Sport

Rapid – CFR Cluj 2-1, în etapa a 16-a din SuperLiga. Giuleștenii se impun după un penalty dictat foarte ușor. Video

Rapid învinge CFR Cluj, scor 2-1, cu două lovituri de pedeapsă controversate. Cel puțin la a doua fază a părut mai degrabă fault în atac.
30.10.2022 | 21:39
Rapid  CFR Cluj 21 in etapa a 16a din SuperLiga Giulestenii se impun dupa un penalty dictat foarte usor Video
Kevin Luckassen, titular pentru Rapid în derby-ul cu CFR Cluj. Sursă foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
30-10-2022
17:39

Rapid - CFR Cluj 2-1 (Săpunaru 36 pen., Dugandzic 71 pen. / Muhar 54), etapa a 16-a din SuperLiga

Vezi aici cele mai tari faze ale partidei

Rapid se impune în partida cu CFR Cluj, scor 2-1, din două lovituri de pedeapsă. Iată cum arată clasamentul în SuperLiga.

Clasament SuperLiga.

Min. 90+6: Fluier final.

Min. 90+4: Ocazie mare pentru Kait. Șutează din poziție excelentă, Scuffet scoate în corner după ce mingea lovește și bara.

Min. 73: GOOOL Rapid! 2-1. Dzugandzic transformă lovitura de pedeapsă.

Min. 72: Cătălin Popa dictează un nou penalty pentru CFR Cluj, pentru un fault al lui Burcă la Dzugandzic. Faza este analizată la VAR. Deși pare mai degrabă fault în atac, decizia este păstrată.

Min. 61: Ciocnire violentă între Malele și Săpunaru. Căpitanul Rapidului este lovit în pomete și are serioase probleme. Malele ia galben.

Min. 56: Sefer dă replica pentru Rapid. Șut la colțul lung, trece pe lângă.

Min. 54: GOOOL CFR Cluj! 1-1. Muhar egalează cu o lovitură de cap, de lângă Săpunaru, după un corner excelent executat.

Min. 46: Startul reprizei secunde.

Min. 45+5: Finalul primei reprize.

Min. 45+4: Ocazie incredibilă pentru Rapid. Ioniță, liber în centrul careului, nu reușește să îl învingă pe Scuffet.

Min. 45+2: Șutul lui Bordeanu, din poziție excelentă, trece mult peste poartă.

Min. 44: Yuri iese accidentat. S-a lovit la umăr la faza în care s-a dictat penalty, în tentativa de a respinge din foarfecă.

Min. 36: GOOOL Rapid! 1-0! Săpunaru transformă lovitura de pedeapsă cu un șut puternic, la vinclu.

Min. 34: Scuffet iese din poartă și îl busculează pe Luckassen în careu. Cătălin Popa verifică faza cu VAR și acordă lovitură de pedeapsă. 

Min. 18: Ocazie pentru Rapid. Mingea ajunge la Luckassen după acțiunea lui Emmers, dar șutul este blocat în ultima clipă.

Min. 11: Kait este blocat în ultima clipă la poarta ardelenilor. Pe contră, Malele reușește să trimită mingea în poartă. Golul este anulat pentru un ofsaid.

Min. 3: Ocazie mare pentru CFR Cluj. Lovitura de cap trimisă de Yuri este respinsă de Albu.

Min. 1: A început partida.

Rapid: H. Moldovan – Onea, Săpunaru, D. Grigore, J. Morais – Kait, Al. Albu, Emmers – Sefer, Luckassen, Al. Ioniță II. Rezerve: Drăghia – Fl. Ștefan, Crepulja, Ignat, Iacob, A. Ciobanu, Pănoiu, Dugandzic, Vojtus. Antrenor: Adrian Mutu

CFR Cluj: Scuffet – Cr. Manea, Yuri, A. Burcă, Braun – Boateng, Muhar, Bordeianu – Petrila, Malele, C. Deac 
Rezerve: Bălgrădean – R. Bălan, Kolinger, Hoban, Cvek, Roger, Birligea, Mistrati, Janga. Antrenor: Dan Petrescu

Meciul Rapid – CFR Cluj, partida vedetă, a acestei runde, are loc duminică, 30 octombrie, cu începere de la ora 21:00, în cadrul etapei a 16-a din SuperLiga, prima din returul sezonului regulat. Pe teren se vor afla faţă în faţă cele două echipe care se află pe locurile 2 şi 3, în urmărirea liderului detaşat Farul Constanţa.

Unde se joacă meciul Rapid – CFR Cluj

Confruntarea Rapid – CFR Cluj se desfăşoară duminică, 30 octombrie, de la ora 21:00, pe stadionul Valentin Stănescu din cartierul Giuleşti, noua şi moderna casă a echipei antrenată de Adrian Mutu, ridicată din banii primiţi de la UEFA pentru organizarea celor patru partide găzduite de România la turneul final al EURO 2020.

ADVERTISEMENT

Este inutil să spunem faptul că se va juca încă un meci cu casa închisă în vulcanul din Giuleşti, unde fanii Rapidului asigură cel mai frumos spectacol pentru favoriţii lor. Cum CFR nu este U Cluj ca să aibă suporteri care să o urmeze în deplasare va fi încă un element în plus la dificultatea partidei presiunea pe care sigur o vor exista tribunele la adresa oaspeţilor.

Cine transmite la TV partida Rapid – CFR Cluj

Partida Rapid – CFR Cluj se joacă duminică, 30 octombrie, de la ora 21:00, în Bucureşti, pe stadionul Valentin Stănescu din cartierul Giuleşti, fiind jocul cap de afiş al etapei a 16-a din SuperLiga. Va fi transmis la TV pe posturile Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1, dar îl mai puteţi viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Bucureşti continuă vremea superbă, cu cerul senin sau variabil mai spre după-amiază, dar fără pericol de ploaie. Se va ajunge în jur de ora 15-16:00, la  o maximă a zilei în valoare de 20 de grade. La ora când va avea loc partida nu vor mai fi însă mai mult de 13 grade. Jocul a fost încredinţat arbitrului piteştean Cătălin Popa.

Ce jucători lipsesc din întâlnirea Rapid – CFR Cluj

Antrenorul Rapidului, Adrian Mutu, are o singură problemă de lot, ce e drept pe termen lung, minim patru luni dacă nu şi mai bine, accidentarea celui mai tehnic jucător din lot, francezul Papeau, victima unei intrări criminale a bulgarului Ivanov de la Botoşani, care joacă în continuare bine mersi, fără a fi fost suspendat şi el pe termen lung, cum ar fi fost echitabil.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu s-a trezit că a rămas în noaptea de sâmbătă spre duminică fără căpitanul echipei, portughezul naturalizat Mario Camora, transportat urgent cu elicopterul la Cluj pentru a fi operat de apendicită şi care va lipsi o lună, deci practic va reveni după Campionatul Mondial.

Cote la pariuri la jocul Rapid – CFR Cluj

Şi casele de pariuri consideră că acest meci este unul extrem de echilibrat, iar cotele acordate sunt în consecinţă, adică 2,45 pentru succesul giuleştenilor şi 2,75 pentru cel al oaspeţilor, egalul având o valoare mai scăzută, semn că este foarte posibil, adică 3,00. Şansă dublă 1X are cotă de 1,45, şansă dublă X2 cotă 1,60. Gol marcat Rapid cotă 1,40, gol marcat CFR Cluj 1,50.

ADVERTISEMENT

Istoricul partidelor directe de la Bucureşti nu sună foarte bine pentru ardeleni. Rapid a înregistrat şapte victorii din 2002 încoace, a făcut două egaluri şi a pierdut numai de două ori, ultima dată cu un sever 1-4 în anul 2009. La acest capitol giuleştenii par a sta bine şi să nu uităm că joi, 3 noiembrie, CFR va juca acasă cu Ballkani un meci pe care trebuie să îl câştige în ultima etapă a grupei de Conference League, pentru a se califica în 16-imile competiţiei.

 

ADVERTISEMENT