LIVE Actualizat 15-08-2021
19:28

Rapid – FCSB, primul derby după șase ani! Marian Barbu s-a jucat cu inimile fanilor roș-albaștri. Ce decizie au crezut că a luat arbitrul

Rapid - FCSB este derby-ul etapei a cincea din Liga 1. FANATIK vă prezintă toate informaţiile legate de meciul zilei.
Rapid  FCSB primul derby dupa sase ani Marian Barbu sa jucat cu inimile fanilor rosalbastri Ce decizie au crezut ca a luat arbitrul
ADVERTISEMENT
15-08-2021
19:28

Speranțe false pentru fanii FCSB

Unul dintre momentele importante ale derby-ului Rapid – FCSB s-a consmat în prelungirile primei reprize. Căpitanul roș-albaștrilor, Florin Tănase a pătruns în suprafața de pedeapsă a giuleștenilor, a căutat contactul cu Albu, a căzut și s-a uitat țintă la arbitrul Marin Barbu.

Acesta a întins brațul arătând spre colțul careului de șase metri. Însă, modul în care centralul a indicat repunerea balonului i-a indus în eroare pe fanii echipei lui Dinu Todoran crezând că arbitrul a arătat punctul de la 11 metrii. 

Explozia de bucurie a fanilor roș-albaștrii s-a stins la fel de repede când au înțeles că va fi doar aut de poartă. 

15-08-2021
17:37

Panică în galeria Rapidului înainte de meci: „Să nu aprindă nimeni nimic, să nu iasă o nenorocire!”

Galeria Rapidului s-a instalat în una dintre peluzele stadionului Național Arena cu mai mult de o oră înainte de startul partidei cu FCSB.

Bocciu, liderul galeriei alb-vișinii, a avut un mesaj clar pentru suporterii Rapidului, care pregătesc o scenografie 3D: „Hai să nu îl înjurăm pe ăsta. Să nu aprindă nimeni nimic, să nu iasă o nenorocire”.

De cealaltă parte, suporterii FCSB-ului s-au lăudat înainte de meci cu captura unui tricou cu Rapid al unui suporter rival, iar fanii echipei lui Todoran a u avut probleme cu accesul în stadion, așa cum FANATIK a prezentat în exclusivitate.

15-08-2021
17:03

Galeria roș-albastră a făcut show pe traseul spre Arena Națională

Suporterii FCSB din Peluza Nord au ajuns la Arena Națională, într-un grup compact, numeros, și extrem de vocali. Roș-albaștrii au cântat pe tot traseul spre Arena Națională.

Nu au uitat de scandările devenite deja celebre la adresa rivalilor. Aproximativ 8.000 de bilete au primit fanii FCSB, din partea organizatorilor primului derby al noului campionat.

Galeria trupei lui Dinu Todoran va sta la Peluza Sud a Arenei Naționale, iar Rapidiștii anunță un nou record de audiență la un meci pe teren propriu al giuleștenilor. Peste 30.000 de fani sunt așteptați la derby-ul Rapid – FCSB, de la ora 21:30.

15-08-2021
16:13

Ion Ionescu, invitatul special al Rapidului, la derby-ul cu FCSB

15-08-2021
15:48

Marcel Gecov, eroul ultimului derby Rapid – FCSB, mesaj video pentru giuleșteni

Marcel Gecov, eroul Rapidului la ultima victorie cu FCSB, care datează tocmai din 2015, este alături de vișinii și le-a transmis un mesaj video, prin intermediul pagini oficiale de Facebook a giuleștenilor.

”Mesajul meu este simplu: doar bucurați-vă de meci și dați tot ce e mai bun și vă doresc să câștigați.

Trebuie să mai spun că fanii Rapidului sunt printre cei mai tari, îi salut, încă mai știu cuvintele, ce spun când joacă împotriva Stelei (FCSB- n.r.).

Nu le pot spune, dar sper că la finalul jocului le vor cânta împreună. Succes”, a transmis Marcel Gecov prin intermediul pagini oficiale de Facebook a clubului Rapid.

 

Marcel Gecov s-a retras din fotbal în mai 2016, după ce şi-a încheiat contractul cu Slask Wroclaw, echipă la care se transferase de la Rapid.

15-08-2021
15:18

Fanii s-au prezentat la centrele de testare înaintea derby-ului Rapid - FCSB

Primul derby al noului sezon, Rapid – FCSB va aduna în tribunele Arenei Naționale aproximativ 30.000 de fani. Pentru a înlesni accesul cât mai multor suporteri, organizatorii au facilitat accesul la câteva centre de testare rapidă antigen.

Primii suporterii au ajuns deja la stadion și așteaptă rezultatele testelor pentru a intra pe Arena Națională. Meciul Rapid – FCSB este programat de la ora 21:30 și ar putea reprezenta un nou record de audiență pentru Rapid, la un meci disputat acasă.

