Sport

Situație bizară pentru Rapid: joacă meciul de acasă cu CS Mioveni pe terenul adversarei

Duelul nou-promovatelor în Liga 1, cel dintre Rapid și CS Mioveni, se va desfășura pe terenul formației piteștene, deși gazdă este echipa bucureșteană. În tur, Rapid s-a impus cu 2-0.
23.11.2021 | 16:23
Situatie bizara pentru Rapid joaca meciul de acasa cu CS Mioveni pe terenul adversarei
Rapid s-a impus în tur cu 2-0
ADVERTISEMENT

FC Rapid va juca în etapa a 17-a a Ligii 1 pe teren propriu, cu CS Mioveni. Partida începe la ora 20:30 și trebuia să se joace la Giurgiu, pe terenul „Marin Anastasovici”. Motivul este simplu: formația giuleșteană vrea să revină pe Arena Națională abia după ce se va permite, din nou, suporterilor accesul în tribune.

Oficialii celor de la CS Mioveni au refuzat să facă deplasarea la Giurgiu

De precizat că Rapid a trecut, în dosarul de licenţiere, că vrea să joace meciurile de pe teren propriu la Mioveni. Lucru care s-a și întâmplat de două ori în turul de campionat, când alb-vișinii au întâlnit CFR Cluj (victorie cu 2-0) și FC U Craiova (0-0).

ADVERTISEMENT

Pentru a evita o situație ciudată, FC Rapid a solicitat ca meciul cu CS Mioveni să se joace la Giurgiu, pe stadionul „Marin Anastasovici”. Numai că, potrivit regulamentului, pentru ca acest lucru să fie posibil este nevoie și de acceptul echipei vizitatoare.

Iar oficialii celor de la CS Mioveni au refuzat să facă deplasarea la Giurgiu, astfel că vor juca meciul din deplasare împotriva Rapidului pe teren propriu.

ADVERTISEMENT

Mihai Iosif, antrenorul Rapidului, s-a săturat de toată această tevatură

Antrenorul echipei alb-vișinii, Mihai Iosif, s-a plâns și înaintea primei etape din retur, când Rapid a jucat în deplasare împotriva Chindiei Târgoviște, de situația neplăcută în care se găsesc elevii lui.

Nu știu ce se va întâmpla peste o săptămână. Astea sunt condițiile de pregătire, nu e vina nimănui. Pur și simplu nu avem o bază de pregătire. Cei din conducere au făcut toate eforturile să ne asigure cele mai bune condiții.

ADVERTISEMENT

Dar lipsa unei baze de pregătire, am spus-o mereu, ne afectează foarte mult, atât pe noi, ca staff, cât și pe jucători. Aici, toate deciziile le luăm împreună, de la primul om în club, în jos și facem ceea ce este mai bine”, a mai spus Mihai Iosif.

Rapid a învins CFR Cluj cu 2-0 în primul meci de pe teren propriu jucat la Mioveni

Rapidului i-a mers bine în primul meci jucat pe teren propriu la Mioveni în acest sezon. Echipa venea după o serie de cinci meciuri cu doar 2 puncte câștigate. Puțini credeau că elevii lui Mihai Iosif își vor reveni chiar la meciul împotriva campioanei și liderului Ligii 1 la acel moment.

ADVERTISEMENT

Și, totuși, Rapid s-a impus cu 2-0. Ambele goluri au fost marcate de Adrian Bălan, în minutele 27 (după o pasă de la Albu) și 55 (când a profitat de marcajul larg al lui Burcă).

Incidente la meciul Rapid – FC U Craiova

În ceea ce privește al doilea meci jucat de Rapid la Mioveni, acesta a avut parte de incidente. Concret, în minutul 70, o sticlă de plastic plină cu apă a zburat din sectorul oficialilor olteni spre zona în care se aflau jucătorii Rapidului.

Adrian Mititelu jr. se afla chiar în grupul din care s-a aruncat spre teren. Patronul FC U Craiova 1948 și anturajul său erau nemulțumiți că nu s-a acordat gol la ocazia lui Campagno, când Moldovan a scos de pe linia porții, la prima impresie.

Temperamentalul fundaș al Rapidului, Cristi Săpunaru, a reacționat imediat și s-a îndreptat amenințător spre loja FCU. A vrut chiar să sară înspre tribune, dar a fost oprit de colegii săi. A fost agitație și printre bodiguarzii lui Mititelu jr., care l-au amenințat și ei pe Săpunaru.

Nici fotbalistul de la Rapid nu s-a lăsat mai prejos și le-a făcut semn oamenilor lui Mititelu jr. că îi va înfrunta imediat după fluierul final al partidei.

În meciul tur, când CS Mioveni a fost gazdă, Rapid s-a impus cu 2-0 prin golurile marcate de Grigore (42) și Bălan.

ADVERTISEMENT
Tags: