Sport

Motivul pentru care Ambros Martin a refuzat Rapidul. A semnat cu una dintre cele mai puternice echipe din lume. Update exclusiv

Ambros Martin îşi încheie contractul cu Gyor, în această vară, iar FANATIK a aflat că fostul selecționer al României va prelua o super națională.
03.02.2023 | 23:32
Motivul pentru care Ambros Martin a refuzat Rapidul A semnat cu una dintre cele mai puternice echipe din lume Update exclusiv
Ambros Martin va prelua naționala de handbal feminin a Spaniei în vară. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT
03-02-2023
21:46

Ambros Martin a semnat cu naționala Spaniei

FANATIK a aflat că fostul selecționer al naționalei de handbal feminin a României a semnat cu reprezentativa Spaniei. 

Spaniolul care era la final de contract cu Gyor va prelua astfel una dintre cele mai puternice naționale din handbalul mondial feminin. 

Din informațiile FANATIK, Ambros Martin va pleca de la echipa maghiară la finalul acestui sezon, după ce a reușit calificarea în Final Four în sezonul trecut. 

Naționala Spaniei a reușit cea mai mare performanță la Jocurile Olimpice de la Londra

Așteptările de la Ambros Martin sunt mari, ținând cont că Spania a reușit performanțe notabile în ultimii ani la cele mai importante turnee finale. 

Naționala de handbal feminin a reușit cea mai mare performanță la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012, când ibericile au obținut medalia de bronz. 

Cea mai bună clasare la Campionatul Mondial a venit la turneul final din Brazilia (2011), când Spania a reușit să câștige finala mică. Spania are și două medalii de argint la Campionatele Europene: 2014(Croația-Ungaria) și 2008 (Macedonia de Nord). 

Echipa de handbal feminin a Rapidului are un sezon excelent pe plan european. Formaţia antrenată de Carlos Viver este în luptă pentru calificarea directă în sferturile de finală din Champions League, iar galeria Rapidului a impresionat Europa handbalistică.

Rapid a negociat cu Ambros Martin! Ibericul devine liber de contract în vară

Proiectul din Giuleşti este unul foarte ambiţios, iar Bogdan Vasiliu, preşedintele CS Rapid, a explicat într-un interviu pentru FANATIK că echipa îşi propune să se lupte la trofeul suprem european în următorii doi-trei ani.

ADVERTISEMENT

Din informaţiile noastre, cei de la Rapid s-au interesat de situaţia lui Ambros Martin, cel care în vară îşi încheie contractul cu Gyor. Fostul selecţioner al României este unul dintre cei mai reputaţi antrenori din handbalul feminin.

“Vom continua cu Carlos Viver, este sub contract încă un sezon cu noi”

Negocierile nu au ajuns la un consens, iar pe banca Rapidului va rămâne, cel mai probabil Carlos Viver. FANATIK l-a chestionat pe această temă pe Bogdan Vasiliu, care l-a reconfirmat în funcţie pe actualul antrenor, dar nu a vrut să discute despre eventualele negocieri cu Ambros Martin:

ADVERTISEMENT

“Vom continua cu Carlos Viver, este şi sub contract încă un sezon cu noi. Suntem mulţumiţi de parcursul echipei. Este adevărat că au fost câteva probleme la începutul sezonului, dar nu avem de ce să schimbăm acum”, a explicat Vasiliu.

Ambros Martin ia o pauză de la handbalul feminin din motive personale

Negocierile cu Ambros Martin nu au ajuns la o finalitate din cauza antrenorului iberic. Din informaţiile FANATIK, tehnicianul lui Gyor urmează să ia o pauză începând din vară, din motive personale.

ADVERTISEMENT

Rapid a câştigat titlul de campioană sub comanda lui Carlos Viver, dar sunt şanse mici ca performanţa să fie repetată şi în acest an, chiar dacă giuleştencele vor câştiga derby-ul de luni cu CSM Bucureşti:

“Este greu să ne mai gândim la titlu în acest sezon. Obiectivul este să încheiem măcar pe locul doi, clar! Ca să putem obţine un wild card pentru sezonul viitor din Ligă. În Champions League încercăm să ajungem cât mai departe”, a explicat Vasiliu pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

CSM Bucureşti, avans important în lupta la titlu

CSM Bucureşti conduce în clasament cu 37 de puncte, fiind urmată de Gloria Bistriţa cu 34 de puncte, dar şi un meci mai mult disputat. Rapid este pe 3, cu 31 de puncte şi acelaşi număr de meciuri cu CSM. În tur, CSM şi Rapid au încheiat la egalitate, scor 31-31, în Sala Giuleşti.

  • 6 puncte sunt între CSM Bucureşti şi Rapid în clasament
  • 1964 este anul în care Rapid a câştigat Cupa Campionilor la handbal feminin
ADVERTISEMENT