Sport

Rapid are nevoie de aprobarea adversarelor pentru a mai juca pe Giulești în acest sezon: “Puteam evita, dacă ne doream!”

Rapid va avea nevoie de aprobarea adversarelor pentru a mai juca în Giulești meciurile de pe teren propriu din Casa Pariurilor Liga 1, lucru care s-a întâmplat și la partida cu FC Botoșani.
03.04.2022 | 14:00
Rapid are nevoie de aprobarea adversarelor pentru a mai juca pe Giulesti in acest sezon Puteam evita daca ne doream
Rapid se află pe primul loc în play-out-ul Casa Pariurilor Liga 1, la egalitate de puncte cu FC Botoșani. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Rapid a jucat primul meci în Casa Pariurilor Liga 1 pe stadionul Giulești împotriva lui FC Botoșani, iar Jakub Vojtus a devenit primul marcator pe noua arenă, în victoria cu 3-0.

Valeriu Iftime regretă că a acceptat să joace pe Giulești: „Noi puteam să jucăm cu Rapidul la Mioveni sau pe Național Arena”

Echipa lui Adrian Mutu are nevoie de aprobarea adversarilor pentru a-și desfășura meciurile de pe teren propriu pe stadionul Giulești, deoarece în dosarul de licențiere depus în startul sezonului, Rapid a trecut doar două stadioane: Național Arena și stadionul de la Mioveni.

ADVERTISEMENT

Patronul lui FC Botoșani, a explicat într-o intervenție pentru ProSport de ce a acceptat ca partida să se desfășoare pe stadionul Giulești: „Dar Rapid a avut și un al 12 jucător, iar acela a fost publicul. Știam de la început ce atmosferă ne va aștepta în Giulești și puteam evita să jucăm acolo dacă nu doream. Dar am acceptat să jucăm acolo pentru spectacol și din respect pentru suporterii Rapidului. Noi puteam să jucăm cu Rapidul la Mioveni sau pe Național Arena”.

De altfel, clubul Rapid chiar a trimis o solicitare oficială către FC Botoșani pentru ca primul meci oficial al Rapidului să se desfășoare pe noul stadion: „Am primit o hârtie pentru a ni se cere acordul să jucăm în Giulești și am acceptat cu orice risc”.

ADVERTISEMENT

Valeriu Iftime regretă plecările lui Ongenda și Edjouma: „Avem probleme mari la mijloc”

Chiar dacă defensiva lui Marius Croitoru a încasat trei goluri, patronul botoșănenilor e convins că pierderea lui Ongenda și Edjouma atârnă foarte greu: „Totuși, cu toate acestea problemele noastre nu sunt în apărare, deși am luat trei goluri. Noi avem mari probleme la mijloc, acolo unde i-am pierdut pe Ongenda și pe Edjouma”.

Cu toate acestea, Iftime are puterea să recunoască faptul că Rapidul a dominat meciul de la un cap la altul: „Nu avem nimic de comentat. Rapid a fost o echipă mai bună ca Botoșani în acest meci, deși am avut și noi unele șanse bune. Însă, nu am reușit să marcăm, iar ei ne-au taxat.

ADVERTISEMENT

Dican nu trebuie atacat după meciul din Giulești din cauza acelui 11 metri, deoarece este un copil cu calități și poate să crească în evoluții. Pe timpuri și Chindriș îmi făcea astfel de faze și nu am dat în el. Eu am încredere în continuare în Dican”.

Valeriu Iftime, încântat de eurogolul lui Antonio Sefer: „Șutul a fost senzațional”

Mijlocașul Rapidului, Antonio Sefer, a reușit să marcheze primul gol în Casa Pariurilor Liga 1, cu șut în vinclu de la aproximativ 30 de metri: „Revenind la meci, Sefer a prins un șut de mare fotbalist, iar astfel de goluri doar Pap al meu le poate lua. Hai să fim serioși: nu putea să facă nimic la acea fază, deoarece șutul a fost senzațional. Sefer a marcat un eurogol.

ADVERTISEMENT

Nu mai avem acel decar care să facă diferența. V-am mai spus eu de Bauza de la Craiova, dar vom vedea dacă îl vom putea aduce. Sper să ne mai întâlnim încă o dată cu Rapidul în acest sezon și să ne luăm revanșa”

ADVERTISEMENT