Sport

Rapid – CFR Cluj 2-0. “Giuleștenii” întrerup seria negativă chiar în fața campioanei. Adrian Bălan a dat o “dublă”. Video

FANATIK.RO vă oferă detalii despre meciul Rapid - CFR Cluj 2-0, disputat la Mioveni.
17.10.2021 | 21:59
Rapid  CFR Cluj 20 Giulestenii intrerup seria negativa chiar in fata campioanei Adrian Balan a dat o dubla Video
ADVERTISEMENT
17-10-2021
16:26

Liga 1, etapa 12: Rapid – CFR Cluj 2-0

FINAL: Rapid – CFR Cluj 2-0 (A. Bălan 27, 55)

Rapid întrerupe seria negativă și revine pe loc de play-off după victoria împotriva campioanei CFR Cluj, scor 2-0. Formația pregătită de Mihai Iosif urcă pe locul 5. Campioana va fi pe primul loc și după această etapă, dar suferă a doua înfrângere de la revenirea lui Dan Petrescu. FCSB și Voluntari s-au apropiat la șase puncte, Botoșani poate să vină la 5 dacă bate luni.

Rapid urcă pe locul 5 după victoria cu CFR Cluj. Campioana rămâne prima, dar campionatul se strânge. Sursă foto: Captură Flashscore.ro

Min. 55: GOOOOL Rapid. Adrian Bălan reușește dubla profitând de marcajul larg al lui Burcă.

Min. 27: GOOL Rapid. Adrian Bălan deschide scorul, după o pasă excelentă primită de la Albu.

Min. 12: Rapid are primele ocazii ale partidei. Stahl a fost aproape de gol, iar gazdele domină jocul.

Cele mai importante faze din Rapid – CFR Cluj. Video

Rapid: Moldovan – Săpunaru, Dandea, Grigore, Junior Morais – Creplja, Albu – Sefer, Stahl, Hlistei – Bălan. Rezerve: Drăghia, Ilie, Marzouk, Ioniță, Demci, Barbu, Florică, Nastos, Costin. Antrenor: Adrian Matei

CFR Cluj: Hindrich – Manea, Burcă, Cestor, Camora – Deac, Boateng, Păun – Chipciu, Alibec, Omrani. Rezerve: Bălgrădean, Ștefan, Graovac, Bordeianu, Sigurjonsson, Culio, Gîdea, Costache, Debeljuh. Antrenor: Dan Petrescu

Meciul Rapid – CFR Cluj are loc duminică, 17 octombrie, cu începere de la ora 20:30, în cadrul etapei a 12-a din Liga 1. Va fi o partidă foarte grea pentru giuleşteni, care întâlnesc liderul şi vin după o serie de rezultate negative. Pentru CFR este testul dinaintea meciului de joia viitoaree, cu AZ Alkmaar, din grupa de Conference League.

Unde se joacă meciul Rapid – CFR Cluj

Confruntarea Rapid – CFR Cluj se dispută în etapa a 12-a din Liga 1 pe stadionul din Mioveni, pentru că locul obişnuit unde evoluau giuleştenii la meciurile de acasă, până la darea în folosinţă a noului stadion Rapid, Arena Naţională, a fost ocupată cu alte evenimente.

ADVERTISEMENT

Este clar că vor fi foarte puţini spectatori la acest meci considerat vedeta rundei, pentru că orcium fanii CFR-ului nu prea obişnuiesc să îşi însoţească echipa în deplasări iar cei ai Rapidului pot avea acces pe stadion doar prezentând certificatul verde de vaccinare. Nu se mai admit doar testele negative, nici PCR de 72 de ore nici antigene, de 24 de ore. Numai că nemulţumiţi de noile restricţii, suporterii Rapidului ameninţă că nu vor merge la Mioveni!

Cine transmite la TV partida Rapid – CFR Cluj

Partida Rapid – CFR Cluj se joacă duminică, 17 octombrie, de la ora 20:30, pe stadionul din Mioveni, în etapa a 12-a din Liga 1 şi este transmisă în direct pe micile ecrane de canalele Digi Sport 1, Telekom Sport 1 şi Look Plus. O mai puteţi urmări şi intrând pe site-ul FANATIK.RO în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Mioveni este o vreme închisă, dar în sfârşit s-au oprit precipitaţiile şi nici nu se anunţă cantităţi semnificative pentru ziua de duminică. Dacă va mai ploua, va ploua slab şi pentru scurtă vreme. Temperatura va fi la ora jocului undeva la maxim 10 grade. Cel mai bun arbitru român, Ovidiu Haţegan, este cel care va conduce acest meci.

Ce jucători lipsesc din întâlnirea Rapid – CFR Cluj

După multă vreme antrenorul Mihai Iosif are din nou la dispoziţie componenţa ideală a liniei de fund, cu Bellu-Iordache pe dreapta şi Junior Morais pe stânga, Săpunaru şi Dragoş Grigore în zonă centrală, terminând cu accidentările şi suspendările. Rapid are doar doi absenţi, dar nici unul nu este jucător de bază: Goge şi Alami.

ADVERTISEMENT

Şi la CFR Cluj lucrurile stau bine în privinţa problemelor de lot. Singurul care nu apare pe foaia de joc din motive medicale este Costache, dar Dan Petrescu a recuperat cele trei guri de foc, Debeljuh, Omrani şi Alibec. Nu se regăseşte nici islandezul Sigurjonsson, care probabil că este menajat pentru meciul cu Alkmaar. Din păcate, marea lovitură, transferul lui Facundo Ferreyra, atacantul de la Şahtior Doneţk, a căzut.

Rapid, mers de personal

Revenită după şase ani în eşalonul de elită Rapid a început ca un accelerat şi a avut în primele cinci etape un parcurs absolut fantastic, fiind chiar şi pe primul loc. Însă totul s-a dovedit a fi un foc de paie, pentru că de cinci meciuri giuleştenii au mai strâns doar două puncte şi sunt mari şanse ca această criză să continue şi după meciul cu CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj a trecut prin emoţii în ultimele zile, deoarece risca serios depunctarea în clasament, ca urmare a faptului că nu a achitat suma de 250.000 de euro la Botoşani pentru transferul lui Ulrich Meleke, fundaşul central împrumutat la Voluntari şi care joacă acolo meci de meci. În cele din urmă clujenii au plătit o parte di sumă şi au convenit la o eşalonare a restului de bani.

Cote la întâlnirea Rapid – CFR Cluj

Cum era de aşteptat CFR Cluj este favorita caselor de pariuri la acest meci, având o cotă foarte bună pentru victorie: 1,90. Rapid a primit cotă de 4,60, dar un gol marcat de oamenii lui Mihai Iosif ajunge la cota de 1,60. Pentru opţiunea total goluri minim două în meci avem o cotă de 1,40.

Cele două echipe nu s-au mai întâlnit din 2015, atunci când a fost 0-0 pe stadionul Giuleşti. Ultimul succes al Rapidului datează din anul 2012. Rapid a stat ultimele şase sezoane în ligile inferioare, mergând de la divizia a patra, cea a municipiului Bucureşti, până la revenirea în prima ligă.

 

 

 

 

 

ADVERTISEMENT