Sport

Xian Emmers, fostul mijlocaș al lui Inter Milano, a semnat cu Rapid: „Abia aștept să simt atmosfera”

Rapid l-a transferat pe mijlocașul belgian Xian Emmers, fost jucător al lui Inter Milano, iar în Giulești ar putea să mai ajungă unul sau doi fotbaliști.
05.09.2022 | 10:50
Xian Emmers fostul mijlocas al lui Inter Milano a semnat cu Rapid Abia astept sa simt atmosfera
Xian Emmers este cotat la 600.000 de euro conform Transfermarkt. Sursă foto: Facebook @Rapid 1923
ADVERTISEMENT
05-09-2022
09:42

Belgianul Xian Emmers, primele declarații ca jucător al Rapidului: „Sunt foarte fericit și entuziasmat”

Xian Emmers a oferit primele declarații pentru site-ul oficial al Rapidului: „Sunt foarte fericit și entuziasmat să semnez cu Rapid. Am așteptat mult timp, așa că sunt nerăbdător să cunosc suporterii. Am auzit multe despre ei, că sunt minunați. Abia aștept să simt atmosfera.


Am fost prezent la meciul cu FCSB și am fost impresionat. Eu vin din liga secundă din Olanda și e foarte diferit, așa că sunt foarte entuziasmat să cunosc suporterii. Știu că Rapid a renăscut și că acum își reclădește parcursul în fotbal. Este similar cu punctul în care se află cariera mea în momentul de față. Este o potrivire minunată”.

Rapid se află pe primul loc în SuperLiga cu 21 de puncte, iar echipa lui Adrian Mutu continuă să se întărească.

Adrian Mutu îl va transfera pe Xian Emmers, fostul jucător al lui Inter Milano

Conform Digi Sport, Rapid îl va transfera pe mijlocașul ofensiv Xian Emmers de la Roda, din liga a doua olandeză.

ADVERTISEMENT

Belgianul în vârstă de 22 de ani a fost sub contract cu Inter din 2015 până în 2021 și a jucat 24 de meciuri la toate loturile de juniori ale naționalei: U16, U17, U18 și U19.

Emmers a fost cumpărat de Inter în 2015 de la Genk și a jucat zeci de meciuri la formațiile de tineret ale „nerazzurrilor”.

ADVERTISEMENT

Nu a reușit însă să debuteze la echipa mare a lui Inter și a fost împrumutat pe rând la Cremonese, Beveren și Almere City.

Daniel Niculae anunță noi transferuri la Rapid: „Cu siguranță vor mai veni jucători”

Daniel Niculae, președintele Rapidului, a dezvăluit că Rapid va mai aduce minim un jucător„Cu siguranță vor mai veni jucători. Cel puțin un fotbalist o să mai aducem până săptămâna viitoare. Jucătorul care o să vină o să fie unul ofensiv”.

ADVERTISEMENT

Ba mai mult, încă doi jucători mai pot ajunge în Giulești: „Cu siguranță unul va veni, s-ar putea să fie doi sau trei. Nu pot să zic de unde vine, intern sau extern.

Nu vreau să creez anumite polemici. O să vedeți săptămâna viitoare”, a declarat Daniel Niculae la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Ce transferuri a făcut Rapid în această vară

Rapid a adus opt jucători în această vară, nu mai puțin de trei dintre ei venind de la campioana României: Fl. Ștefan (CFR Cluj), Costache (CFR Cluj), Ciobanu (Farul), P. Iacob (Chindia), Damien Dussaut (liber), J. Papeau (Warta Poznan), M. Dugandzic (CFR Cluj), Mățan (Columbus Crew).

La capitolul plecări, cea mai grea pierdere este fără doar și poate cea a lui Rareș Ilie. Adrian Mutu a mai renunțat la Ad. Bălan (U Cluj), Stahl (UTA), Alami (liber), Dandea (liber), Goge (liber), Hlistei (liber), Carnat (CFR Cluj).

Ultimul care a părăsit Giuleștiul este mijlocașul Romario Moise, mutare anunțată deja oficial de club.

ADVERTISEMENT