Sport

Rapid a făcut scorul campionatului cu Gaz Metan Mediaș! Giuleștenii au egalat un record vechi de peste 20 de ani

Rapid a demolat-o pe Gaz Metan Mediaș în etapa a cincea din play-out-ul Casa Pariurilor Liga 1. Din 1998 nu mai câștigase o echipă cu 8-0 în primul eșalon fotbalistic din România.
19.04.2022 | 00:25
Rapid a facut scorul campionatului cu Gaz Metan Medias Giulestenii au egalat un record vechi de peste 20 de ani
Bucurie a fotbalistilor rapidisti dupa un gol marcat cu Alexandru Ionita si Nicolae Carnat in meciul de fotbal dintre Rapid Bucuresti si Gaz Metan Medias, contand pentru Play out-ul Ligii 1 Casa Pariurilor, desfasurat pe Stadionul Rapid-Giulesti din Bucuresti, luni 18 aprilie 2022. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Rapid a învins-o pe Gaz Metan Mediaș în etapa a cincea din play-out-ul Casa Pariurilor Liga 1 cu cea mai mare diferență de scor înregistrată în acest sezon. Nou-promovata s-a impus cu 8-0, un rezultat pe care nu îl mai obținuse nimeni în ultimii 24 de ani.

Rapid – Gaz Metan Mediaș 8-0, scorul campionatului. Giuleștenii au egalat o performanță veche de 24 de ani

Alb-vișiniii s-au instalat în fotoliul de lider al play-out-ului, cu 35 de puncte, două mai multe decât Sepsi, după golurile lui Vojtus, Romario Moise, Dandea, Junior Morais și „dublele” lui Rareș Ilie și Carnat contra celor de la Gaz Metan Mediaș.

ADVERTISEMENT

„Victoria nu e mincinoasă. Era un test de maturitate pentru că trebuia să abordăm cu seriozitate partida și să jucăm 90 de minute ca o echipă adevărată și să nu ținem cont că avem în față o echipă de copii.

Am făcut asta, am trecut testul cu brio și pentru asta sunt bucuros”, a comentat Adrian Mutu, printre altele, după Rapid – Gaz Metan 8-0.

ADVERTISEMENT

Înaintea meciului din Giulești, Dinamo era ultima echipă care s-a impus cu 8-0 pe prima scenă fotbalistică din România. Pe 26 septembrie 1998, „câinii roșii” au spulberat-o cu același scor pe Universitatea Cluj. Coincidență sau nu, de acel sezon se leagă una dintre cele mai mari performanțe ale Rapidului: al doilea titlu de campioană, cucerit cu Mircea Lucescu pe bancă.

Nu a fost însă prima dată când o echipă a marcat opt goluri în acest sezon de Casa Pariurilor Liga 1. Pe 17 februarie 2022, Farul Constanța a câștigat cu scorul de 8-2 împotriva Academicii Clinceni, echipă care va retrograda, direct, alături de medieșeni.

ADVERTISEMENT

Ultimul 8-0 administrat de Rapid a fost în cupele europene

Rapidiștii nu sunt deloc străini de rezultatul cu care au învins-o pe Gaz Metan Mediaș. În Giulești, alb-vișiniii au repetat scorul din 23 august 2001. Atunci, formația de sub Podul Grant a câștigat cu 8-0 în fața lituanienilor de la FK Atlantas Klaipeda, într-o partidă din returului primului tur al calificărilor pentru Cupa UEFA.

Echipa era antrenată de Viorel Hizo, iar golurile giuleștenilor au fost marcate de Robert Niță („dublă), Marius Șumudică („dublă”), Constantin Schumacher, Milos Bogdanovic („dublă”) și Florin Bratu.

ADVERTISEMENT

În Liga 1, Rapid a înscris ultima dată pe bandă rulantă în urmă cu 12 ani, mai exact pe 26 septembrie 2010, când alb-vișiniii au făcut scorul campionatului contra celor de la Victoria Brănești, pe care i-au spulberat cu 7-1.

Prin victoria cu Gaz Metan Mediaș, Rapid s-a alăturat unei galerii selecte. Este doar a patra echipă care au reușit să înscrie opt goluri într-un meci din secolul XXI. Doar FCSB, FC Vaslui și Farul Constanța mai reușiseră această performanță.

  • 51 de goluri a marcat Rapid în acest sezon de Casa Pariurilor Liga 1
ADVERTISEMENT