Rapid în Liga 2, de neimaginat: La ce gest extrem au recurs suporterii giuleşteni

Deşi a evoluat în primele două etape din Liga 1, Rapid va continua restul sezonului în liga secundă, ca urmarea a deciziei luate de TAS în urmă cu o săptămînă....
06.08.2013 | 16:58
Rapid in Liga 2 de neimaginat La ce gest extrem au recurs suporterii giulesteni
ADVERTISEMENT

Deşi a evoluat în primele două etape din Liga 1, Rapid va continua restul sezonului în liga secundă, ca urmarea a deciziei luate de TAS în urmă cu o săptămînă.

Nemulţumiţi de modul în care Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir au tratat această situaţie, cîţiva fani rapidişti au recurs la gestul extrem de a intra, miercuri, în greva foamei. Prin acest protest, suporterii speră să-i facă pe cei doi conducători ai fotbalului românesc să demisioneze.

ADVERTISEMENT

Prezentăm mai jos comunicatul emis de suporterii Rapidului:

În data de 07.08.2013, începînd cu ora 18.00, pe gazonul Stadionului Giuleşti-Valentin Stănescu, va fi demarată o formă extremă de protest, respectiv greva foamei. Sînt aşteptaţi să se alăture protestului toţi suporterii rapidişti, indiferent de vîrstă, sex, religie, arătînd astfel că suflarea alb-vişinie a fost, este şi va rămîne un bastion al corectitudinii şi al dreptătii.

Scopul gestului extrem la care recurgem este ca oamenii care au distrus fotbalul românesc şi care pentru realizarea intereselor proprii au subjugat clubul Rapid şi multe alte cluburi de tradiţie să demisioneze imediat din funcţiile pe care care le-au monopolizat şi pe care le-au condus într-un mod incompentent.

ADVERTISEMENT

Încercăm să tragem un semnal de alarmă asupra modalităţii prin care milioane de suporteri şi spectatori au fost şi sînt lezaţi de către conducătorii fotbalului românesc. Organizatorii acestui protest nu doresc ca prin acest gest extrem să solicite rămînerea echipei în Liga I, ci doresc respectarea regulamentelor fotbalistice europene. Totodată, organizatorii nu vor înceta protestul pînă cînd conducătorii fotbalului românesc nu vor demisiona.

La acest protest sînt chemaţi suporterii tuturor cluburilor de tradiţie care au suferit prejudicii însemnate de pe urma aplicării regulamentelor într-un mod discreţionar. Toată suflarea rapidistă este aşteptată să treacă unită prin acest moment de răscruce, determinandu-i pe cei vinovati de situaţia existentă să plătească“, se mai menţionează într-un comunicat al Ligii Sporterilor Rapidişti.

ADVERTISEMENT
Tags: