Sport

RAPID. FOTO / ŞOCANT! Cel mai MARE contract din istoria clubului

FANATIK a obţinut convenţia civilă prin care gruparea feroviară i-a oferit brazilianului Barioni Daniel „Paulista” un vagon de bani...
06.03.2015 | 00:09

FANATIK a obţinut convenţia civilă prin care gruparea feroviară i-a oferit brazilianului Barioni Daniel „Paulista” un vagon de bani

Scurt istoric. În 2008, presa scrisă şi televiziunile din România şi Brazilia mediatizau ceea ce avea să devină cel mai mare contract făcut în istoria Rapidului. Şi cel mai prost! Barioni Daniel Polo „Paulista”, de la Sport Recife, era curtat insistent de oficialii giuleşteni, omologii brazilieni ajungînd la un moment dat cu pretenţiile financiare la 2,9 milioane euro pentru acontarea mijlocaşului, suma reprezentînd clauza sa de reziliere. După lungi insistenţe, brazilienii au oferit un discount considerabil şi fotbalistul sud-american, care are şi naţionalitate italiană, a fost transferat în Giuleşti în schimbul a „doar” 750.000 euro. Iar de aici începe atît declinul fotbalistului, cît şi escaladarea unor cifre absolut colosale în convenţia civilă de prestări sportive datată 27.08.2008.

Plătit mai bine decît Mutu la Petrolul!

FANATIK a intrat în posesia contractului celui mai bine plătit jucător din istoria Rapidului, sumele fiind absolut fabuloase atît pentru nivelul salarial al anului 2008, dar şi în prezent, nici Adrian Mutu neavînd parte la Petrolul de susţinerea financiară a conducerii cum a avut fotbalistul care a bifat doar patru meciuri în Liga 1! La distanţă de circa 7 ani, suma care i-a fost destinată lui Barioni rămîne un mister de management, Constantin Zotta, directorul general al Rapidului la acea dată şi omul responsabil cu semnătura, declarînd că înţelegerea cu fotbalistul brazilian rămîne un mister. „Nu mai îmi aduc aminte, a trecut mult timp”, a declarat, tranşant şi senin, actualul preşedinte al Braşovului!

250.000 euro pe meci

5379fc2d95f9cf6922000000

Conform actelor obţinute de FANATIK, lui Barioni i s-a stabilit, pentru primele două sezoane, un salariu lunar de 25.000 euro net. La această sumă s-au adăugat 6 bilete de avion dus-întors România-Brazilia, o chirie de 1.500 euro lunar, dar şi o primă de 100.000 euro în cazul în care Rapid participă în cupele europene. „Bonusul pentru cîştigarea campionatului şi calificarea în Liga Campionilor este calculat separat”, plusează actul semnat de Constantin Toma, preşedinte CA, şi Constantin Zotta, fostul director general al formaţiei feroviare. În total, pentru cei 3 ani de contract, mijlocaşului i-au fost oferiţi 825.000 euro net, fără prime şi bonusuri! „Cu acestea, care erau în jur de 300.000 euro, jucătorul putea să ajungă la 1.200.000 de euro pentru cei trei ani”, precizează sursele FANATIK.

Cert este că unul dintre litigiile pe rol pe care Rapid le are în acest moment este cel al lui „Paulista”, acesta cerînd 450.000 euro în instanţele supreme ale fotbalului. Momentan, jucătorul nu reprezintă nici o problemă pentru Rapid, deoarece nu s-a înscris la masa credală cînd formaţia feroviară a intrat în insolvenţă. „După ieşirea din insolvenţă, vor apărea mulţi jucători şi impresari care vor cere despăgubiri Rapidului. În perioada în care formaţia era patronată de Zamfir, faxul era scos din funcţiune tocmai din acest motiv. Nicolae Manea reuşise, în momentul în care era preşedinte, să îl convingă pe Paulista să accepte 100.000 euro în trei tranşe, dar acum totul a căzut”, ne-au dezvăluit surse autorizate din cadrul grupării giuleştene.

IMG_1701 IMG_1702 IMG_1703

Replica lui Zotta: „Nu mai ţin minte nimic!”

