Sport

Rapid, asaltată de foștii jucători! Încă doi fotbaliști vor să își recupereze banii: „Am stat în București un an fără niciun ban”. Update exclusiv

Încă doi jucători au deschis procese împotriva Rapidului pentru a-și recupera restanțele financiare, deși au trecut 10 ani de când și-au reziliat contractele!
26.01.2023 | 21:21
Rapid asaltata de fostii jucatori Inca doi fotbalisti vor sa isi recupereze banii Am stat in Bucuresti un an fara niciun ban Update exclusiv
Încă 2 doi jucători au dat în judecată Rapid să își recupereze banii. deși au plecat de 10 ani de la Rapid. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT
26-01-2023
19:44

Tibi Bălan, reacție pentru FANATIK despre banii pe care îi are de luat de la Rapid

Tibi Bălan a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK despre suma de bani pe care o are de recuperat de la Rapid. Fostul playmaker a jucat în trei perioade diferite în Giulești: 2000, 2010 și 2013-2014.

„E normal. Am stat un an atunci în București fără niciun ban. Nu a fost ușor. Eu chiar am renunțat la 50.000 de euro pentru că aveau problemele financiare.

Și acum m-a costat peste 10.000 de lei să deschid procesul. Oricum și eu și Păcurar nu avem sume mari cum au avut jucătorii străini. Pot să termine repede cu noi dacă vor. Normal că m-am consultat și cu Păcurar. E prietenul meu cel mai bun, am jucat atâta împreună, avem același avocat și e cu mine aici la Cluj.

Am decis acum pentru că am văzut că și alți jucători și-au primit banii și asta nu era posibil până acum, plus că nu eram 100% convins că echipa asta este continuatoarea. Am mai deschis o dată proces și am mai pierdut niște bani și societatea a intrat în faliment.

Suporterii nu ar trebui să fie supărați pentru că nu e vorba de o sumă mare nici la mine, nici la Păcurar. Sunt banii mei, am muncit pentru ei, nu i-am furat”, a declarat Tiberiu Bălan, în exclusivitate pentru FANATIK.

Rapid a câștigat procesul cu privire la marcă, însă „giuleștenii” au parte de alte două proceste intentate de foști jucători.

Rapid, dată în judecată de Alexandru Păcurar și Tibi Bălan. Foștii jucători își cer banii în instanță

După ce Rapid a plătit restanțe salariale de sute de mii de euro pentru foști jucători care au plecat din Giulești în urmă cu mult timp, iar aceștia continuă să deschidă procese împotriva clubului.

ADVERTISEMENT

Liga Profesionistă de Fotbal anunță pe site-ul oficial că alți doi foști jucători ai Rapidului au făcut demersuri oficiale pentru a-și recupera banii: „PĂCURAR ALEXANDRU vs. FC RAPID 1923 SA – Pretenții financiare – Repune cauza pe rol. Acordă termen la data de 02.02.2023.

BĂLAN TIBERIU vs. FC RAPID 1923 SA – Pretenții financiare – Repune cauza pe rol. Acordă termen la data de 02.02.2023”.

ADVERTISEMENT

Venit la Rapid în 2013, Păcurar s-a retras în 2017 și își cere banii de la Rapid după zece ani, deși nu a jucat niciun meci! Tibi Bălan a evoluat și el în Giulești în trei perioade, ultima oară în sezonul 2013-2014, când a jucat cinci meciuri.

Rapid a câștigat mai multe procese intentate de foști jucători: „Cereau 1,5 milioane de euro”

Avocatul Rapidului, Marian Mihail a dezvăluit că Rapid a câștigat în jur de cinci-șase procese intentate de foști jucători care își cereau restanțele financiare.

ADVERTISEMENT

„La fel ca în vară, datoria a fost plătită și interdicția de a înregistra jucători a fost ridicată. Era firesc să se achite atunci când era nevoie, nu înainte. Și dacă tot ați adus în discuție aceste litigii, vrem să mai transmitem un lucru: toate litigiile începute după pronunțarea deciziei în cazul Julio Cesar, deci toate cele începute în 2022, au fost câștigate de Rapid.

De litigii privind datorii ale fostului Rapid. Vorbim aici inclusiv de litigii pornite la FIFA de foști jucători ai Rapidului, 5 sau 6, dar nu asta e important. Important e că am avut litigii inclusiv la Comisia de Disciplină a FIFA, în care Secretariatul General FIFA a propus sancționarea noastră, iar Comisia de Disciplină ne-a dat dreptate nouă.

ADVERTISEMENT

Valoarea totală a pretențiilor a fost de aproape 1,5 milioane de euro. De ce nu s-a scris in presă? Poate și pentru că nu am anunțat noi, din cauză că am încercat să ne protejăm poziția în alte litigii, iar acționarii oricum ne încurajează să tacem și să facem. În același timp, nici când am pierdut și am avut de plătit sute de mii de euro nu am anunțat și totuși s-a aflat…”, a mai dezvăluit acesta.

Avocatul Rapidului: „Litigii e normal să apară când ești sus”

Avocatul Marian Mihail e convins că aceste procese nu sunt deloc întâmplătoare, iar câștigarea mărcii nu va influența aceste demersuri: „Chiar și Tribunalul Arbitral al Sportului a spus asta, că și fără achiziționarea mărcilor, tot ar fi obligat Rapid să achite datoriile către Julio Cesar anul trecut. Deci nu, nu ne slăbește poziția în litigiile privind datoriile vechiului Rapid.

Iar litigii și pretenții e normal să apară atunci când ești sus. Atunci când ai de unde da, vor apărea diverși care să îți ceară, e o chestiune de când lumea, la care acționarii se așteptau. De unele pretenții mai aflăm și din presă, pentru că a cere ceva public, în ziar, e gratis. În instanță e puțin mai greu, mai sunt niște costuri cu taxele de timbru, cu avocați, experți, etc”.

ADVERTISEMENT