Sport

Rapid – Dinamo 3-1. Dusan Uhrin, debut cu înfrângere în noul mandat la “roș-albi”. Mutu se impune în derby. Video

FANATIK vă prezintă informaţii despre meciul Rapid - Dinamo, care are loc duminică, 13 martie, de la ora 20:30, în prima etapă din play-out-ul Casei Pariurilor Liga 1.
13.03.2022 | 19:02
Rapid  Dinamo 31 Dusan Uhrin debut cu infrangere in noul mandat la rosalbi Mutu se impune in derby Video
Giuleștenii se impun în derby-ul primei etape din play-out. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
13-03-2022
17:02

Rapid - Dinamo 3-1 (Ioniță 3, Kait 8, Bălan 30 / Morar 11)

Rapid a învins-o fără probleme pe Dinamo, scor 3-1, în derby-ul primei etape din play-out. Golurile echipei lui Adrian Mutu – ajuns astfel la cea de-a doua victorie consecutivă – au fost marcate de Ioniță (3), Kait (8) și Bălan (30), în timp ce pentru „câini” a punctat Morar (11).

Min. 90+3: Final de meci.

Min. 88: O nouă schimbare la Rapid. Marzouk intră în locul lui Ilie.

Min. 86: Ocazie Rapid. Sefer ia o acțiune pe cont propriu, pătrunde în careu și șutează năprasnic, la colțul scurt, dar Figueiredo reușește să respingă.

Min. 82: Schimbare la Dinamo. Mihaiu intră în locul lui Morar.

Min. 79: Servit excelent de Ilie, Carnat scapă singur spre poartă, dar nu-l poate învinge pe Figueiredo.

Min. 71: Dublă schimbare la Rapid. Carnat intră în locul lui Bălan, iar Sefer intră în locul lui Ioniță.

Min. 60: Oaspeții continuă să preseze. Torje centrează din corner pentru Aloe, care trimite cu capul spre poartă, dar lovitura de cap a acestuia nu-i pune probleme goalkeeperului rapidist.   

Min. 50: Ocazie uriașă pentru Dinamo. Torje îl lansează în adâncime pe Morar, dar Moldovan iese la timp din poartă și îndepărtează pericolul. 

Min. 46: Schimbare la Dinamo. Atacantul nigerian intră în locul lui Carp.

Christian Irobiso a ieșit la încălzire. Dusan Uhrin îl va introduce în mitanul secund.

Min. 45: Pauză pe stadionul din Mioveni.

Min. 39: Mutu le cere elevilor săi să continue atacurile, iar aceștia se conformează. Ilie sprintează în banda stângă, pătrunde în careu, îi păcălește pe fundașii adverși, dar șutul este respins fără probleme de Figueiredo.

Min. 34: Ocazie Dinamo. Aloe reia cu capul o minge centrată din lovitură liberă de Torje, dar nu nimerește ținta.

Min. 30: Goool Rapid! Adrian Bălan șutează cu efect, din lovitură liberă, mingea îl păcălește pe Figueiredo și intră în poartă.

Min. 29: Aloe vede cartonașul galben pentru un fault asupra lui Ioniță.

Min. 11: Goool Dinamo! Torje execută rapid o lovitură liberă până la Morar, care profită de o neatenție în defensiva Rapidului, scapă singur cu Moldovan și reduce din diferență.

Min. 8: Goool Rapid! Ioniță centrează din corner pentru Bălan, acesta deviază cu capul până la Kait, care înscrie din câțiva metri.

Min. 3: Goool Rapid! Ioniță profită de neatenția lui Torje, ia acțiunea pe cont propriu și îl învinge pe Figueiredo cu o execuție sigură.

Min. 1: Începe partida.

Vezi aici cele mai importante faze

Rapid: Moldovan – Belu, Săpunaru, D. Grigore, Morais – Kait, Albu – Ioniță, Moise, Ilie – Bălan. Rezerve: Drăghia, Acuna, Dandea, Goge, Stahl, Carnat, Pănoiu, Sefer, Marzouk. Antrenor: Adrian Mutu.

Dinamo: Figueiredo – Radu, Aloe, Ehmann, Moura – Carp – Grădinaru, Pierret, Rodriguez, Torje – Morar. Rezerve: Eșanu, Irobiso, R. Grigore, Giafer, Buleică, Mustafa, Borcea, Mihaiu, Măgureanu. Antrenor: Dusan Uhrin.

Meciul Rapid – Dinamo are loc duminică, 13 martie, cu începere de la ora 20:30, în cadrul primei etape din play-out-ul Casei Pariurilor Liga 1. Rapid a fost o bună parte a sezonului regulat pe loc de play-off, dar a doua parte a campionatului a fost mult mai slabă şi în final a ratat accesul în primele şase poziţii. Dinamo ocupă locul 14, cu şanse foarte mici de a evita barajul de supravieţuire la final de play-out.

