Fotbal intern

Rapid a transferat o mare speranță! A jucat la Borussia Dortmund

07.08.2018 | 17:48
Echipa Rapid, nou promovată în Liga 3, l-a transferat pe Iulian Ilie, o mare speranță a fotbalului românesc
ADVERTISEMENT

Echipa Rapid, nou promovată în Liga 3, a transferat o mare speranță a fotbalului românesc. Giuleștenii l-au adus pe internaționalul de juniori Iulian Ilie, care în returul sezonului precedent a evoluat la formația FC Snagov, în Liga 2. Jucăptorul a semnat un contract pe două sezoane cu drept de prelungire.

Mijlocașul dreapta în vârstă de 17 ani a mai jucat până acum la grupele de juniori ale cluburilor Borussia Dortmund și RC Genk. La 14 ani, Iulian Ilie a fost remarcat de scouterii lui Dortmund, aceștia reușind să-l aducă la Borussia, unde a jucat câteva meciuri la echipa U15, însă nu a evoluat în meciurile oficiale, deoarece Petrolul a cerut o sumă mare, ca grilă de formare.

ADVERTISEMENT

Rapid a transferat o mare speranță și testează un brazilian

Din această cauză, Iulian Ilie a fost trimis la Hombrucher, o formație ce colaborează cu Borussia Dortmund. Deoarece nivelul era unul scăzut, pentru un fotbalist ce evolua la naționala de juniori a României, jucătorul s-a transferat în Belgia, la RC Genk, unde a stat un sezon, iar la începutul anului trecut s-a întors în țară. În cele șase luni petrecute la FC Snagov, Ilie a jucat în 11 meciuri.

Echipa Rapid, nou promovată în Liga 3, l-a transferat pe Iulian Ilie, o mare speranță a fotbalului românesc
Echipa Rapid, nou promovată în Liga 3, l-a transferat pe Iulian Ilie, o mare speranță a fotbalului românesc

Aflată în cantonament la baza de pregătire a lui Fenerbahce Istanbul, echipa lui Constantin Schumacher continuă să se întărească în vederea promovării în Liga 2. Înainte de a-l transfera pe Iulian Ilie, o mare speranță a fotbalului românesc,  giuleștenii au adus la antrenamente un jucător brazilian. Guilherme Eduardo Fagundes “Robinho” are 22 de ani, poate evolua mijlocaș central, dar și în banda stângă, și a mai jucat până acum doar în campionatul intern, la Rio Preto, Gremio U20, Flamengo U20, Santos U23, Votuporanguense. Ultimul său club a fost Sao Jose, unde a marcat 6 goluri în 10 partide.

ADVERTISEMENT

Gruparea giuleșteană își acoperă toate posturile deficitare și devine o candidată serioasă la promovarea în eșalonul secund. Astfel, Rapid l-a adus pe Deividas Matulevicius, un atacant de 29 de ani care a mai evoluat în Liga 1 Betano. Internaționalul lituanian vine din postura de jucător liber de contract, după ce s-a despărțit de formația finlandeză, KuPS.

Rapid s-a despărțit de Daniel Niculae

Giuleștenii nu s-au mulțumit cu venirea lituanianului. Au adus și alți trei jucători de perspectivă. “Rapid continuă seria transferurilor cu trei jucători tineri, de mare viitor, ce ne vor fi de mare ajutor în sezonul 2018/19: Amir Jorza, Alin Demici şi Sergiu Jurj”, au scris cei din Grant pe site-ul oficial.

ADVERTISEMENT

În schimb, rapidiștii l-au pierdut pe atacantul Daniel Niculae, care s-a certat cu Daniel Pancu.  Atacantul a explicat unde s-a produs ruptura: “Nu cred că mai avem ce să discutăm, nu mai are rost. Ghetele trebuie să mi le mai iau. Cum să-mi iau la revedere de la vestiar, când acolo e casa mea? Mă duc și, dacă vreau să mă întâlnesc, mă întâlnesc când vreau, e a doua mea casă. Mi se pare normal să mă duc la vestiarul Rapidului. Eu sunt, am fost și voi rămâne ca acasă pe Giulești. Alții vin și pleacă, asta e diferența între mine și alții…alții care vin, se duc. Noi, că vorbesc în postura de suporter, vom rămâne tot timpul aici. (…) Normal, când joacă Rapidul, pe fiecare suporter ne înțeapă puțin inima”.