Contactat de FANATIK, Constantin Zotta a acceptat să discute pe marginea subiectului „Barioni”, însă venitul incredibil pe care mijlocaşul l-a avut la Rapid nu i s-a părut oficialului demn de semnalat. Chiar dacă jucătorul a strîns doar 270 de minute în patru meciuri pentru formaţia giuleşteană în Liga 1 şi două în Cupa UEFA, singura sa „reuşită” fiind un cartonaş galben încasat în cupele europene… „Barioni? Nu mai îmi aduc aminte de acest contract. Avea un salariu de 25.000 euro pe lună? Înseamnă că avea cît Chipciu… Oricum, atunci au fost salarii mari la Rapid, dar nu am ce să spun. Chiar nu mai ţin minte!”, a afirmat Zotta.

Copos l-a „ţepuit” pe Taher

O explicaţie pentru contractele consistente care au fost în perioada 2008 în Grant ne-a fost oferită, sub protecţia anonimatului, chiar de unul dintre oficialii formaţiei giuleştene din acea perioadă: „Taher şi-a luat o mare ţeapă! A fost om de bună credinţă, însă cele opt milioane pe care le-a investit la Rapid au fost bani risipiţi pe contracte păguboase de George Copos, care s-a folosit de semnătura lui Constantin Zotta”.

Ca o concluzie, Rapid este singura formaţie care a plătit ca să îl transfere pe Barioni „Paulista”, în restul carierei acesta trecînd de la o echipă la alta liber de contract, fără să coste nimic!

450 de minute a adunat „Paulista” pentru Rapid în toate competiţiile

450.000 euro este suma pe care clubul feroviar trebuie să i-o achite mijlocaşului sud american

 Citeşte: EXCLUSIV / Becali, LIBER din partea COMISIEI! “Luni e ACASĂ!”

DE CITIT! Directorul AMM: “Coduri PORTOCALII în MARTIE!”

EMOŢIONANT! S-a SINUCIS după VICTORIA echipei sale! 

 

Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și...
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și a cumpărat 10 case». L-am întrebat: «Cum a cumpărat atâtea?», și el mi-a spus așa”
Au apărut imaginile: ce au făcut cei de la Galatasaray, după ce Olimpiu...
Au apărut imaginile: ce au făcut cei de la Galatasaray, după ce Olimpiu Moruțan a oferit ”gestul de fair-play al secolului”
O studentă care a vrut se angajeze la supermarket s-a îngrozit când a...
O studentă care a vrut se angajeze la supermarket s-a îngrozit când a aflat că va fi plătită cu 500 de euro
Decizia luată de cei de la firma Quantum Nutrition, după ce Simona Halep...
Decizia luată de cei de la firma Quantum Nutrition, după ce Simona Halep le-a cerut daune de 10 milioane de dolari
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență:...
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență: nu se mai știe cine este proprietarul
Trucul pe care instructorii auto nu-l spun. Cum pot evita șoferii să apese...
Trucul pe care instructorii auto nu-l spun. Cum pot evita șoferii să apese pedala de accelerație în loc de frână
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a...
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a fost găsit mort în Spania
Autoturismul Dacia Duster care nu își găsește cumpărător: de ce costă cât două...
Autoturismul Dacia Duster care nu își găsește cumpărător: de ce costă cât două mașini noi
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră...
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră în Pești și obligă zodiile să fie mai serioase
Ce pensie primește acum un senior care la 1 ianuarie 2024 avea 2.000...
Ce pensie primește acum un senior care la 1 ianuarie 2024 avea 2.000 de lei? Toate calculele
Pensionarii de vis din România. Venituri de mii de euro
Pensionarii de vis din România. Venituri de mii de euro
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Şoc în showbiz. Adi Minune, despre divorţ şi înşelat: "Orice bărbat mai greșește"
Şoc în showbiz. Adi Minune, despre divorţ şi înşelat: "Orice bărbat mai greșește"
Convoi rusesc în miez de noapte. Ce au surprins camerele de supraveghere în...
Convoi rusesc în miez de noapte. Ce au surprins camerele de supraveghere în cazul Navalnîi - VIDEO
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să...
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să pui pentru a-ți ieși ca la restaurant