Unde se joacă meciul Rapid – Dinamo

Întâlnirea Rapid – Dinamo are loc duminică, 13 martie, de la ora 20:30, pe Stadionul Orăşenesc din Mioveni, a doua locaţie aleadă de giuleşteni pentru partidele de acasă, după Arena Naţională, până la inaugurarea noului stadion Giuleşti. Acest derby de tradiţie al fotbalului românesc nu s-a putut juca pe Arena Naţională deoarece sâmbătă, 12 martie, aici s-a desfăşurat un mare spectacol caritabil pentru ajutorarea populaţiei ucrainene.

ADVERTISEMENT

Este puţin ciudat ca un meci foarte mediatizat, cu afluenţă de public de fiecare dată, să se joace pe un stadion cu o capacitate redusă, dar altă variantă nu exista. Şi cum măsurile sanitare au fost înlăturate şi oricine poate intra liber la meci este de aşteptat să vedem tribune pline la Mioveni, un fapt foarte rar.

Cine transmite la TV derbyul Rapid – Dinamo

Partida Rapid – Dinamose joacă duminică, 13 martie, de la ora 20:30, pe Stadionul Orăşenesc din Mioveni, în prima etapă din play-off-ul Casei Pariurilor Liga 1 şi este transmisă în direct pe micile ecrane pe canalele Digi Sport 1, Telekom Sport 1 şi Look Plus. O mai puteţi viziona şi intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Mioveni duminică, 13 martie, a fost o vreme mohorâtă, dar cu temperatură maximă în jur de 7 grade. Vântul rece a amplificat o vreme nu tocmai prielnică fotbalului. La ora partidei sunt estimate în jur de maxim 2 grade. Partida de la Mioveni va fi condusă de arbitrul Sebastian Colţescu.

Ce jucători lipsesc din confruntarea Rapid – Dinamo

Nu este un derby lipsit de probleme, mult mai puţine pentru antrenorul Adrian Mutu dar, cu siguranţă, o grămadă pentru noul tehnician al câinilor, cehul Duşan Uhrin Junior. Pentru că la Rapid există un singur jucător care nu poatr rvolua în acest meci, fundaşul dreapta Onea, care va fi înlocuit cu Bellu-Iordache.

ADVERTISEMENT

La Dinamo este mai greu să numeri jucătorii valizidecât pe cei care nu pot fi prezenţi la derby. Steliano Filip (suspendat), Figueiredo (incert), Patriche, Ricardo Grigore, Matei, Jovanovic, Mihaiu, Azankpo, Ivanov, Ivanovski şi Răuță (accidentați), Kainourgios (în afara lotului) alcătuiesc  imensă de 12 jucători la care ar trebui adăugat şi portarul francez Chasneau, neconvocat.

Uhrin e la a treia misiune în alb-roşu

Rapid şi+a schimbat antrenorul imediat după eşecul din meciul de la Craiova, cu FC U 1948. Mihai Iosif a fost înlocuit cu Adrian Mutu, care a debutat cu victorie în faţa Academicii Clinceni tot la Mioveni, dar jocul nu a fost unul deosebit. Acum vine derbyul cu Dinamo, echipa de la care Briliantul a plecat la 19 ani în Italia, la Inter.

ADVERTISEMENT

Cehul Duşan Uhrin a acceptat să revină pentru a treia oară pe banca lui Dinamo şi din nou o face într-un moment delicat, după cum a recunoscut-o chiar el. Uhrin este totuşi încrezător că echipa va reuşi în curând să se echilibreze din toate punctele de vedere şi să înceapă săî aibă constanţă în rezultate.

Cote la pariuri pentru jocul Rapid – Dinamo

Deşi cele două echipe sunt separate de un număr destul de mare de puncte cotele la pariuri ar fi destul de echilibrate. Rapid are cote variind înntre 1,85-1,95 la victorie, în funcţie de agenţie, în timp ce giuletenii au cote variind între 4,60-4,70. Şansă dublă X2 are cotă de 1,80 iar un gol înscris de câini are cotă de 1,70.

Interesant este căp ambele partide din timpul sezonului regulat aal acestei ediţii s-au încheiat fără victoria vreuneia dintre cele două echipe şi cu acelaşi scor, 1-1. Deşi Dinamo a cam fost carne de tun pentru multe echipe giuleştenii au întâmpinat mari probleme, în tur egalând în prelungirile timpului regulamentar printr-un eurogol al lui Carnat.

ADVERTISEMENT