Sport

Rapid a refuzat un fost fotbalist de la FCSB! Marius Şumudică l-a propus

Un fost fotbalist al FCSB-ului ar fi putut ajunge la Rapid în această. Propunerea lui Marius Șumudică s-a lovit, însă, de refuzul categoric al președintelui Daniel Niculae.
24.05.2021 | 23:52
Rapid a refuzat un fost fotbalist de la FCSB Marius Sumudica la propus
Giuleștenii au refuzat un fost jucător al rivalilor de la FCSB. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Deși a fost la un pas să semneze cu FCSB, gândurile lui Marius Șumudică se îndreaptă tot spre Rapid. Știind că echipa sa de suflet are nevoie de întăriri pentru a face față pe prima scenă a fotbalului românesc, tehnicianul l-a propus pe Junior Morais fost campion al României cu Astra, dar s-a lovit de refuzul președintelui Daniel Niculae.

E un jucător care îți face banda și era primul la testele fizice, un jucător senzațional, puternic, experiență nu mai vorbesc, cupe europene. Am încercat să-i ajut, știind că e liber de contract și băiatul ar fi vrut să rămână în România, dar probabil îl va lua altcineva”, a dezvăluit „Șumi”.

ADVERTISEMENT

Ajuns la 34 de ani, fundașul stânga brazilian, care a evoluat de-a lungul carierei și în tricoul roș-albastru, își încheie contractul cu turcii de la Gaziantep și forțează revenirea în Liga 1. Giuleștenii au, însă, o cu totul altă strategie: vor aborda noul sezon un jucător sub 21 de ani pe acest post.

Rapid l-a refuzat pe Junior Morais. Chiar Marius Șumudică a venit cu această propunere

Sunt rupt de tot ceea ce înseamnă Rapid în momentul de față. Mai vorbesc foarte rar prin mesaje cu Nico. Chiar astăzi i-am propus, printr-un mesaj, să îl ia pe Junior Morais, pentru că a terminat cu Gaziantep și ar fi vrut să revină acasă.

ADVERTISEMENT

I l-am propus lui Nico astăzi, e un jucător care mie mi-a jucat la nivel înalt, a fost unul dintre cei mai buni fundași stânga din Turcia, doi ani la rând. Dar mi-a spus (n.r. Daniel Niculae) că și-ar dori să joace acolo cu un jucător U21.

A zis că nu intră în discuții, că și-ar dori să joace cu un U21 acolo și că nu este interesat. Am încercat să îi ajut, știind că e liber de contract și băiatul ar fi vrut să rămână în România, dar probabil îl va lua altcineva.

ADVERTISEMENT

E un jucător foarte bun, cu un caracter deosebit, un băiat care pe mine m-a ajutat enorm. Era în echipa campionatului acum, la jucători trecuți de 30 de ani. E un jucător care îți face banda și era primul la testele fizice, un jucător senzațional, puternic, experiență nu mai vorbesc, cupe europene.

E căsătorit cu o româncă, are copii, s-a stabilit în România, nu mai vrea să meargă în Brazilia. Dar asta este viața, probabil se va întoarce în Turcia până la urmă. Eu am încercat să îl direcționez spre Rapid, dar din păcate m-am lovit de refuzul lui Nico. El știe cel mai bine, el va clădi lotul, împreună cu antrenorul”, a declarat Marius Șumudică pentru Prosport.

ADVERTISEMENT

Săpunaru și Ioniță, așteptați cu brațele deschise de Mihai Iosif

În schimb, Mihai Iosif, confirmat în funcție după promovarea Rapidului pe prima scenă a fotbalului românesc, l-a pus în fruntea listei de transferuri pe Cristian Săpunaru. Și Alex Ioniță ar putea fi o variantă pentru echipa sa, de îndată ce îi va expira suspendarea pentru dopaj.

Ni-l dorim pe Săpunaru, categoric. Mai departe, nu ştiu. Nu ştiu sumele, nu vreau să intru în detalii financiare, dar avem un buget stabilit. În afară de faptul că este rapidist, nu ştiu câte cluburi şi-l pot permite.

Ioniţă este şi el o ţintă, da. Noi îl vom ajuta, cu siguranţă. Ştie ce înseamnă Rapid, ştie la ce se înhamă şi ne-am dori să profităm de calităţile sale fotbalistice”, a anunțat tehnicianul alb-roșilor la Telekom Sport, mărturisind, însă, că nu-i va fi deloc ușor să se despartă de jucătorii cu care a revenit în Liga 1 după șase ani de absență.

Sentimental, mi-e greu. Decizia o vom lua cu toţii. Jucătorii care au promovat sunt eroi pentru totdeauna. Aşa vor rămâne în inima rapidiştilor. Eu sunt pregătit să vorbesc cu oricare dintre ei, pentru că toţi, absolut toţi, sunt în inima mea. Klopp a zis de Wijnaldum că a pierdut un prieten. Asta simt şi eu, dar sper să rămânem prieteni pentru totdeauna”, a conchis Mihai Iosif.

ADVERTISEMENT