Sport

Cristi Săpunaru pune presiune pe colegi înainte de Rapid – Dinamo: „Dacă nu o să fim răi, o să avem de suferit”. Giuleștenii, fără victorie de 14 ani în fața „câinilor”

Rapid începe în forță play-out-ul. Giuleștenii și-au propus să termine pe locul 7, iar primul obstacol îl reprezintă rivala Dinamo, pe care nu au mai învins-o din 2008.
11.03.2022 | 14:21
Cristi Sapunaru pune presiune pe colegi inainte de Rapid  Dinamo Daca nu o sa fim rai o sa avem de suferit Giulestenii fara victorie de 14 ani in fata cainilor
ADVERTISEMENT

Rapid are toate motivele să își dorească victoria cu Dinamo. Deși roș-albii traversează probabil cea mai slabă perioadă din istorie, giuleștenii nu au reușit să îi învingă în sezonul regulat din Casa Pariurilor. Mai mult, de la ultima victorie a alb-vișiniilor în derby au trecut 14 ani.

Rapid, în căutarea primei victorii cu Dinamo, după o pauză de 14 ani: „Ar fi normal să terminăm pe locul 7”

Derby-ul primei etape din play-out, Rapid – Dinamo, e programat duminică, 13 martie, de la ora 20:30. Din păcate, spectacolul va lipsi cu desăvârșire. Meciul se va juca fără spectatori, la Mioveni, informație oferită în exclusivitate de FANATIK. Cele două dueluri din sezonul regulat s-au încheiat de fiecare dată cu același scor, 1-1.

ADVERTISEMENT

„E un meci important, cum vor fi toate meciurile din play-out. Sperăm să ne facem treaba la fel de bine ca la Clinceni și să câștigăm. Dacă nici Rapid – Dinamo nu e derby, atunci care meci mai e derby?

E frustrant. Și noi ne-am dorit să fim în play-off, și ei cred. Ei au avut problemele pe care le-au avut, la noi s-au calat motoarele când nu trebuia și asta e. E urât că jucăm un derby fără spectatori. Și la Mioveni. Dar nu depind de mine chestiile astea. Întrebați Liga, nu pe mine. Nu eu am suspendat suporterii.

ADVERTISEMENT

Până la urmă sunt oameni care vor să vină să vadă meciuri, oameni care au și ei frustrări de zi cu zi și aruncă o petardă. Până la urmă ăsta e spectacolul și ați văzut la meciul cu Dinamo ce frumos a fost în tribune. Eu nu încurajez chestiile astea, dar până la urmă ăștia sunt spectatorii”, a declarat Cristi Săpunaru, la conferința de presă dinaintea derby-ului cu Dinamo.

Rapid și-a fixat un obiectiv îndrăzneț pentru play-out. Vrea să câștige competiția și să dea baraj pentru cupele europene. În prezent, nou-promovata e pe locul 8, la trei puncte în spatele lui FC Botoșani.

ADVERTISEMENT

„Avem șanse să jucăm în Europa, iar Rapid este o echipă de play-off, nu de play-out. Ar fi normal să terminăm pe locul 7. Avem un lot valoros și asta ne-am propus. Dar mingea e rotundă și nu se știe niciodată. Așa cum ne-am propus să intrăm în play-off și nu am intrat, se poate întâmpla orice. Dacă nu suntem atenți și nu suntem răi, în sensul bun al cuvântului, la meciuri, o să avem de suferit”, a adăugat Săpunaru.

Adrian Mutu pune și el presiune pe fotbaliști: „Suntem Rapid!”

Noul antrenor al giuleștenilor, Adrian Mutu, este dezamăgit că derby-ul nu se dispută pe Giulești, cu tribunele arhipline, dar vrea cu orice preț cele trei puncte. Pe arena de sub Podul Grant, alb-vișiniii au obținut ultima victorie împotriva lui Dinamo, scor 2-1, într-o partidă disputată pe 24 august 2008.

ADVERTISEMENT

„Este un derby, un meci de o importanță foarte mare. Întâlnim o echipă care se află într-o zonă periculoasă. Au un antrenor nou și ne așteaptă un meci destul de greu. Trebuie să fim foarte concentrați pentru a da 100%. Suntem Rapid!

Mi-ar fi plăcut să joc pe Giulești cu stadionul plin. Suportul lor ar fi fost ceva foarte frumos. Sperăm că următorul joc să îl jucăm aici. Am avut timp să lucrăm. Băieții au inteligență și răspund bine”, a declarat și Adrian Mutu la conferința de presă.

ADVERTISEMENT