Precedentul record este de 21.320 de fani. S-a întâmplat în 29 septembrie 2011, la meciul din grupele Europa League cu PSV Eindhoven, 1-3, disputat de asemenea, pe Arena Națională.   

15-08-2021
14:41

Omul care l-a adus pentru prima dată într-un staff tehnic pe Mihai Iosif: „L-am luat pentru că iubea atât de mult Rapidul, încât era o nebunie!”

Dan Alexa, omul care l-a luat pentru prima dată într-un staff tehnic pe Mihai Iosif, a vorbit despre trecutul actualului antrenor de la Rapid, înaintea marelui derby cu FCSB.

„Când am promovat Rapidul în 2015 era în afara clubului, dar aveam o prietenie mai veche și el rapidist mare. A jucat la Rapid și la juniori, și la seniori, un jucător foarte talentat. Era un moment în care nu mai făcea parte din cadrul clubului, era și o perioada foarte grea, cu insolvența. Era anul cu falimentul. Valeri Moraru era patron. Nu se mai punea bază nici la juniori. Îmi aduc aminte că l-am luat în staff-ul meu pur și simplu pentru că iubea atât de mult Rapidul, încât era o nebunie.

El știe cântece cu Rapid din ’70, din ’72, din ’74. A fost fără contract, mi-aduc aminte. Nu avea contract, dar era bucuria lui să stea pe bancă pe Giulești. Apoi s-au reglat lucrurile, Rapid a intrat pe o nișă normală, iar cu el s-a început proiectul, foarte important. El a fost primul antrenor care a început selecțiile. În Liga a IV-a, Ovidiu Burcă și cu el făceau selecțiile. Așa au început. Și a rămas în cadrul clubului.

Un personaj… Îl cunosc foarte bine. Mă leagă o prietenie sinceră și adevărată. Mie mi-e foarte drag, Iosif. El este o poveste de viață cu adevărat, cu toate problemele pe care le-a avut, cu viața pe care a avut-o. El, în momentul acesta, dacă este un om să-și trăiască un vis, Iosif este. Vă spun sigur.

Este exact în locul pe care îl iubește cel mai mult, este exact mediul pe care îl iubește cel mai mult și el este principalul artizan a tot ce se întâmplă acolo. Și trebuie să i se dea toate laudele. A fost privit cu foarte multă neîncredere, a și venit ca o manta de vreme rea, nimeni nu i-a dat încredere, nu i-a dat șanse.

Chiar și din apropiați, sunt convins de lucrul ăsta. Prin ce face acum, a închis gura la toți contestatarii și mă bucur pentru el. La cât iubește Rapidul, merită”, a declarat Dan Alexa, la Look Sport.

15-08-2021
12:49

Ultima ședință de pregătire a gazdelor

Rapidiștii s-au pregătit și ei pentru primul derby după șase ani de pauză. Clubul alb-vișiniu a postat imagini de la ultimul antrenament al echipei lui Mihai Iosif, fotbaliștii părând extrem de montați înainte de confruntarea cu vicecampioana României.

15-08-2021
10:06

Cum se antrenează FCSB

În pregătirea meciului cu Rapid, elevii lui Dinu Todoran s-a pregătit intens la baza de la Berceni. Pe lângă obişnuitele exerciţii fizice, roş-albaştrii au exersat mult fazele de atac.

Rapid şi FCSB se întâlnesc în etapa a V-a din Liga 1, duminică, de la ora 21:30. Ambele formaţii sunt neînvinse în primele patru meciuri de campionat, iar giuleştenii au cea mai bună defensivă, fără gol primit până acum.

Au trecut şase ani şi jumătate de la ultima confruntare dintre cele două formaţii în primul eşalon. Dintre cei prezenţi pe 22 februarie 2015, doar Cristi Săpunaru va fi prezent în această seară pe teren.

ADVERTISEMENT

Cine transmite derby-ul Rapid – FCSB

Partida dintre Rapid şi FCSB va fi transmisă de televiziunile care deţin drepturi: Digisport, Telekom Sport şi Look Sport. Totodată, meciul poate fi urmărit în format LIVE TEXT pe FANATIK.ro.

Unde se joacă Rapid – FCSB

Rapid foloseşte Arena Naţională pentru partidele de pe teren propriu, astfel că stadionul cu cea mai mare capacitate din ţară va găzdui şi jocul din etapa a cincea contra lui FCSB.

ADVERTISEMENT

Cine arbitrează Rapid – FCSB

Meciul Rapid – FCSB va fi arbitrat de o brigadă condusă de Marian Barbu, ajutat la cele două tuşe de Vasile Marinescu şi Lazslo-Imre Bucsi. Cel de-al patrulea oficial a fost desemnat Lucian Rucsandru, iar observatorul partidei va fi Aron Huzu.


  • (P) Cota BETANO pentru Rapid – FCSB: 1,78 este cota pentru „nu marchează ambele“. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT