Sport

Rapid, comunicat oficial după incidentele de la meciul cu FC U Craiova 1948: „Siguranța este pe primul loc”

Rapid a emis un comunicat oficial după incidentele de la finalul meciului cu FC U Craiova 1948 în care a fost implicat Cristi Săpunaru.
11.09.2022 | 16:56
Rapid comunicat oficial dupa incidentele de la meciul cu FC U Craiova 1948 Siguranta este pe primul loc
Rapid se află pe primul loc în SuperLiga. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Pumni și picioare la vestiare după FC U Craiova 1948 – Rapid 1-0, iar echipa lui Adrian Mutu riscă să piardă primul loc în SuperLiga. În urma incidentelor „giuleștenii” au emis un comunicat oficial.

Rapid, comunicat oficial după scandalul de la Târgu-Jiu: „Deficiențe grave de organizare din partea clubului gazdă”

Rapid a postat un amplu comunicat pe pagina oficială de Facebook după incidentele în care a fost implicat Cristi Săpunaru la finalul meciului cu FC U Craiova 1948: „SIGURANȚA ESTE PE PRIMUL LOC! Clubul FC Rapid a primit cu îngrijorare vestea despre incidentele petrecute imediat după terminarea partidei de la Târgu Jiu, în zona tunelului de acces spre vestiarele echipelor”.

ADVERTISEMENT

Cristi Săpunaru ar putea primi o suspendare record după ce a intrat într-un conflict cu unul dintre bodyguarzii lui Adrian Mititelu, însă rapidiștii acuză că acea persoană nu avea ce să caute în zona vestiarelor:

„Faptul că o persoană străină, care nu avea niciun drept să se afle în acea zonă a stadionului, a putut nu doar să se apropie de jucătorii noștri, dar a și iscat un conflict fizic cu aceștia, denotă deficiențe grave de organizare din partea clubului gazdă”.

ADVERTISEMENT

Rapid, comunicat acid după meciul cu FC U Craiova 1948: „Imaginile apărute în mass-media aduc mai mult cu o nuntă sau un botez”

Rapid condamnă dur faptul că persoane neautorizate au ajuns în zona vestiarelor după meci, ceea ce e împotriva regulamentului: „Potrivit Art. 59 alin. 5 din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice (ROAF), accesul în zona vestiarelor este limitat exclusiv arbitrilor, observatorilor, persoanelor înscrise în raportul de arbitraj (jucători, antrenori, etc.) și agenților de pază.

Prin urmare, deși numărul persoanelor care ar fi trebuit să se afle în acea zonă este unul limitat, imaginile apărute în mass-media aduc mai mult cu o nuntă sau un botez. Tot din aceste imagini, se poate observa că persoana care l-a agresat pe căpitanul echipei, Cristian Săpunaru nu poartă niciun ecuson ori alte însemne ale clubului organizator”.

ADVERTISEMENT

Clubul face front comun cu Cristi Săpunaru, pe care îl consideră doar o victimă: „Astfel, este firesc ca liderul și căpitanul echipei să încerce să își apere colegii de astfel de agresiuni, venite din partea unor persoane cu intenții necunoscute și imprevizibile”.

Rapid cere sancțiuni pentru FC U Craiova 1948: „Așteptăm să fie impuse în scurt timp”

Ba mai mult, conducerea clubului Rapid cere oficial ca FC U Craiova 1948 să fie judecată la comisii în urma incidentelor provocate: „Indiferent de miza din teren, siguranța jucătorilor și a staff-ului în interiorul stadionului trebuie să rămână, exact cum o impun și regulamentele din domeniu, obligația clubului gazdă.

ADVERTISEMENT

Regulamentele impun sancțiuni pentru neîndeplinirea acestei obligații, astfel încât ne așteptăm ca aceste sancțiuni să fie impuse în scurt timp.

În același timp, dorim să ne asigurăm toți adversarii că, în Giulești, siguranța acestora va fi întotdeauna la fel de importantă ca siguranța jucătorilor noștri”.

ADVERTISEMENT
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după...
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Rusia, după victoria tricolorilor cu Ucraina: România nu a fost niciodată considerată nici...
Rusia, după victoria tricolorilor cu Ucraina: România nu a fost niciodată considerată nici măcar o echipă puternică
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist care a câștigat bani mulți de la Benfica, PSG sau FC Porto
Tinerii care au învins primari aflaţi în funcţie de zeci de ani. La...
Tinerii care au învins primari aflaţi în funcţie de zeci de ani. La 26 de ani, Andrei Obreja a studiat în Anglia şi va conduce o comună din Timiş
Românul ăsta mare şi prost Ce a putut spune acum despre Ilie Năstase...
Românul ăsta mare şi prost Ce a putut spune acum despre Ilie Năstase multimilionarul celebru care l-a jignit incalificabil!
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
E OBLIGATORIU pentru TOȚI românii de la 1 IANUARIE 2025. ANUNȚUL ministrului Marcel...
E OBLIGATORIU pentru TOȚI românii de la 1 IANUARIE 2025. ANUNȚUL ministrului Marcel Boloș
S-a dat ALERTA! Cântăreț român, în stare CRITICĂ! A căzut de la 10...
S-a dat ALERTA! Cântăreț român, în stare CRITICĂ! A căzut de la 10 metri înălțime
Toți românii care plătesc facturi au o nouă obligație. S-au făcut mari modificări
Toți românii care plătesc facturi au o nouă obligație. S-au făcut mari modificări
Imagini INCENDIARE! Laura Cosoi și Jorge, surprinși în timp ce se sărutau în...
Imagini INCENDIARE! Laura Cosoi și Jorge, surprinși în timp ce se sărutau în fața tuturor - FOTO
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Surpriză de proporții pentru Irinel Columbeanu! A venit Ramona de la Dubai în...
Surpriză de proporții pentru Irinel Columbeanu! A venit Ramona de la Dubai în locul lui Moni! Cum au reacționat Iri și Irinuca? FOTO