Sport

Rapid a dat deja startul derby-ului cu FCSB: „O echipă nou înființată”

Giuleștenii sunt pe val și aruncă săgeți în direcția rivalilor de la FCSB: „O echipă nou înființată”. Derby-ul va avea loc săptămâna viitoare, pe Arena Națională.
08.08.2021 | 00:52
Rapid a dat deja startul derbyului cu FCSB O echipa nou infiintata
ADVERTISEMENT

Cu 10 puncte din 12 posibile și fără gol primit, rapidiștii au un start excelent de sezon și moralul la cote maxime în așteptarea primului derby de la revenirea pe prima scenă a fotbalului românesc. Ba chiar s-au lansat într-o adevărată tiradă la adresa FCSB-ului.

Dacă Săpunaru a ținut să sublinieze că alb-vișiniii reprezintă deja o forță și pot obține cele trei puncte, colegul său din compartimentul defensiv, a pus la îndoială rivalitatea dintre cele două echipe, făcând aluzie la disputa cu gruparea armatei, CSA Steaua.

ADVERTISEMENT

Este o echipă nou înființată”, a reacționat Alexandru Dandea, încingând, practic, atmosfera cu o săptămână înaintea fluierului de start. Partida este programată duminică, 15 august, la ora 21:30, pe Arena Națională, unde sunt așteptați cel puțin 20.000 de spectatori.

Rapidiștii pun tunurile pe FCSB înaintea derby-ului

Suntem o echipă organizată, am transferat și jucători cu experiență, asta e cheia succesului. Cine n-are bătrâni să-și cumpere, dar de calitate, că mai sunt și bătrâni care agață ghetele în cui. O să ducem ritmul ăsta tot campionatul dacă e nevoie. Suntem serioși, ne pregătim, de ce nu?

ADVERTISEMENT

Eu îmi doresc să câștigăm cu FCSB, dar o victorie nu înseamnă decât trei puncte. Nu avem mare rivalitate cu ei, este o echipă nou înființată. Soarta meciului se va decide pe teren”, a declarat Alexandru Dandea la Digi Sport, imediat după meciul câștigat de Rapid, scor 1-0, în fața celor de la FC Argeș. Imediat, afirmațiile sale au fost întărite și de Cristian Săpunaru.

Încercăm să ne facem treaba, dar Rapid nu este de neoprit. Vrea să-și facă treaba la fiecare meci și se pare că reușește. Ce ne-am propus până acum am reușit.

ADVERTISEMENT

Simt echipa foarte montată să realizeze obiectivul de a rămâne în prima ligă. Jucăm la Rapid, vedeți câți suporteri vin după noi, Rapidul este și va rămâne o legendă a campionatului.

Mai e până la meciul cu FCSB, avem două zile să ne bucurăm de acest rezultat și apoi ne vom gândi mental pentru acel meci. Nu ne-am gândit până acum, pentru că aveam meci mult mai important cu FC Argeș.

ADVERTISEMENT

FCSB e o forță? Și noi suntem o forță, suntem Rapid București. Nu știu dacă avem puterea să-i învingem, vedem ce se va întâmpla atunci. Dacă știe cineva, să joace la pariuri. Eu mi-aș dori să ne facem treaba pe teren și Rapid să rămână aceeași echipă montată la fiecare meci”, a explicat căpitanul alb-vișiniilor.

Ștefan Pănoiu: „Meciul cu FCSB e la fel ca oricare altul”

În aceeași notă a fost și discursul marcatorului unicului gol al partidei din Trivale, Ștefan Pănoiu. Chiar dacă admite că își dorește să înscrie și în poarta FCSB-ului, tânărul mijlocaș al Rapidului tratează meciul ca pe „oricare altul”.

A fost o partidă destul de dificilă, dar am încercat să dau totul pe teren. E primul meci al meu ca titular, mă bucur foarte mult pentru acest gol și sper să continui pe această pantă pozitivă.

E ceva extraordinar, abia așteptam să marchez primul gol în Liga 1, mai ales că avem atâția suporteri care vin la fiecare meci să ne susțină. Cu siguranță e  un vis frumos ce trăim în momentul de față.

Să fiu titular și cu FCSB ar însemna la fel de mult ca în oricare alt meci. Rivalitatea este mult mai mare, într-adevăr, dar pentru mine meciul este la fel ca oricare altul”, a spus Pănoiu la flash-interviu.

ADVERTISEMENT