Sport

Rapid – Farul 1-1, în etapa a 15-a din SuperLiga. Supermeciul sezonului în prima ligă, Hagi e lider autoritar la finalul turului. Cum arată clasamentul

Farul a făcut 1-1 în deplasare cu Rapid, în etapa 15 din SuperLiga, și a terminat pe primul loc turul sezonului regular, cu un avans de 5 puncte față de giuleșteni.
21.10.2022 | 22:28
Rapid  Farul 11 in etapa a 15a din SuperLiga Supermeciul sezonului in prima liga Hagi e lider autoritar la finalul turului Cum arata clasamentul
Denis Alibec a marcat primul gol al meciului Rapid - Farul, din etapa 15 a SuperLigii. foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT
21-10-2022
19:40

Cum arată clasamentul din SuperLiga după Rapid - Farul 1-1

Cel mai frumos meci din SuperLiga a avut loc chiar în ultima etapă a sezonului regular. Oarecum normal, pentru că în Giulești s-au întâlnit echipele care ocupau primele două locuri în clasament înaintea acestei etape.

Farul a obținut cu mult noroc un punct în derby-ul cu Rapid și a terminat pe primul loc turul sezonului regular din SuperLiga. Cu 34 de puncte acumulate în 15 etape, constănțenii au un avans de 5 puncte față de urmăritoarea sa, care e chiar adversara de vineri seara.

Rapid a făcut, poate, cel mai bun meci al său din acest sezon de SuperLiga. Echipa lui Adi Mutu a practicat un fotbal ofensiv, a ratat o sumedenie de ocazii, mai ales în repriza secundă, i s-a anulat un gol cu VAR în finalul partidei, dar toate acestea nu au fost de ajuns pentru a obține cele trei puncte puse în joc.

Giuleștenii trebuie să se mulțumească acum că au punctat doar la impresia artistică și să se gândească la perioada de foc care va urma. În următoarele trei etape, Rapid va întâlni pe rând CFR Cluj, FCSB și Universitatea Craiova, iar după aceste trei meciuri se va putea spune cu exactitate dacă poate fi considerată o candidată la titlu sau locul din clasament e unul mincinos.

superliga
Clasament SuperLiga
21-10-2022
18:36

FINAL: Rapid - Farul 1-1 (Săpunaru 53, / Alibec 20). Constănțenii câștigă un punct cu mult noroc

Min. 90+5: FLuier final.

Min. 87: Erori în lanț ale apărării constănțene, iar Emmers reușește să înscrie cu un șut din careu, balonul fiind deviat de un fundaș al oaspeților. Golul este anulat însă după consultarea VAR pentru un henț.

Min. 83: Onea șutează puternic din afara careului, mingea trece peste bară.

Min. 78: Aflat în mijlocul careului, Sefer șutează de două ori la rând în blocaj, apoi trimite puțin pe lângă bară.

Min. 67: Centrare de pe partea stângă a lui Ioniță, mingea este respinsă până la marginea careului de apărarea Farului, dar șutul lui Albu din prima se duce în bara transversală.

Min. 55: Alibec șutează cu exteriorul de la distanță, dar balonul trece puțin pe lângă poartă.

Min. 53: GOOOL RAPID! Ioniță execută perfect o lovitură liberă de pe partea dreaptă și Săpunaru reia imparabil cu capul în plasă din 6 metri.

Min. 49: Ioniță șutează din careu peste poartă, după o pasă a lui Emmers.

Min. 46: A început repriza secundă.

21-10-2022
17:29

PAUZA: Rapid - Farul 0-1 (Alibec 20). Oaspeții intră în avantaj la cabine

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 45+2: S-a terminat prima repriză.

Min. 39: Fază șnur pe traseul Pitu – Artean – Louis Munteanu, ultimul șutează din prima de la 18 metri, milimetric pe lângă bară.

Min. 33: Sefer șutează plasat de pe linia careului de 16 metri, Aioani e atent și reține fără probleme.

Min. 31: Albu driblează în care, îi pasează lui Ioniță, dar balonul șutat de acesta este respins în corner de Larie.

Min. 24: Ioniță șutează de la 20 de metri, mingea se duce pe lângă poartă.

Min. 20: GOOOL FARUL! Fază școală de contraatac a Farului, Grameni îi pasează magistral lui Alibec, care scapă singur și înscrie cu un șut plasat din marginea careului mare.

Min. 11: Luckassen șutează din marginea careului mare, Aioani reușește să rețină.

Min. 2: Onea centrează de pe dreapta, Sefer reia cu capul din 8 metri, Aioani bâlbîie mingea și o scapă în bară, apoi Luckassen reia din întoarcere peste poartă din 6 metri.

Min. 1: A început partida.

21-10-2022
16:07

Echipele de start la Rapid - Farul

Au apărut echipele de start la Rapid – Farul, meci care va începe la ora 20:30.

