Fotbal intern

Rapid îşi joacă prezenţa în play-off contra unor oameni cu trecut “vişiniu”. Se judecă la comisii cu patru dintre adversarii de duminică

21.03.2021 | 17:34
Rapid isi joaca prezenta in playoff contra unor oameni cu trecut visiniu Se judeca la comisii cu patru dintre adversarii de duminica
ADVERTISEMENT

Rapid joacă astăzi prima dintre cele două finale pentru calificarea în faza play-off din Liga 2. Are nevoie de victorie cu Dunărea Călărași, de la ora 19:00, pentru a continua să spere la promovare. Oaspeții au în lot foarte mulți foști jucători ai Rapidului, patru dintre ei încă în litigiu pentru recuperarea unor restanțe financiare.

Radu Crișan, Sandro Djuric, Alin Cârstocea, Cristian Raiciu, George Tudoran, Saifeddine Alami și Valentin Alexandru sunt cei șapte jucători din lotul lui Cristi Pustai au trecut de-a lungul carierei pe la Rapid. La fel ca și antrenorul Dunării, care a stat câteva luni pe banca giuleștenilor, în 2015.

ADVERTISEMENT

Puțini dintre cei menționați mai sus s-au despărțit în condiții bune de Rapid. Djuric, Alami, Cârstocea și Vali Alexandru sunt încă în litigiu cu formația din Giulești pentru recuperarea unor restanțe financiare.

Mari probleme de lot pentru Cristi Pustai înainte de partida cu Rapid. Trei jucători nu au dreptul să evolueze, alţii au coronavirus

Djuric, Alami și Cârstocea nu au drept de joc, din cauza unei clauze puse de Rapid în momentul în care i-a cedat în toamnă. Fotbaliștii mai aveau un an de contract, dar bucureștenii voiau să renunțe la ei. Le-au transmis că îi lasă să plece liberi dacă vor renunța la restanțele financiare.

ADVERTISEMENT

Variantă refuzată de cei trei. Rapid i-a lăsat oricum să plece, pe gratis, dar a pus acea clauză prin care Dunărea nu îi poate folosi în meciul direct. Alegere bună, mai ales că Dunărea are probleme de lot şi din cauza unor cazuri de coronavirus.

Rapid și Dunărea Călărași sunt în luptă directă pentru accederea în faza play-off din Liga 2. Oaspeții au 31 de puncte și ar fi în grafic și cu un rezultat de egalitate. Pentru echipa lui Mihai Iosif, victoria este singura variantă. Are 27 de puncte și va înfrunta pe Metaloglobus etapa viitoare. O altă contracandidată.

ADVERTISEMENT

Şi Metaloglobus, adversara din următoarea etapă a Rapidului, are 4 jucători care au trecut prin Giulești

Și Metaloglobus este o formație cu mulți fotbaliști care au trecut pe la Rapid de-a lungul carierei. Daniel Lung, Alexandru Coman, Ovidiu Herea, Claudiu Herea sunt jucătorii cu trecut vișiniu care vor încerca să oprească Rapidul din drumul spre promovare.

Metaloglobus a câştigat la Slobozia şi are 30 de puncte, cu un singur meci rămas de jucat din sezonul regulat. Cel împotriva Rapidului, pe propriul teren. Ambele echipe ar avea nevoie de victorie ca să meargă în play-off. În cazul giuleştenilor, ar fi nevoie şi de un succes azi, cu Metaloglobus.

ADVERTISEMENT
Acestea sunt cele 11 echipe care se luptă pentru cele şase locuri de play-off în Liga 2.

Primele şase clasate merg în play-off pentru promovarea în Liga 1. Nu se înjumătăţesc punctele pentru următoarea fază a competiţiei. În care se vor juca 10 etape, tur retur contra celorlalte cinci competitoare.

ADVERTISEMENT