Fotbal intern

Rapid află SENTINŢA LUNI! “Se prevede FALIMENTUL!”

UPDATE 14:09 / Sentinţa în cazul planului de reorganizare al Rapidului a rămas în pronunţare, anunţă Sport.ro. Tribunalul Bucureşti va lua o decizie pînă luni, 31 martie....
28.03.2014 | 12:02
Rapid afla SENTINTA LUNI Se prevede FALIMENTUL

UPDATE 14:09 / Sentinţa în cazul planului de reorganizare al Rapidului a rămas în pronunţare, anunţă Sport.ro. Tribunalul Bucureşti va lua o decizie pînă luni, 31 martie.

UPDATE 13:18 / Avocatul fostului fundaş al Rapidului, Glauber Leandro, a făcut contestaţie împotriva procedurii de reorganizare a clubului. În aceeaşi situaţie mai sînt Milos Pavlovic şi Nemanja Milisavljevic, însă aceştia nu au recurs încă la această metodă.

––––––––––––––––––––––-

Rapid îşi va afla astăzi viitorul, Tribunalul Bucureşti urmînd să decidă dacă aprobă sau nu planul de reorganizare al clubului. Dacă acesta va fi respins, giuleştenii vor intra în faliment şi vor fi retrogradaţi direct în Liga a 4-a.

Clubul din Grant va cunoaşte, astăzi, ultimul episod din coma profundă în care se află de la introducerea în insolvenţă de către fostul patron, George Copos. Oficialii alb-vişinii speră ca planul de reorganizare propus propus de administratorul judiciar, Cristina Andronache şi cel special, Adrian Zamfir, să fie aprobat. De precizat că, la începutul lunii martie, Tribunalul Bucureşti a respins luni contestaţiile depuse de foştii jucători ai Rapidului, Ovidiu Burcă, Marius Bilaşco, Paul Codrea, Dani Coman, Ionuţ Stancu şi Călin Albuţ, împotriva procedurii de reorganizare a clubului. De asemenea, în cadrul aceluiaşi proces, judecătorii au respins şi contestaţiile depuse de firmele controlate de Fathi Taher şi Roberto Verdeş. În aceste condiţii, conducătorii giuleşteni sînt optimişti că planul de reorganuzare va fi aprobat şi Rapid va primi licenţa pentru sezonul 2014/2015 al Ligii 1.

Rapid avea nevoie urgent de 500.000 de euro

Pentru ca planul de reorganizare să fie aprobat, avocaţii clubului din Grant trebuie să facă dovada că în conturile clubului există suma de 500.000 de euro, bani necesari pentru plata salariilor către angajaţii clubului. Pe parcursul acestei săptămîni, Viorel Moldovan a încercat să rezolve această problemă, a negociat preluarea clubului, s-a angajat să vireze în conturi suma respectivă, însă avocaţii l-au sfătuit, după ce au văzut actele, să se retragă de la masa tratativelor. “Dacă Zamfir dovedea că este un om de afaceri cu stabilitate financiară, Moldovan poate ajuta clubul să se salveze, însă este o sumă prea mare pentru a fi oferită unui om care nu poate să plătească nişte salarii”, au confirmat ipoteza oameni apropiaţi conducerii rapidiste.

Joi, la prînz, clubul era în faliment!

FANATIK.RO v-a ţinut la curent, pe parcursul zilei de joi, cu ultimele informaţii din curtea Rapidului. În jurul orei 14:00, situaţia era tragică, iar giuleştenii se aflau în faliment! Neplătiţi de cel puţin patru luni, în situaţia unora salariile restante ajungînd la opt luni (!!!!), jucătorii feroviari nu au fost de acord cu termenii propuşi de Adrian Zamfir pentru a semna actele conform cărora ar fi cu salariile la zi. Dacă situaţia de la prînz s-a menţinut, iar acţionarul Rapidului nu a reuşit să stingă conflictele cu jucătorii şi angajaţii, planul nu va fi aprobat! “Rapid este în faliment! Sînt mulţi jucători şi angajaţi care nu vor să-şi pună semnăturile pe hîrtii conform cărora sînt plătiţi la zi. Vineri adevărul o să iasă la iveală. Este nevoie doar ca un fotbalist să nu dorească semnarea actului, nu este necesar să se formeze majoritatea pentru a intra faliment. Din păcate, sînt şanse mari să ne ducem în Liga a IV-a. Nu doreşte nimeni să ne preia, nu vrea nimeni să bage bani, nu există nici o soluţie în momentul de faţă”, au dezvăluit mai mulţi fotbalişti din Grant.

Andronache vine să vorbească cu Moldovan & co.

Chiar dacă iniţial trebuiau să aibă liber trei zile, de vineri pînă duminică, jucătorii Rapidului au fost convocaţi de urgenţă la o întîlnire cu Cristina Andronache şi Adrian Zamfir. Administratorul judiciar şi cel special vor încerca să le propună jucătorilor şi angajaţilor o variantă prin care licenţa să poată fi luată, asta în cazul în care planul de reorganizare va fi aprobat. “Zamfir ne-a evitat de fiecare dată, nu a mai discutat cu noi de multă vreme. Credem că o să vină doar doamna Andronache, dar are şanse mici să ne convingă să ne răzgîndim”, au “tunat” jucătorii giuleşteni. Şedinţa dintre cele două părţi este stabilită să aibă loc la ora 16:30, înainte de antrenament.

FANATIK.RO vă va ţine la curent cu ultimele noutăţi de la Tribunalul Bucureşti.