Fotbal intern

Rapid, de neoprit în Liga 3. Veteranul Matulevicius a adus victoria giuleştenilor

22.09.2018 | 10:22
Rapid de neoprit in Liga 3 Veteranul Matulevicius a adus victoria giulestenilor

Rapid are un debut de sezon foarte bun în Liga 3. Formaţia din Giuleşti a obţinut a patra victorie în cinci etape, scor 1-0 în faţa celor de la Sportul Chiscani. Golul victoriei a fost marcat de Matulevicius.

Chiar dacă au întâlnit o echipă dintr-o localitate de numai 5.000 de locuitori, Rapidul a avut de furcă pe teren propriu în faţa formaţiei Sportul Chiscani. Partida disputată în faţa a 3.000 de fani în Giuleşti a demarat cu Rapidul în atac, care a desfăcut însă cu greu apărarea brăilenilor. Lucian Goge a prevestit golul în minutul 34, cu o transversală de efect, înainte de reuşita veteranului lituanian Deivydas Matulevicius. Atacantul baltic a păcălit pasul la offside al echipei, după o pasă foarte bună a lui Dovleac. Oaspeţii au avut şi ei mai multe ratări, dar portarul Drăghia a apărat excelent. În a doua repriză, rapidiştii au mai avut încă o bară, dar în cele din urmă scorul a rămas 1-0 pentru formaţia din Giuleşti.

Rapid, victorie adusă de golul lui Matulevicius

Victoria cu Sportul Chiscani a fost precedată de un omagiu adus uneia dintre legendele Rapidului, Rică Răducană. Acesta a primit o diplomă din partea clubului giuleştean.

Rică Răducanu a dat lovitura de start la Rapid – Sportul Chiscani

Veteranul Ionuţ Voicu s-a aşteptat la o partidă dificilă: „Ne aşteptăm fiecare meci să îl jucăm pe viaţă şi pe moarte, pentru că adversarii noştri atunci când joacă cu Rapidul se motivează mult mai bine şi noi poate când eram la alte echipe ne motivam mai bine cu echipele mari. Suntem determinaţi şi sunt sigur că dacă o să avem aceeaşi dăruire că astăzi o să câştigăm. Chiar dacă mai greu, sunt 3 puncte”, a spus Voicu la Telekom Sport.

„O să vină momente când o să şi pierdem şi atunci trebuie să ştim să gestionăm fiecare fază în parte. Nu putem să câştigăm toate meciurile, chiar dacă ne-am dori acest lucru, dar o să fie şi momentele astea şi atunci ar trebui ca toţi să ştim să gestionam anumite faze din joc”, a spus şi antrenorul rapidist Constantin Schumacher.

Astfel, după victoria adusă de golul lui Matulevicius, Rapid rămâne în fruntea clasamentului, cu 13 puncte, trei mai multe decât CS Afumați și Unirea Slobozia, echipe ce vor juca sâmbătă, ambele pe teren propriu, cu CS Medgidia, respectiv Delta Tulcea.

Rapid va întâlni Turris-Oltul Turnu Măgurele, joi, 27 septembrie, de la ora 15.45, în 16-imile Cupei României.