Sport

Rapid – CSM Bucureşti, primul episod al sezonului! „Tigroaicele” au cucerit dramatic Supercupa României. Accidentare horror pe final de meci. Update

Rapid şi CSM Bucureşti deschid sezonul feminin de handbal. Cele două formaţii au dus în sezonul precedent lupta la titlu până în ultima etapă, giuleştencele având câştig de cauză.
23.08.2022 | 12:19
Rapid  CSM Bucuresti primul episod al sezonului Tigroaicele au cucerit dramatic Supercupa Romaniei Accidentare horror pe final de meci Update
CSM București a câștigat Supercupa României la handbal feminin. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
23-08-2022
19:39

CSM București a învins-o pe Rapid în Supercupa României

CSM București a câștigat Supercupa României la handbal feminin. Deținătoarea Cupei și vicecampioana României a învins-o pe campioana Rapid București.

„Tigroaicele” s-au impus cu scorul de 28-26, deși la pauză au fost conduse cu 13-16. La meci au asistat peste 3.000 de spectatori. Cele două echipe se vor duela şi peste câteva zile, duminică, 28 august, în prima etapă a Ligii Florilor.

CSM Bucureşti a mai câştigat Supercupa României de trei ori, în 2016, 2017 şi 2019, iar în ultimii doi ani a fost finalistă. Rapid Bucureşti nu a câştigat trofeul niciodată.

Ivana Kapitanovic, accidentare gravă în timpul meciului

În minutul 59 al meciului Rapid – CSM Bucureşti, Ivana Kapitanovic, portăriţa echipei giuleştene, s-a ciocnit violent cu Malin Aune. Handbalista campioanei României a fost lovită cu genunchiul în ceafă şi nu s-a mai putut ridica de pe parchet.

Echipa medicală a intrat imediat în sală şi Ivana Kapitanovic a primit îngrijiri medicale timp de şapte minute. Medicii i-au aplicat un guler cervical şi a fost scoasă pe targă de pe teren. Ambulanţa a transportat-o la spital pentru mai multe investigaţii.

Noul sezon de handbal a fost deschis cu Supercupa României la masculin, Dinamo Bucureşti reuşind să se impună în faţa celor de la Steaua cu 32-24. Marţi, de la ora 20:30, Rapid şi CSM Bucureşti îşi vor disputa primul trofeu al sezonului.

Rapid – CSM Bucureşti, primul episod al sezonului! Rivalele îşi dispută Supercupa

Disputa se anunţă una foarte echilibrată între cele două reprezentante ale României în Liga Campionilor, la feminin. Rapid şi CSM Bucureşti sunt şi principalele candidate la titlu în Liga Florilor, mai ales că în sezonul trecut lupta a fost tranşată în ultima etapă.

ADVERTISEMENT

Cele două formaţii au fost foarte active şi pe piaţa transferurilor, bifând câteva achiziţii de marcă în vederea noului sezon.

Transferurile Rapidului: 

  • Ivana Kapitanovic
  • Orlane Kanor
  • Irene Espinola Perez
  • Alexandra Lacrabere
  • Lorena Ostase
  • Jennifer Gutierrez
  • Isabel Guialo
ADVERTISEMENT

Transferurile celor de la CSM Bucureşti: 

  • Laura Glauser
  • Grace Zaadi
  • Kalidiatou Niakate
  • Marina Soudakova
  • Evelina Eriksson
  • Crina Pintea

Rapid are planuri mari: “Vrem să câştigăm cele trei trofee interne în acest an. Supercupa este foarte importantă pentru noi, fetele sunt pregătite”

Rapid are planuri mari pentru următorul sezon. Bogdan Vasiliu, noul director al clubului din Giuleşti, a vorbit pentru FANATIK despre obiectivele Rapidului în următoarea stagiune, spunând că trofeele interne sunt prioritare:

“Vrem să câştigăm cele trei trofee interne în acest an. Supercupa este foarte importantă pentru noi, fetele sunt pregătite, o să vedem în acest joc la ce nivel suntem. În Europa, vrem să ajungem cât de departe se poate.

ADVERTISEMENT

Suntem mulţumiţi de transferurile pe care le-am făcut. CSM Bucureşti nu ştiu la ce nivel e, sincer, nu mă preocupă alte echipe. Sper să avem un sezon bun în care să ne îndeplinim obiectivele.

“Ţinta este să ne luptăm la câştigarea Ligii Campionilor în doi-trei ani”

Referitor la meciurile de Champions League, din păcate nu putem evolua în sala noastră. Nu spun că este un dezavantaj sau un avantaj că jucăm la Polivalentă, dar asta este situaţia. Ţinta este să ne luptăm la câştigarea Ligii Campionilor în doi-trei ani”, a spus Vasiliu pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Liga Florilor începe pe data de 28 august, în timp ce Liga Campionilor va începe pe data de 10 septembrie. Atât Rapid, cât şi CSM Bucureşti vor disputa meciurile de pe teren propriu în Sala Polivalentă.

  • 19 ani au trecut de la ultimul titlu câştigat de Rapid
  • 2016 este anul în care CSM Bucureşti a câştigat EHF Champions League
ADVERTISEMENT