Fotbal intern

Rapid e în doliu. S-a dus „locomotiva” celor mai mari succese din Giulești

05.07.2018 | 14:25
Rapid e in doliu Sa dus locomotiva celor mai mari succese din Giulesti

Rapid e în doliu. A murit omul care a adus cele mai mari succese în Giulești: Mihai Zaharia, fostul președinte al Clubului Sportiv Rapid. A plecat dintre noi la vârsta de 75 de ani.

Fost atlet de performanță, campion naţional, în aer liber, la săritura în lungime în 1971, cu 7,79 metri, și primul săritor din România cu o performanţă de peste 8 metri (8,01 metri la Kosice, pe 9 septembrie 1969), Mihai Zaharia a condus Clubul Sportiv Rapid 21 de ani, între 1990 și 2011, perioadă în care a reușit să creeze condițiile necesare pentru cele mai importante rezultate din istoria clubului giuleștean. Rapid a cucerit sub conducerea sa 10 titluri naționale la volei feminin, 4 la polo, titlul de campioană, Cupa României și City Cup la handbal feminin.

Rapid e în doliu. S-a dus „locomotiva” celor mai mari succese din Giulești

Mihai Zaharia a fost antrenorul lui Vali Ionescu Caciureac, actualul președinte al clubului, deșinătoarea mai multor recorduri mondiale și vicecampioană olimpică la săritură în lungime la Olimpiada de la Los Angeles din 1984. Mihai Zaharia a fost cel care a adus la Rapid nume importante din atletismul românesc, ca Gabriela Szabo, Violeta Beclea, Anuța Cătună sau Marian Oprea.

Rapid e în doliu: Mihai Zaharia, fostul președinte timp de 21 de ani, a murit la vârsta de 75 de ani
Rapid e în doliu: Mihai Zaharia, fostul președinte timp de 21 de ani, a murit la vârsta de 75 de ani

„Este persoana care m-a format ca om, o să-i port tot timpul respectul cuvenit. Dumnezeu să-l odihnească în pace” – Vali Ionescu Caciureac.

„În 1995, el a fost cel care m-a adus la Rapid, a fost omul care s-a zbătut pentru toate problemele Rapidului. Rapidul i-a fost casă și familie” – Vasile Mărgulescu, antrenor de handbal.

16 selecţii în echipa naţională a avut Mihai Zaharia (1 la Campionatele Europene în aer liber, 1 la Campionatele europene de sală, 1 la Cupa Europei în aer liber, 5 la Jocurile Balcanice în aer liber, 8 la concursuri interţări în aer liber)

2 medalii a cucerit Mihai Zaharia la Jocurile Balcanice: argint (1970, cu 7,61 m) și bronz (1971, cu 7,59 m) la săritura în lungime

Tags: