Sport

Rapid, aproape de prima lovitură pe piața transferurilor: „Mi-au oferit dublu decât la Viitorul”

Giuleștenii sunt aproape să bifeze primul transfer după promovarea în Liga 1. I-au făcut o ofertă de nerefuzat unui fost jucător al Viitorului.
15.06.2021 | 21:21
Rapid aproape de prima lovitura pe piata transferurilor Miau oferit dublu decat la Viitorul
ADVERTISEMENT

Chiar dacă la reunirea lotului au fost prezenți doar 17 jucători și noile achiziții se lasă așteptate, Rapidul nici nu concepe să facă figurație la revenirea pe prima scenă a fotbalului românesc, după șase ani de absență. Pentru a fi sigur că echipa sa nu va avea emoții în ceea ce privește retrogradarea, patronul Victor Angelescu are de gând să bage adânc mâna în buzunar.

Nici nu a devenit bine liber de contract, că Jo Santos este ademenit în Giulești cu un salariu deloc de neglijat. „A fost o ofertă foarte bună dublu de cât primeam la Viitorul, cu bonusuri și de toate”, a dezvăluit atacantul brazilian de 30 de ani, lăsând, însă, impresia că nu a oferit un răspuns final.

ADVERTISEMENT

Cotat la 500.000 de euro, conform site-ului de specialitate transfermarkt.com, acesta a reușit să înscrie 12 goluri în Liga 1, pentru Poli Iași, Hermannstadt și Viitorul. De altfel, Florin Prunea are numai cuvinte de laudă la adresa lui și îi sfătuiește pe alb-vișinii să insiste pentru transfer.

Jo Santos, dorit de Rapid. I-a fost oferit un salariu dublu față de cel pe care îl încasa la Viitorul

Am ofertă concretă și sunt două cluburi care s-au arătat interesate de mine. E vorba despre Rapid, ei sunt cei care s-au arătat interesați de mine și au ajuns să-mi și facă o ofertă concretă. Asta de la Rapid și am mai auzit și o discuție cu Dinamo, dar eu încă nu sunt decis.

ADVERTISEMENT

Sunt într-o etapă în care trebuie să asigur viața familiei mele și pe a mea. Rapid e un club imens, după cum vă ziceam, deja îi știam demult. Și când au venit să discutăm mi-am zis, ”Doamne, ce mă fac acum?”.

Că am stat în dubii, dar trebuie să fiu rațional și să mă gândesc, pentru că eu am pierdut mulți bani aici, la Hermannstadt, pe care încă nu i-am recuperat. A fost o ofertă foarte bună, dublu de cât primeam la Viitorul, cu bonusuri și de toate.

ADVERTISEMENT

Dar eu încă nu m-am decis, respect mult Rapidul și pe celelalte echipe. Nu înseamnă că închid ușile Rapidului, pentru că eu chiar dacă voi alege să plec în străinătate, cred că voi mai avea ușile deschise în România.

Pentru mine, România este a doua mea casă. Mă simt puțin român și țin foarte mult la această țară. Mi-e foarte greu (n.r. să refuze Rapidul), măreția Rapidului face să-mi fie dificil, dar trebuie să fiu realist și să mă gândesc puțin și la viitorul familiei mele”, a declarat Jo Santos pentru Prosport.

ADVERTISEMENT

Alb-vișiniii continuă „curățenia”. Au renunțat la încă un jucător

Până la oficializarea noilor achiziții, FC Rapid a anunțat despărțirea de fundașul central Ivica Zunic (30 de ani), al patrulea jucător care își reziliază contractul în această vară, după Marian Drăghiceanu, Daniel Benzar şi Amir Jorza.

Rapid s-a despărţit, astăzi, de fundaşul croat Ivica Zunic (32 de ani), cel care a evoluat în trei partide pentru giuleşteni, în sezonul abia încheiat”, se arată în mesajul publicat pe pagina de Facebook a clubului.

ADVERTISEMENT