Rapid: Moldovan – Onea, Săpunaru, Dr. Grigore, Jr. Morais – Kait, Al. Albu, Emmers – Sefer, Luckassen, Al. Ioniță II. Rezerve: Drăghia – Dussaut, Ignat, P. Iacob, Fl. Ștefan, A. Ciobanu, Crivac, Pănoiu, Vojtus. Antrenor: Adrian Mutu

Farul: Aioani – Sîrbu, Larie, M. Popescu, Kiki – Artean, Băluță, Grameni – Alibec, L. Munteanu, Pitu. Rezerve: Buzbuchi – Mboko, B. Lazăr, Corinus, Casap, Doukoure, Torje, Moldoveanu, Andronache. Antrenor: Gheorghe Hagi

Meciul Rapid – Farul are loc vineri, 21 octombrie, cu începere de la ora 20:30, în cadrul etapei a 15-a (ultima a turului sezonului regulat) din SuperLiga. Este poate cel mai așteptat meci la acest moment, între primele două clasate, dobrogenii având cinci puncte peste giuleșteni. Este, totodată, un duel între două nume imense din fotbalul românesc: Adrian Mutu versus Gheorghe Hagi.

Unde se joacă meciul Rapid – Farul, în etapa a 15-a din SuperLiga

Întâlnirea Rapid – Farul se dispută vineri, 21 octombrie, de la ora 20:30, în București, pe stadionul „Valentin Stănescu” din cartierul Giulești, noua arenă a Rapidului ridicată din fondurile de la UEFA pentru turneul final al EURO 2020. Este absolut inutil să spunem cu cât interes este așteptat meci de către toată suflarea rapidistă.

ADVERTISEMENT

Nu va fi un singur loc liber pe stadion la derby-ul primelor două clasate, jucându-se ca în majoritatea partidelor disputate acasă de giuleșteni, cu casa închisă. Fanii Rapidului au declarat că au un deosebit respect pentru Gică Hagi, dar că vor crea o atmosferă senzațională care să ajute favoriții în tentativa lor de a se apropia de liderul campionatului. Pentru echipa lui Adrian Mutu nu există decât o variantă, cea a victoriei.

Cine transmite la TV partida Rapid – Farul

Partida Rapid – Farul se joacă vineri, 21 octombrie, de la ora 20:30, pe stadionul „Valentin Stănescu” din Capitală, în etapa a 15-a din SuperLiga (ultima etapă a turului sezonului regulat). Ea va fi transmisă în direct pe micile ecrane pe canalele Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La București, vineri, 21 octombrie, va fi o zi însorită, fără pericol de a ploua pe parcursul celor 24 de ore. Însă maxima zilei nu va ajunge în termometre la mai mult de 14 grade la ora amiezii, iar la ora 20:30 va scădea mult, ajungând la 8-9 grade. Deși a greșit grav etapa trecută în meciul CFR Cluj – Sepsi Sf. Gheorghe, arbitrul Istvan Kovacs a fost delegat să conducă partida din Giulești.

Ce jucători lipsesc din confruntarea Rapid – Farul

Adrian Mutu are doi absenți importanți înaintea partidei cu Farul. După cum se știe, mijlocașul ofensiv francez Jayson Papeau nu va mai evolua până anul viitor și nici atunci nu e stabilită o dată precisă când va fi refăcut, după grava accidentare suferită în meciul cu Botoșani după atacul bulgarului Ivanov (ruptură de ligamente la gleznă și fractură de peroneu). În plus, puternicul atacant croat Marko Dugandzic este suspendat și Mutu va trebui să aleagă între Vojtus și Luckassen pentru a-l înlocui. Se pare că slovacul ar fi prima opțiune, fiind mai rapid și mai mobil.

ADVERTISEMENT

Nici Farul nu are lotul complet, dar vestea bună pentru Gică Hagi este că îl are din nou în atac pe Dennis Alibec lângă Louis Munteanu și Pitu. Absenții „Regelui” sunt din sistemul defensiv, fundașul dreapta Romeo Benzar și mijlocașu la închidere Dragoș Nedelcu. Dar există soluții viabile pentru înlocuirea lor, astfel încât Farul va alinia un unsprezece foarte bine compartimentat.

Cote la pariuri la jocul Rapid – Farul

Pentru casele de pariuri, este un meci extrem de echilibrat, lucru reflectat în cotele acordate celor două echipe. Rapid este extrem cu foarte puțin favorită, cotă 2,60 la victorie și respectiv 1,50 pentru șansă dublă „1X”. Farul a primit cotă de 2,85 pentru a continua seria incredibilă de succese din ultimele etape și respectiv de 1,60 pentru șansă dublă „X2”. Caz rar, ambele echipe au cotă de 1,45 pentru a marca, iar „over 1,5” are cotă 1,50.

ADVERTISEMENT

În formula mixtă Farul – Viitorul, din care a rezultat un nou Farul, Rapid a fost adversar doar sezonul trecut, când dobrogenii au câștigat acasă cu 2-0 și au făcut 0-0 la București. Vechiul Farul are multe meciuri în compania giuleștenilor, între 2015-2020 la nivel de Liga 2, iar înainte în primul eșalon. În acele partide, 11 victorii sunt giuleștene, șase jocuri au fost remize, iar în 2004 a fost singura dată când dobrogenii au învins la București, cu scorul de 2-1.

ADVERTISEMENT