farul, Adrian Mutu a vorbit despre cât de mult și-ar dori o victorie împotriva echipei lui Gică Hagi: „Eu cred că nivelul de dificultate al acestui meci nu mai poate fi pus în discuţie.

ADVERTISEMENT

Ne aşteaptă un meci cu echipa de pe primul loc, un meci complicat. De aceea suntem extrem de motivaţi şi dornici să jucăm acest meci. Abia aşteptam să vină vineri şi să jucăm”.

„Încercăm să demonstrăm că suntem o echipă bună la fiecare meci, următoarele meciuri cu echipele cele mai bune ne vor da nişte răspunsuri, pentru a putea pregăti echipa pentru obiectivul nostru”, a mai spus Adrian Mutu.

ADVERTISEMENT